bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,491.01 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.85 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 590.84 0.21%
solana
Solana (SOL) $ 154.63 6.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542548 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455779 0.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156972 2.01%

‘TCMB’nin faiz artışları yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor’

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi ve politika faizini 500 baz puan artırarak %30’a yükseltti. Beklentileri karşılayan bu artışı canlı yayında ekonomist Volkan Dükkancık ile değerlendirdik.

‘Tutarlı bir politika izleniyor’

Volkan Dükkancık, TCMB’nin beklendiği gibi 500 baz puan artırmasının piyasanın yönünü değiştirmeyeceğini belirterek, tutarlı bir politika izlendiğini belirtti. Ortaya konan tutumla yabancı yatırımcının dikkatinin Türkiye’ye çekildiğini ifade eden Dükkancık, yerli yatırımcı sayısının artışını halka arzlara bağladı. Uzman ekonomist son dönemde sayısı artan halka arzların kısa vadede kazandırdığını ancak uzun vadede ciddi mağduriyetler yaratabileceğini söyleyerek, yatırımcıları uyardı.

Öte yandan dün ABD Merkez Bankası‘nın (Fed) beklendiği gibi faizleri sabit bıraktığının altını çizen Dükkancık, uzun bir süre faizlerin yüksek kalacağının altını çizdi. Piyasaların bu yüksek faizle baş etmek zorunda kalacağını söyleyen analist, Fed’in ne kadar uğraşırsa uğraşsın enflasyonu bir türlü istenilen seviyeye çekememesinin sonucu olarak sert inişin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala