bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,749.47 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.07 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 556.08 3.90%
solana
Solana (SOL) $ 133.70 6.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515357 3.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450207 2.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128652 2.44%

SEC Başkanı Gary Gensler, Ripple (XRP) hakkında konuştu!

Geçen hafta Ripple ve SEC davasında yeni bir gelişme yaşandı ve XRP’nin yatırım sözleşmesi olarak sınıflandırılmayacağının belirlenmesinin ardından 24 saatte XRP yükselişe geçti. SEC Başkanı’nın açıklamasının ardından gözler yine dava sürecinin üstüne çevrildi. BTCHaber TV’nin canlı yayınında hem bu konu hem de gündemin diğer önemli başlıkları Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa ile birlikte değerlendirildi.

Gensler’den Ripple değerlendirmesi

Nergis Karababa, SEC Başkanı Gary Gensler’ın Ripple davası hakkında açıklaması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Gary Gensler’ın dava hakkında hayal kırıklığına uğradığını ifade ederek, verilen kararın bireysel yatırımcılarla alakalı hayal kırıklığı olduğunu, fakat kurumsal alanda değerlendirmesinin de iyi olduğunu ifade etti.

Karababa, Gensler’ın yapay zeka açıklamasını da değerlendirdi. Gensler’ın yapay zekanın finansal büyük şirketlerin eline geçmesiyle finansal ve küresel anlamda bir sorun yaşayabileceğimizi açıklamasını, Gensler’ın herkes benzer kararlar vericekse sorun yaşayabiliriz demek istediği yorumunda bulundu.

Nergis Karababa, canlı yayında aynı zamanda G20 Finansal İstikrar Kurulu’nun kripto para piyasasındaki kuralların katılaştırılması çağrısını da ele aldı. Bu çağrının, kullanıcıyı korumak ve güvenilirliği arttırmak için yapıldığını söyledi. Eylül ayında G20’ye verilecek olan ortak rapordan sonra gelişmelerin olabileceğini ama MİCA kadar olmasa da yol gösterici olabileceğini yorumladı. Van Gogh’un NFT koleksiyonu ile Bitcoin adresindeki artış, ele alınan diğer başlıklar oldu.

Daha fazla analiz ve canlı yayın için BTCHaber YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala