bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

‘Gary Gensler’ın açıklamaları geçmişten farklı değil ve tutarlı’

BTCHaber TV’nin bugünkü konuğu Eralp Büyükaslan’dı. Bu hafta gündeme damgasını vuran spot ETF başvurularına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükaslan, SEC’nin spot ETF başvurularını ertelemesini “ince eleyip sık dokuma refleksinden” kaynaklandığını ifade etti. Otoritenin kamuyu oyalama taktiğinden ziyade karar vermek konusunda doğru adımlar atmak için zamanını sonuna kadar kullandığını söyleyen Büyükaslan, piyasadaki ‘bu yılın sonuna kadar en az bir spot ETF başvurusu mutlaka kabul edilir’ algısının yavaş yavaş tersine döndüğünü belirtti.

Spot ETF başvuruları 2024’e kalabilir

Programda ayrıca ABD senatosundaki milletvekillerin geçtiğimiz günlerde SEC’ye yaptığı ‘spot ETF başvurularını derhal kabul edin’ çağrısı konuşuldu. Büyükaslan bu konuya mutlaka siyasi perspektiften yaklaşılması gerektiğini savundu.

Öte yandan SEC Başkanı Gary Gensler’ın geçtiğimiz günlerde kongrede yaptığı konuşmada Bitcoin’i menkul kıymet olarak görmediğini ifade etmişti. Büyükaslan, Gensler’ın ifadelerinin geçmişten farklı olmadığını ve bu konuda tutarlı bir çizgisi olduğunu söyledi.

Büyükaslan programın son bölümünde Bitcoin ve S&P 500 grafiklerinin teknik analizlerini yaptı. Bitcoin’in ayı piyasası dinamikleri içinde hareket ettiğini vurgulayan Büyükaslan, S&P grafiğinde ise çok kritik bir haftaya girildiğini ve aşağı yönlü olacak şekilde trend kırılımının gerçekleştiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala