bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,967.87 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,275.59 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 599.20 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 138.56 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510964 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461949 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147173 0.11%

Coinbase raporu: Yapay zeka coin’leri fazla abartıldı

coinbase yapay zeka

Coinbase araştırma raporuna göre, yapay zeka temalı kripto para birimleri kısa vadede aşırı abartıldı. Rapor, yapay zeka coin’lerinin olması gerektiğinden daha fazla değerlendiğini belirtti.

ABD’nin en büyük halka açık şirketlerinden NVIDIA’nın yapay zeka girişimleri, kripto sektörüne de yansıdı. Kripto sektöründe, yapay zeka odaklı kripto projeleri keskin yükselişler yaşadı ve büyük piyasa değerlerine ulaştı.

Yapay zeka coin’leri üzerine rapor hazırlayan Coinbase, bu projelerin kârlı işlemler sunsa da uzun vadeli sürdürülebilirlik için daha fazlasına ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Coinbase araştırma analisti David Han, yapay zekadaki gelişmeler ile hızlı bir yükseliş yaşayan yapay zeka coin’lerinin sürdürülebilirlik konusunda güven vermediğini dile getirdi. Han, bu coin’lere temkinli yaklaştıklarının altını çizdi.

yapay zeka coinbase

Yapay zeka coin’lerinin önünde zorluklar var

Coinbase, yapay zeka coin’leri hakkında hazırladığı rapor ile tepkileri üzerine çekti. Coinbase, hızlı bir şekilde yükseliş yaşayan yapay zeka coin’lerinin aşırı değerlendiğini ve bunun sürdürülebilirlik konusunda tedirginlik yarattığını ifade etti.

Raporda, yapay zeka odaklı kripto projelerinin en önemli zorluğunun iki teknolojinin özünde yattığı belirtildi. Coinbase analisti David Han, kripto projelerinin genellikle merkeziyetsizliğe odaklandığını, yeni teknolojisinin ise merkezi bileşenlere ve veri kaynaklarına dayandığını aktardı.

Merkeziyet karmaşasına giren yapay zeka projelerinin özellikle denetlenebilirlik konusunda da büyük bir boşluk oluşturduğuna dikkat çekildi.

Analist, bu alanda yer alan birçok projenin yatırımcıların ilgisini çekmekte başarısız olduğunu ve sermayenin yetersiz kaldığını belirtti.

Güncel durumda yapay zeka coin’lerinin aşırı abartıldığını ve piyasa değeri bakımından şiştiğini dile getiren rapor, iki fırsatın da altını çizdi. Rapora göre, blokzinciri verilerinin iyileştirilmesi ve ağırlıklı olarak merkezi olan yapay zeka altyapısının merkeziyetsizliğe taşınması fırsat yaratabilir.

Konuyla ilgili konuşan Han, “Şu anda kripto endüstrisindeki birçok kişi tarafından öngörüldüğü gibi, merkeziyetsiz olmayan bir yapay zekanın geleceği garanti değil. Aslında, yapay zeka endüstrisinin geleceği hala büyük ölçüde belirsiz.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala