bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,559.10 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.73 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 555.17 2.80%
solana
Solana (SOL) $ 204.53 6.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.602465 1.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.664367 1.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144121 3.50%

Altcoin Haberleri

BTCHaber’in bu sayfasında en güncel altcoin haber (altcoin news), profesyonellerin altcoin tavsiye altcoin yorumları, popüler altcoin borsalarıyla ilgili haberler yer almaktadır.

Altcoin’lerin macerası 2008 yılının Ekim ayında Satoshi Nakamoto takma adı arkasında gizlenen kişi veya kişilerce geliştirilen Bitcoin teknik dökümanının yayınlanmasıyla başladı. Bitcoin ilk başarılı Blockchain olarak adlandırılır. Kripto para piyasasındaki yaygın inanışın aksine, altcoin, bir kripto para değil, Bitcoin dışındaki kripto paraların tümüne verilen addır. Alternatif ve coin kelimelerinin birleşmesiyle piyasada Bitcoin’e alternatif olarak geliştirilen kripto paralar altcoin olarak ifade edilir. Örneğin altcoin’lere örnek olarak Ethereum, Ripple, Binance Coin, Litecoin, Polkadot ve AVAX gösterilebilir. Bitcoin’den nispeten daha düşük piyasa değerine sahip olan kripto para birimleri altcoin olarak ifade edilir. Kripto para piyasasındaki altcoin’lerin hemen hemen hepsi farklı amaçlara hizmet etmek için geliştirildi. Bazıları Bitcoin’e rakip olmayı, hatta onu geçmeyi hedeflerken bazıları ise Ethereum gibi dünya bilgisayarı olmayı misyon edinmiştir. Ethereum, AVAX, Polkadot gibi alternatif coin’ler, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler oluşturmasına uygun bir programlama dili sunmaktadır. Bazı altcoin’ler ise gizlilik odaklıdır ve Bitcoin’e nispeten kullanıcısının gizliliğine daha çok önem verir, yapılan işlemler anonimdir ve takip edilemez. Filecoin, Enjin Coin gibi öne çıkan diğer alternatif coin’ler ise depolamadan tutun da oyun sektörüne kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteriyor. Dogecoin gibi bazı projeler ise hiçbir temel ve teknik altyapıya sahip değildir. Bunlar geniş topluluklara sahip olmaları ve şaka amacıyla geliştirilmeleri nedeniyle büyük bir popülariteye ulaşmıştır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, yatırım yapılacak projenin temel ve teknik altyapısının, geliştiricilerinin performansının, toplam işlem hacminin incelenmesidir.

Altcoin’lere yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Şu anda kripto para piyasasında 8 bini aşkın farklı kripto para yer alıyor. Bu durumda yatırımcılar, güvenilir altcoin’leri bulmakta sıkıntı yaşayabiliyor. Altcoin’lere yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç temel faktör var. Bunlar şu şekilde: Bu noktada Bitcoin altcoin haberlerini sıkı sıkıya takip etmek büyük önem taşıyor. Zira kripto para piyasası genellikle Bitcoin’in performansıyla sıkı bir korelasyon içerisinde. Bu nedenle son dakika Bitcoin haberleri, güncel altcoin haberlerinin takibi, yatırımcıya fayda sağlayabilir.

Altcoin’ler Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular

Altcoin nedir, nereden alınır?

Altcoin; alternatif ve coin kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir terimdir. Bitcoin dışındaki tüm kripto para birimleri altcoin olarak adlandırılır. Altcoin’ler kripto para borsalarından satın alınabilir.

Hangi altcoin’e yatırım yapmalıyım?

Bu, tamamen kişinin kendi risk algısına göre verebileceği bir karar. Kripto paralar oldukça volatil varlıklardır ve yatırım yapmadan önce, altcoin hakkındaki yorumlar, temel ve teknik analizler, altcoin’in geliştirici ekibi sıkı bir şekilde araştırılmalıdır.

Altcoin’ler güvenli mi?

Bu sorunun kesin bir cevabı yok. Bazen en popüler, en yüksek piyasa değerine sahip projelerin bile yazılımsal hatalar nedeniyle saldırıya uğradığına şahit oluyoruz. Bununla birlikte bazı kripto para projeleri %51 saldırısına maruz kalabiliyor. Bu nedenle altcoin’lerin güvenli olup olmadığına yatırımcının kendi risk algısına göre karar vermesi gerekiyor.

Altcoin’lere nasıl yatırım yapılır?

Altcoin’lere yatırım yapmanın 3 kolay yolu var. Bunlar şu şekilde: Tercihlerinize en uygun olanını seçip, altcoin’lere yatırım yapabilirsiniz.

Altcoin’ler nasıl saklanır?

Altcoin’lerinizi sıcak ve soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Sürekli internete bağlı, çevrimiçi cüzdanlar sıcak, sadece ihtiyaç halinde internetle etkileşime giren cüzdanlar ise soğuk cüzdan olarak adlandırılır.

Altcoin verileri ne anlama geliyor?

Altcoin verileri aracılığıyla kripto para birimlerinin fiyatı, piyasa değeri, işlem hacmi, dolaşımdaki ve toplam arzı takip edilebilir. “Kripto Para Piyasası” sayfasında anlık altcoin verileri, toplam piyasa değerine göre en büyük kripto para birimleri, “Kripto Para Borsaları” bölümünde ise ticaret hacimlerine göre en büyük kripto para borsaları sıralanmaktadır.

Altcoin’lerin güncel fiyatı ne kadar?

Güncel piyasa verilerine göre 1 Ethereum (ETH) fiyatı 1 Ripple (XRP) fiyatı, 1 Binance Coin (BNB) fiyatı, 1 Litecoin (LTC) fiyatı ve 1 Cardano (ADA) fiyatı BTCHaber'in Kripto Para Piyasası sayfası üzerinden eş zamanlı olarak takip edilebilir.
Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.