bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,027.23 3.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,688.67 3.99%
bnb
BNB (BNB) $ 595.00 1.01%
solana
Solana (SOL) $ 180.30 8.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.623872 6.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.714949 3.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1617 6.07%

Paylaş

Binance Coin (BNB) Kaç Dolar?

bnb


1 Binance Coin ne kadar1 BNB kaç dolar, 1 Binance Coin kaç dolar? 1 BNB kaç USD’ye karşılık geliyor? Anlık Binance Coin (BNB) fiyat bilgisine ve Binance Coinle ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Binance Coin Grafiği

BNB/USD Fiyat Dönüştürücü


Binance Coin Nedir?

Binance Coin (BNB), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in çıkardığı kripto paradır. Binance, kendi blokzinciri Binance Smart Chain (BSC) altyapısı üzerinden kendi kripto parasını oluşturdu. Bu sayede Binance, borsa işlemleri için kendi kripto parasını oluşturup kullanımına teşvik etti.

Binance Coin’in Özellikleri

İlk olarak Ethereum ERC-20 standardında oluşturulan kripto para, zaman içinde Binance’in kendi blokzincirine entegre edildi. Bu sayede Binance Smart Chain için iyi bir kullanım alanı oluştu ve zaman içinde daha fazla proje Binance’in ardından gitti. Diğer kripto para projeleri ise farklı kategorilerde Binance’in kendi ağını kullanarak Launchpad üzerinden kendi projelerini tanıtıp listelediler.

Binance Coin Nasıl Satın Alınır?

Binance Coin satın almak için Binance hesabına sahip olmanız gerekir. Binance Coin, Binance’in kendi kripto parası oluğu için, muadili olan diğer kripto paralar başka borsalar tarafından listelenmez.

ABD Doları ile Binance Coin (BNB) Satın Alma

ABD doları ile Binance Coin satın almak için hesabınızda dolar olması gerekir veya kredi kartından dolar paritesi üzerinden alım satım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İlk önce Binance hesabınızı açmanız gerekiyor, kimlik doğrulama işlemini de tamamladıktan sonra Binance Coin alım satımına başlayabilirsiniz.

Kredi Kartıyla Binance Coin Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin.
  2. Kripto para olarak Binance Coin (BNB) ve para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  3. Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  4. İşlemi onaylayın ve 60 saniye içinde sonraki aşamaya geçin
  5. Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  6. Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa Binance Coin’e sahip olabilirsiniz.

Ama kripto para borsalarında kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar herhangi bir nedenden dolayı ödemeyi reddedebilir.

Üçüncü Parti Ödeme Araçlarıyla Binance Coin Satın Alma

Kredi kartları ile yapılan ödemelerde bankalar genellikle kabul etmediği için üçüncü parti ödeme araçları daha düşük komisyon ve çok daha kolay işlemler gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Binance’in kabul ettiği ödeme araçlarından birinde hesap açın (ABD dolarını kabul etmeli).
  2. Ödeme aracınızı açtıktan sonra hesabınızı doğrulayın (Doğrulama işlemi birkaç gün sürebilir).
  3. Ödeme aracınızdaki doğrulama işlemi bittikten sonra hesabınıza ABD doları transfer edin ve Binance hesabınıza aktarın.
  4. Hesabınıza ABD doları transfer ettikten sonra al sat kısmındaki gelişmiş kısmına tıklayıp işlem çiftlerinden BNB/USD’yi seçin.
  5. Alacağınız miktarı seçtikten sonra alım emrini girin. Emir gerçekleştikten sonra hesabınızda BNB’lerinizi görebilirsiniz.

Binance Coin Yorumları

Binance Coin, 2017 yılından beri çok iyi bir getiri sağladı. Özellikle Binance’in blockchain ekosistemi içerisindeki pozisyonu ve bazı kurumlarla BNB’nin ödeme aracı olarak kullanılmasını sağlaması, getirilerin daha da hızlanmasına olanak tanıdı. Kripto para piyasasına baktığımız zaman, Binance Coin’in diğer kripto paralara oranla daha istikrarlı olması, Binance için önemli bir başarı göstergesi. Ayrıca Binance’in karlarının %20’si ile BNB alması ve yakması sonucu arzını azaltması ise değerinin artması için önemli bir neden olacaktır.

Binance Coin Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

FAQ

Binance Coin’i kim geliştirdi?

Binance Coin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance tarafından geliştirildi. İlk olarak borsada ödeme aracı ve belli başlı ürünlerin kullanımı için geliştirilmişken, sonrasında daha fazla amaca hizmet etti.

Binance Coin fiyatı neye göre belirleniyor?

Binance Coin, dünyanın en büyük borsası Binance’in kripto parası olduğu için fiyatı otomatikman borsanın performansıyla doğru orantılıdır. İkinci olarak Binance platformunun büyümesi ve Binance üzerinden başarılı projelerin artması, Binance’in daha fazla BNB’yi yakması ise uzun vadede değerinin artması için önemli bir adımdır. Ayrıca BNB’nin ödeme aracı olarak kabul edilmesi ise değerini iyice artıracaktır. Ama kripto para piyasasındaki gelişmeler ise BNB’nin fiyatını ister istemez etkileyecektir.

Binance Coin nasıl üretiliyor? Binance Coin nasıl kazanılır?

Binance Coin’in üretimi, Binance tarafından belirlenir. Binance arzda herhangi bir oynama yapabilir. Bunun sonucu olarak gerektiği yerde BNB’nin arzı artırılabilir.

Binance Coin kazanmak için Binance’de itibari para aracılığıyla kar için alım satım yapmak, BNB için ödeme altyapısı kurarak müşterilerden BNB ile ödeme yapmalarına olanak tanımak ve son olarak kripto paralarınızı daha fazla BNB için trade etmek olarak gösterebiliriz.

Binance Coin (BNB) almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Binance Coin almak için en az 10 dolara sahip olmanız gerekir. Ama isterseniz yatırdığınız parayı kullanarak istenilen minimum miktarı azaltabilirsiniz.

BNB’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

BNB’lerinizi hemen satıp paraya çevirmeniz mümkündür. Bunun için BNB satış emri vererek parayı aldığınız vakit banka hesabınıza transfer edebilirsiniz. Eğer üçüncü parti uygulama kullanırsanız işlemleriniz hızla gerçekleşir. Ama direk SWIFT kullanarak belli bir süre beklemeniz gerekebilir.

Binance Coin aldığım BNB’lerimi nasıl saklayacağım?

BNB’lerinizi borsa cüzdanınızda veya Binance’in cüzdanı olan Trust Wallet’ta saklayabilirsiniz. Trust Wallet’ta saklamak için Binance Trust Wallet adresinizi girmeniz yeterlidir. Ardından Trust Wallet’ta BNB’lerinizi görebilirsiniz. Ama hem borsa hesabınızı hem de cüzdan uygulamanızı güvenli bir hale getirmenizi öneririz.

Binance Coin’in kullanım alanları nelerdir?

Binance Coin, komisyonlarda %25 indirim, Launchpad projelerine katılım sağlama ve Binance’in anlaştığı kurumlar aracılığıyla ödeme olarak kullanabilirsiniz. Binance Launchpad üzerinden katılım hakkı için en az 50 BNB gerekiyor. Ama tüm çekiliş haklarını elde etmek için en az 200 BNB’nizin olması lazım.

Binance Coin bir balon mu?

Binance Coin, 2017’den beri güçlü büyüme sağladığı için balon olduğunu söyleyemeyiz. Ama BNB’nin arkasında güçlü bir firma oluşu, ekosistemin büyümesi ve daha fazla projenin Binance Smart Chain’e doğru kayması sonucu Binance Coin’in kendini kanıtladı. Bu da, BNB’nin balon olmadığını tüm dünyaya gösterdi.

Binance Coin ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Binance Coin haberleri, fiyat gelişmeleri ve teknik analizler BTCHaber.com’da. Sitemiz üzerinden başta Binance Coin olmak üzere tüm kripto paralara ve kripto para piyasasına ilişkin son dakika güncellemelerini takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala