bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,106.91 7.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,226.86 9.77%
bnb
BNB (BNB) $ 506.45 10.91%
solana
Solana (SOL) $ 173.87 16.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581285 4.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.603711 10.91%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127786 13.06%

Paylaş

Litecoin (LTC) Kaç TL?

litecoin yorum


Litecoin Grafiği

 

LTC/TL Fiyat Dönüştürücü


Litecoin Nedir?

Litecoin, 2011 yılında Charlie Lee’nin çıkardığı kripto paradır. Kripto para dünyasında ilk altcoin olarak bilinen proje, sonrasında birçok kripto para projesi için mihenk taşı oldu. Ayrıca, Bitcoin’deki algoritmadan ziyade sadece CPU ve GPU ile madenciliğe olanak vermesi sonucu piyasa değerini ne kadar olumsuz etkilese de çoğu durumda madenciliğin merkezileşmesinin önüne geçmiş durumda. Hatta şu ana kadar sistemde herhangi bir duraksama olmayıp onun yerine devamlı çalışması ise sistem tasarımı ve ağ yönetimi konusundan birçok kişi için örnek alınması gereken platform oldu.

Litecoin Nasıl Satın Alınır?

Litecoin, ister borsadan isterseniz de borsa dışı işlemler üzerinden satın alabilirsiniz. Eğer borsalardan alacaksanız ilk olarak borsada hesap açmanız gerekir. Ardından doğrulama süreçlerinden geçtiğiniz takdirde alım satım işlemlerini yapabilirsiniz. Borsa dışı işlemler için ise farklı piyasalar üzerinden cüzdanlarınız aracılığıyla işlem yapmanız gerekir.

Türk Lirası ile Litecoin (LTC) Satın Alma

Türk lirası ile Litecoin alabilmek için Litecoin’i TL ile ödemeyi kabul eden bir borsada hesabınızın olması gerekir. Sonradan ister banka kartıyla, ister üçüncü parti uygulamayla, isterseniz de borsanızda yatırdığınız bakiye aracılığıyla alabilirsiniz. Eğer hesabınızdaki bakiye üzerinden alım yapacaksanız direk piyasalara girip spot emir verilen alandan kolayca verebilirsiniz. Emri verdikten sonra alıp almadığınızı kontrol edin. Eğer emir tamamen yerine getirildiyse verdiğiniz emirin miktarı, ücreti, yeşil bir şekilde yazılan başarılı emri, tarihi ve zamanı yazar.

Kredi Kartıyla Litecoin Satın Alma

Kredi kartıyla Litecoin satın almak için ilk olarak borsalardaki kripto al kısmına tıklamanız gerekir. Ardından ödeme yöntemini Türk Lirası (TRY) olarak ve alacağınız kripto parayı Litecoin (LTC) olarak seçmeniz gerekir. Sonrasında detayları onayladıktan sonra kaç TL’lik alacağınızı kararlaştırmanız ve işlemin ilk ayağını doğrulamanız gerekir. İkinci adımda kredi kartı bilgilerinizi ve faturalandırma adresinizi yazmanız gerekir. Bu aşamada size verilen süre içinde işlemi onaylamanız ve sonraki aşamaya geçmeniz lazım. Sonraki aşamada banka ödeme hattıyla etkileşime girip size yollanan kodu doğru bir şekilde girerseniz işleminizde tek bir adım kalır. Son olarak banka ödemeyi kabul ederse borsadan size mesaj gelir ve cüzdanınızda LTC’lerinizi görebilirsiniz.

Litecoin Yorumları

Litecoin, 2011 yılında Charlie Lee tarafından oluşturulsa da, Charlie Lee’nin 2017 yılından projeden elini çekmesi sonucu piyasada belli bir değer kaybına uğradı. Ama yine de bu duruma rağmen proje çok etkilenmemişe benziyor ve yine iyi getiriler sağladı. Özellikle kripto para projelerinde kurucuların ayrılması sonucu neredeyse sona erdiğini düşünürsek, Litecoin bu alanda sıyrılarak kripto paralarda önemli bir konuma düştü. Ayrıca piyasa değeri konusunda ilk 10’da devamlı kalarak ise istikrarlı bir şekilde büyümesini gerçekleştirdi.

Litecoin Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Litecoin’i kim geliştirdi?

Litecoin, 2011 yılında Charlie Lee tarafından geliştirildi. Bitcoin’den sonra geliştirilen ilk kripto para olan Litecoin, elde ettiği network etkisi sayesinde piyasa değerindeki sıralamasını koruma şansı elde etti. Ama sonradan Charlie Lee 2016 yılında Litecoin projesinden elindeki LTC’lerin tamamını satarak projeden çekildi.

Litecoin fiyatı neye göre belirleniyor?

Litecoin fiyatı, ilk olarak piyasadaki gelişmelere göre belirleniyor. Eğer piyasada kullanım oranı yükseliyorsa, firmalar Litecoin’e daha fazla yatırım yapıyorsa fiyatlar artacaktır. Ama Litecoin hakkında belli başlı kişilerin kötü açıklamaları ve aşırı değerleme sonucu düşüşler ise doğal olarak düşecektir. Özellikle Litecoin madenciliğinin sadece CPU ve GPU’larda yapılması kullanıcılar için ciddi bir maliyet avantajı oluşturur. Ayrıca Litecoin’in 84 milyonluk arzı ise birçok durumda iyi bir yatırım aracına çevirecektir. Ama diğer kripto paralara oranla kullanım alanındaki sınırlar, Litecoin’in piyasa değerini olumsuz etkiler.

Litecoin nasıl üretiliyor? Litecoin nasıl kazanılır?

Litecoin, Bitcoin ve çoğu kripto paralar gibi madencilik aktiviteleri sayesinde üretilir. Ama Bitcoin madenciliğinin aksine, sadece CPU ve GPU’ların Litecoin çıkarmasına izin verilir. Bu sayede büyük hesaplama gücüne sahip cihazların küçük çaplı madencilerin aktivitelerini sonlandırmasının önüne geçilmiş oldu.

Litecoin birkaç farklı şekilde kazanılır: borsa işlemleri ve ödemeler aracılığıyla. Ödemeler için ilk olarak Litecoin ile uyumlu dijital cüzdana ve ona uygun olan bir ödeme altyapısına ihtiyaç vardır. Ödeme altyapısını kurduktan sonra müşterilerden yaptıkları işlem karşılığı Litecoin isteyebilirsiniz.

Borsa işlemlerinde ise kazanmak için birkaç farklı yol vardır: Litecoin alım satımı ve farklı kripto paraları Litecoin ile değiş tokuş yapmak. İlk olarak Litecoin alım satımı yapmak için belli bir miktarda para yatırıp Litecoin almanız gerekir. Sonradan fiyatlar yükseldikçe satmanız ve ardından düştükçe aldıkça elinizdeki Litecoin miktarını artırabilirsiniz. Diğer yöntem ise farklı kripto paraları Litecoin ile değiştirmek. İlk önce elinizde belli bir miktar Litecoin bulunması gerekir. Sonradan farklı kripto paralara bakarak Litecoin ile takas etmeniz lazım. Son olarak elinizdeki LTC’lerin artması için ise aldığınız kripto paranın değerinin LTC olarak arttığı zaman satmanız gerekir. Bu işlemler yapıldığı sürece elinizdeki LTC miktarını kolayca artırabilirsiniz.

Litecoin (LTC) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Borsalarda Litecoin almak için asgari TL miktarı farklı olsa da, genelde borsanın en düşük alım birimi kadar ister. Eğer alabileceğiniz en düşük miktar dışında Litecoin alacaksanız genel olarak en az 100 TL’lik alım yapmanız istenir.

Litecoin’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Borsalar aracılığıyla elinizdeki LTC’leri satıp paraya çevirmeniz kolaydır. Bu işlemi gerçekleştirmek için borsaların kripto sat bölümüne gidip satacağınız miktarı seçmeniz lazım. Sonradan satış emrini verdikten sonra kolayca nakdi borsalardan farklı uygulamalar aracılığıyla çekebilirsiniz.

Litecoin aldığım Litecoin’lerimi nasıl saklayacağım?

Litecoin’lerinizi hem borsa hesaplarınızda hem de dijital cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer sık alım satım işlemi yapacaksanız borsalar iyi bir saklama aracı olarak kullanılabilir. Ama uzun vadeli yatırım olarak tutacaksanız cihazınızla uyumlu ve güvenli bir Litecoin cüzdanı indirmenizi öneririz. Ardından ise daha yüksek güvenlik amacıyla elinizdeki tüm LTC’leri soğuk cüzdanınıza aktarmanız yatırımınız için en iyi çözüm olur.

Litecoin bir balon mu?

Ana akımdaki ekonomi haberleri, Litecoin ve diğer kripto paralar için balon yakıştırması yapsa da, Litecoin birçok açıdan bilinen balonlardan sıyrılmış durumda. 2018 yılında kripto para haberlerine yansıdığı üzere Charlie Lee tüm LTC’lerini satmasının ardından popüler kripto para biriminin değerinde ciddi bir düşüş olsa da sonrasında toparlanmayı başararak, sektörde kalıcı olacağını kanıtladı. Bu sayede birçok kişi Litecoin projesine güven duydu ve sonradan sağladığı getirilerle piyasa değeri açısından ilk 10’da devamlı kalmayı başardı.

Litecoin ile ilgili gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Başta Bitcoin Ethereum Litecoin gibi popüler kripto paralar olmak üzere Blockchain haberleri ve analizlerine BTCHaber.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala