bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,927.13 5.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,304.18 7.50%
bnb
BNB (BNB) $ 518.93 8.34%
solana
Solana (SOL) $ 181.70 8.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.590829 3.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.616022 8.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130684 10.70%

Paylaş

Dogecoin (DOGE) Kaç TL?

dogecoin binance doge

1 Dogecoin ne kadar1 Dogecoin kaç TL? 1 Dogecoin kaç dolar? 1 DOGE kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık DOGE fiyat bilgisine ve Dogecoin ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

DOGE Grafiği

 

DOGE/TL Fiyat Dönüştürücü

Dogecoin Nedir?

Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) forklanarak oluşturulmuş açık kaynaklı kripto paradır. İsmi, 2013’te ünlü internette ünlü olan Doge resminden alır. Orijinal hali Shiba Inu köpek cinsini gösterse de, birçok kişi bunun arkasında komedi olduğunu düşünür.

Oregon’dan yazılımcı Billy Markus, şaka amaçlı kripto para oluşturmaya karar verdi. Ve ona göre hafif bir coin, Bitcoin’den (BTC) daha fazla dikkat çekebilirdi. Bu süreç içerisinde Jackson Palmer’da Dogecoin’in büyük bir şey olacağını yazmıştı.

Hayalini gerçekleştirmek için Palmer dogecoin.com sitesini oluşturdu. Markus siteyi gördükten sonra, Dogecoin’i piyasaya sürmek için Palmer’a ulaştı. Bundan sonra birkaç ay içinde milyonlarca dolarlık piyasa değerine ulaştı.

Dogecoin Topluluğu Nedir?

Dogecoin topluluğu, Dogecoin’le ilgili bir grup insanın oluşturduğu bir topluluktur. İlk olarak şaka amaçlı oluşturulan kripto parayla alakalı çalışırken, zaman içinde yardımseverlikleriyle dünya genelinde ün kazandılar. İlk insiyatifi olan Jamaika ekibini Sochi Kış Olimpiyatlarına götürmek oldu. Jamaika’nın kış sporları takımı Sochi Kış Olimpiyatlarına seçildi ama takımın ücretlerini karşılayamama sorunu çıktı. Bu sorunu çözmek için Dogecoin topluluğu, kısa bir süre içinde ekip için 30.000 dolardan daha fazla fon sağladı ve Jamaika’nın Sochi Olimpiyatlarına katılmasına olanak sağladı. İkinci aktiviteleri ise Kenya’da Dogecoin4Water insiyatifi ile kuyuların açılması için 50.000 dolardan daha fazla fon sağladılar. Ama Dogecoin medyanın dikkatini NASCAR yarışçısı Josh Wise ile 50.000 dolar değerinde DOGE ile anlaştılar. Bu sayede Wise, yarış arabasını Dogecoin logosu ile donattı.

Dogecoin Nasıl Satın Alınır?

Dogecoin satın almak için Dogecoin’i kabul eden kripto para borsalarından birinde hesap açmanız gerekir. Hesabınızı açtıktan sonra ise borsaların kimlik doğrulama süreçlerini tamamladıktan sonra alım satım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Dogecoin (DOGE) Satın Alma

Türk Lirası ile Dogecoin (DOGE) satın almak için Binance, Paribu, BTCTürk, Bitexen ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Dogecoin (DOGE) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı (TRY) seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik DOGE alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Ethereum alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Dogecoin (DOGE) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız parayla Dogecoin alın.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

Dogecoin Yorumları

Dogecoin, ilk olarak şaka amacıyla çıkartılan kripto paraydı. Bunun farkında olan kurucuları ise, Dogecoin piyasaya sürüldükten sonra araba satın almak için ellerindeki DOGE’larını sattı. Ama kurucular zaman içinde güçlü bir topluluk ve bir takım gelişmeler sayesinde değerinin artacağının farkında değildiler. Dogecoin’in ardından oluşan Dogecoin topluluğu, yardımseverlik faaliyetleriyle blockchain toplulukları üzerinde zamanla bilinen bir konuma geldi. Ayrıca bir takım pazarlama uygulamaları ve farklı kişilerin fiyatlarını yükseltmek için yaptıkları işlemler sayesinde piyasa değeri yükselip ardından çöktü.

Dogecoin Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Dogecoin’i kim geliştirdi?

Dogecoin, Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından geliştirildi.

Dogecoin’in diğer kripto paralar arasındaki farklar neler?

Dogecoin’in en önemli özelliği, şaka amaçlı oluşturulmasıdır ve toplam arz limiti olmadan oluşturulmuş ilk kripto paradır.

Dogecoin fiyatı neye göre belirleniyor?

Dogecoin fiyatı, piyasadaki gelişmelere göre belirlenir. O yüzden birçok kişinin toplanıp fiyatları yükseltmek için kurdukları grupların önemli etkisi vardır. Ama sonradan satışlar yüzünden Dogecoin’in değeri bir anda gidebilir.

Dogecoin nasıl üretiliyor? Dogecoin nasıl kazanılır?

Dogecoin üretimi, Bitcoin ve diğer kripto paralar ile beraber madencilik aktiviteleriyle gerçekleşir. Bu da, Dogecoin’in çıkarılması için hesaplama gücüne göre blokların çıkarılması anlamına gelir.

Dogecoin kazanmak için ise Dogecoin alım satımı ile beraber ödemelerinizi Dogecoin ile kabul edebilirsiniz. Dogecoin’i ödeme yöntemi almak için Dogecoin cüzdanınızın olması gerekir. Borsada alım satım işlemleri gerçekleştirmek için ise, borsa hesabınızın olması ve farklı işlem çiftlerinde sürekli alım satım işlemleri gerçekleştirmeniz gerekli. Alım satım işlemlerinde yükseldikçe satmanız ve düştükçe almanız sayesinde elinizdeki DOGE’lar artar. Son olarak bilgisayarınızda madencilik aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz. Madencilik aktivitelerinde ise yazılımı yükleyip Dogecoin çıkarabilirsiniz.

Dogecoin (DOGE) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Dogecoin almak için borsalar farklı limitler koyabilir. Ama genel olarak birçok borsa, piyasa değeri küçük coin’ler için genel olarak o coin’den 10 tane almanız gerekli. Bu yüzden sizlere, borsalardan Dogecoin alabilmek için en az 10 DOGE almanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Dogecoin’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Dogecoin’lerinizi kripto para borsalarında kolayca satıp paraya çevirebilirsiniz. Bunun için ilk olarak 10 DOGE almanız ve sonradan sattıktan sonra borsa cüzdanınız üzerinden üçüncü parti uygulamalara geçirebilirsiniz. Bu sayede Dogecoin’lerinizi satıp paraya çevirebilirsiniz.

Satın aldığım Dogecoin’lerimi nasıl saklayacağım?

91Y2HXJCR8L. AC SL1500

Dogecoin’lerinizi Dogecoin Wallet, TrustWallet, Dogecoin Core ve Multidoge’da saklayabilirsiniz.

Dogecoin fiyatı neden yükseliyor?

Dogecoin fiyatı, genel olarak pazarlama hareketleri ve belli kişilerin aşırı alımlar yapma sonucu genel olarak yükseliş gösterir. Aşırı alımlara bakacak olursak TikTok Pump’ı, WallStreetBets hareketleri, ve en önemlisi Elon Musk’ın Dogecoin hakkındaki açıklamaları Dogecoin’in daha da bilinip değerinin artmasına sebep oldu. Elon Musk’ın Dogecoin açıklamaları sonucu Dogecoin Topluluğu, şaka amaçlı Elon Musk’ı Dogecoin CEO’su olarak seçti.

Dogecoin fiyatı neden düşüyor?

Dogecoin fiyatı genel olarak piyasalardaki gelişmelerden, kripto para haberleri ve analizlerinden dolayı düşebilir. Ama genel olarak Dogecoin çok fazla satın alındıktan sonra aşırı değerlenir. Bunu farkeden bazı kişiler ise ellerindeki DOGE’larının tamamını satıp kara geçtikleri için dakikalar içinde Dogecoin’in piyasa değeri çok ciddi düşüşler yaşar.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala