bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

Yapay zeka teknolojileri, SEC’in gözetiminde

yapay zeka teknolojileri secin gozetiminde

Yapay zekâ teknolojisinin yükselmesi, finansal piyasalarda yeni uygulamaların ve risklerin ortaya çıkmasına neden oldu. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, bu konuda yapay zekâ teknolojilerini yakından izleyeceklerini belirtti.

Gensler Yapay Zeka Uygulamalarına Dikkat Çekti

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler‘in son açıklamalarına göre yapay zekâ teknolojileri, özellikle de kripto para birimleriyle ilgili olanlar, yakın bir inceleme altında olabilir.

Gensler, yakın zamanda popüler sosyal medya platformu üzerinde yapay zekanın çağımızın en büyük devrimlerinden biri olduğunu belirtti. Ancak, bu teknolojinin kötü niyetli kişiler tarafından finans piyasalarını manipüle etmek amacıyla kullanılabileceği konusunda uyarıda bulundu.

SEC Başkanı Gary Gensler, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

SEC olarak teknolojiye her zaman tarafsız yaklaşıyoruz. Dikkatimiz, kullanılan araçlardan ziyade ortaya çıkan sonuçlara yöneliktir. Fakat yapay zekâ uygulamalarının menkul kıymetlerle olan ilişkisi, nasıl kullanıldığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu teknolojinin olası risklerine karşı dikkatli ve hazırlıklıyız.

SEC Başkanı Gary Gensler açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Yapay zekâ finans sektöründe hesap işlemleri, uyumluluk süreçleri, otomatik alım-satım algoritmaları, duyarlılık analizleri ve daha birçok alanda etkin bir şekilde kullanılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala