bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,059.90 7.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,225.58 10.05%
bnb
BNB (BNB) $ 508.29 10.73%
solana
Solana (SOL) $ 174.31 16.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583287 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.603207 11.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127312 13.70%

Paylaş

Chainlink (LINK) Kaç Dolar?

link


Bugün 1 Chainlink ne kadar1 Chainlink kaç dolar oldu? 1 LINK kaç dolara karşılık geliyor? Güncel Ethereum (ETH) fiyat bilgisine detaylı verilerle anlık olarak bu sayfadan ulaşabilir, piyasaları yakından takip edebilirsiniz.

Chainlink Grafiği

 

LINK/USD Fiyat Dönüştürücü


Chainlink Nedir?

Chainlink, akıllı kontratlar aracılığıyla blockchain dışı merkeziyetsiz veri ve bilgi sağlar. Chainlink genel olarak gerçek zamanlı verilerin akıllı kontratlara işlenmesini mümkün kılar. Akıllı kontratlar ise eğer koşullar sağlanırsa çalışır. Platformun token’ı olan LINK ise ağdaki hizmetleri ödemek için kullanılır. İlk olarak Ethereum (ETH) üzerine inşa edilmiş olsa da, zaman içinde kendi platformunu kullanmaktan vazgeçmedi.

Chainlink (LINK) Nasıl Çalışır?

Chainlink, oracle’lar aracılığıyla talep-olay-karşılık mekanizmasıyla çalışır. Chainlink’in çalışmasında en önemli avantaj olan ChainlinkClient.sol kontratı, geliştiriciler için kolayca uygulamalara entegre edilebilir. Bir yazılımcının yapması gereken tek iş, client kontratından üç parçayı uygulaması yeterlidir.

Client Kontratındaki Üç Parça Nedir?

Chainlink kontratı, itibar anlaşması, emir eşleştirme anlaşması ve seçme anlaşması olarak üç parçaya ayrılır. Yazılımcılar, baştan kontratı yazmak yerine Client Contract’teki üç parçayı birleştirmeleri yeterlidir.

Oracle Nedir?

20200203 CHAINLINK GRAPHIC

Oracle, middleware olarak bilinen üçüncü parti uygulaması olarak bilinir. Normal şartlar altında merkezi oracle’lar sorun yaratır. Ama merkezsiz oracle’lar verilerin doğruluğunu ve güvenilirliğini sağlar.

Oracle Nasıl Çalışır?

Oracle’lar doğrulanabilir, değiştirilemez ve tahrifata uygulanamaz yapılardır. Çalışma prensipleri akıllı kontratlardaki eğer koşul yerine getirilirse belirtilenen karşılığın verileceğini ilerler. Sonrasında koşulları tanıyan veriler blockchain ağı üzerinden verir. Sonrasında oracle’lar veri kaynağının hatalı ve güvenilir olup olmadığını kararlaştırır.

Chainlink Nasıl Satın Alınır?

Chainlink, ister borsadan isterseniz de borsa dışı işlemler üzerinden satın alabilirsiniz. Eğer borsalardan alacaksanız ilk olarak borsada hesap açmanız gerekir. Ardından doğrulama süreçlerinden geçtiğiniz takdirde alım satım işlemlerini yapabilirsiniz. Borsa dışı işlemler için ise farklı piyasalar üzerinden cüzdanlarınız aracılığıyla işlem yapmanız gerekir.

Chainlink alım satımı Binance, Coinbase Pro, Kraken, BTCTürk Pro, Bithumb, Gate.io, Gemini ve OKEx gibi borsalarda LINK/BTC, LINK/TRY, LINK/USD, LINK/USDT, LINK/EUR, LINK/ETH ve LINK/BUSD üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ABD Doları ile Chainlink (LINK) Satın Alma

ABD Doları ile Chainlink alabilmek için Chainlink’i USD ile ödemeyi kabul eden bir borsada hesabınızın olması gerekir. Sonradan ister banka kartıyla, ister üçüncü parti uygulamayla, isterseniz de borsanızda yatırdığınız bakiye aracılığıyla alabilirsiniz. Eğer hesabınızdaki bakiye üzerinden alım yapacaksanız direk piyasalara girip spot emir verilen alandan kolayca verebilirsiniz. Emri verdikten sonra alıp almadığınızı kontrol edin. Eğer emir tamamen yerine getirildiyse verdiğiniz emirin miktarı, ücreti, yeşil bir şekilde yazılan başarılı emri, tarihi ve zamanı yazar.

ABD doları ile Chainlink alacaksanız, Binance.US, Coinbase Pro, Kraken, Bitstamp, FTX, Gemini, Bitfinex, Bittrex, FTX US ve Currency.com gibi borsalardan kolayca alabilirsiniz.

Kredi Kartıyla Chainlink Satın Alma

Kredi kartıyla Chainlink satın almak için ilk olarak borsalardaki kripto al kısmına tıklamanız gerekir. Ardından ödeme yöntemini ABD Doları (USD) olarak ve alacağınız kripto parayı Chainlink (LINK) olarak seçmeniz gerekir. Sonrasında detayları onayladıktan sonra kaç USD’lik alacağınızı kararlaştırmanız ve işlemin ilk ayağını doğrulamanız gerekir. İkinci adımda kredi kartı bilgilerinizi ve faturalandırma adresinizi yazmanız gerekir. Bu aşamada size verilen süre içinde işlemi onaylamanız ve sonraki aşamaya geçmeniz lazım. Sonraki aşamada banka ödeme hattıyla etkileşime girip size yollanan kodu doğru bir şekilde girerseniz işleminizde tek bir adım kalır. Son olarak banka ödemeyi kabul ederse borsadan size mesaj gelir ve cüzdanınızda LINK token’larını görebilirsiniz. Ama genel olarak kredi kartıyla yapılan ödemeler bankalar tarafından farklı nedenlerden dolayı reddedilir. İkinci olarak kredi kartınızın uluslararası ödemeye ve ABD doları ile yapabileceğinize olanak tanıması gerekir.

Üçüncü Parti Uygulamalar ile Satın Alma

Üçüncü partiler, borsalarda ödemeler konusunda ciddi avantajlar sağlar. Bunu gerçekleştirmek için ABD Dolarını destekleyen üçüncü parti uygulamalardan birine sahip olmanız gerekir. Ardından banka hesaplarınızdan transferi yaptıktan sonra daha düşük komisyon fiyatları, daha hızlı işlemler ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Chainlink Cüzdanı Aracılığıyla Satın Alma

Cüzdanlar, kripto para alımı için ikinci yöntem olarak kullanılır. Bunun için cüzdanınızda dolar yatırma ve ardından Chainlink ağı üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Chainlink (LINK) Avantajı Nedir?

Chainlink’in avantajı, oracle’lar aracılığıla veri depolama, işleme ve güvenlik konusunda Ethereum ve birçok rakibine karşı avantaj sağlar. Chainlink’in en önemli özelliği olan doğrulanabilir rassallık fonksiyonu sayesinde gizlilik ihmal edilmeden halka açık platformlarda önemli güvenlik ve gizlilik avantajları sağlar.

Chainlink Kullanıcılarına ne vadediyor?

Chainlink

Chainlink kullanıcılarına güvenli, hızlı, ölçeklenebilir ve doğrulanabilir gizlilik fonksiyonlarını sağlar. Chainlink’teki özellikler birçok blockchain platformunda mümkün olmadığı için Google gibi firmalar Chainlink çözümlerini güvenlik için kulanır. Özellikle yeni rassallık fonksiyonları sayesinde açık ağda gizliliği ve güvenliği arttırır.

Chainlink ICO’su

Chainlink ICO’su, 18 kasım 2017 tarihinde 32 milyon dolarlık fon yaratarak en önemli başarılarından birine imza attı. İlk olarak ERC-20 standardı üzerinden çalıştırılan platform için 1 ETH karşılığında 2600 LINK token’ı teklif edildi. ICO boyunca token’ların birkaç kişi üzerinde çoğunluğun elde etmesini önermek için 7 ETH ile sınırlandırıldı. ICO tamamlandıktan kısa bir süre sonra Chainlink kendi ana ağına (mainnet) geçiş yaptı.

En düşük ve en yüksek fiyat ile toplam arz

Chainlink, en düşük fiyat seviyesine 23 Kasım 2017’de 0.1263 dolardan işlem gördü. Ama zaman içinde hem proje sayesinde hem de yaptığı iş birlikleri sonucu 20 Şubat 2021’de 36.83 dolara çıktı. Şu an piyasada 414.509.556 LINK token’ı bulunurken, platformun kararlaştırdığı toplam token arz miktarı 1 milyar LINK’tir.

Chainlink’in Kullanım Alanları Nelerdir?

Chainlink, veri güvenliğini sağlama ve merkezsiz finans (DeFi) uygulamaları en çok kullanıldığı alanlardır. Onun dışında Stablecoin, para piyasa araçları ve tüm finansal piyasalar için kolayca Chainlink altyapısı kullanılabilir.

Chainlink Yorumları

Chainlink, Ethereum’daki (ETH) yüksek gaz maliyetleri ve sınırlı ölçeklenebilirlik nedeniyle ortaya çıkan proje, özellikleri sayesinde birçok kullanıcının ilgisini çekti. Ayrıca merkezsiz finans (DeFi) protokolleri açısından sık kullanılan platform, gelecekte farklı bağlantılar aracılığıyla blockchain platformlarıyla etkileşim kurmak için çalışmalarını yürütüyor.

Chainlink Hakkında Bilinmesi Gerekenler?

Gerçek zamanlı veri nedir?

Gerçek zamanlı veri diye de bilinen zincir dışı veri, blockchain ağı dışındaki verileri tanımlanak için kullanır.

Oracle problemi nedir?

Akıllı kontrat bağlanma problemi olarak da bilinen oracle problemi, blockchain ağlarının zincir dışı sistemlerden veri çekememe sorununa denir.

Chainlink, kaliteli veri kaynaklarına nasıl ulaşır?

Chainlink modüler dışsal adaptörler aracılığıyla API’lar üzerinden doğrulanmış verilere ulaşailir. Dışsal adaptörler ise cloud hizmet sağlayıcıları veya web serverları üzerinden herhangi bir programlama dili kullanılarak programlanabilir.

Chainlink ağına kimler katılabilir?

Chainlink ekosistemi yüzlerce uygulama, platform, node operatörleri, veri sağlayıcıları, pahalı AR-GE ve açık kaynaklı topluluklar üzerinden ilerler. Ayrıca birçok bilinen uygulama Chainlink çözümleri kullanır.

Merkezsiz oracle ağı nedir?

Merkezsiz oracle ağı, birden fazla blockchain tabanlı oracle’ların bağımsız node operatörleri tarafından seçildikten sonra verileri birkaç zincir dışı kaynaktan toplayıp doğruladığı ağlardır.

Chainlink Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Chainlink’i kim geliştirdi?

Chainlink, 2017 yılında SmartContract Chainlink Ltd. CEO’su Sergey Nazarov ve araştırma ekibi tarafından geliştirildi. Araştırma ekibi Chainlink Labs olarak tanımlanmışken, 2017 ICO’sunda 32 milyon dolarlık fon yaratmıştı.

Chainlink fiyatı neye göre belirleniyor?

Chainlink fiyatı, ilk olarak piyasadaki gelişmelere göre belirleniyor. Eğer piyasada kullanım oranı yükseliyorsa, firmalar Bitcoin’e daha fazla yatırım yapıyorsa fiyatlar artacaktır. Ama Bitcoin hakkında belli başlı kişilerin kötü açıklamaları ve aşırı değerleme sonucu düşüşler ise doğal olarak düşecektir. İkinci olarak firmaların Chainlink tabanlı çözümleri kullanmaları durumunda LINK fiyatları doğal olarak yükselecektir.

Chainlink nasıl üretiliyor? Chainkink nasıl kazanılır?

Chainlink ERC-667 standardıyla geliştirilse de, LINK token’larının üretimi için staking yapmanız gerekir. Staking sayesinde hem daha fazla LINK kazanabilirsiniz hem de ağdaki değişiklikler hakkında öneriler verebilirsiniz.

İkinci olarak borsada yapacağınız takaslar ve alım satım üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ama borsada ABD doları ile yapacağınız alım satım işlemlerinde LINK yükseldikçe satıp düştükçe alarak artırabilirsiniz. İkincisi ise borsalardaki kripto paralarınızı LINK ile takas ettirip alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Borsalarda LINK token’larınızı artıracak işlemler ile daha fazla kazanabilirsiniz.

Diğer yöntem ise ödemelerinizi LINK token’ları olarak kabul etmenizdir. Bu yöntemde ise Chainlink cüzdanı oluşturmanız ve adresi başka insanlarla paylaşmanız gerekir. Tüm işlemleri gerçekleştirdikten sonra cüzdanınızda LINK görebilirsiniz.

Chainlink (LINK) almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Borsalarda alacağınız Chainlink için herhangi bir üst limit olmaz. Ama borsalar hem likidite hem de karlılık için sizden en az belli bir miktar token almanızı isteyebilir. Bu yüzden Binance gibi borsalarda en düşük birim istenirken, diğer borsalar minimum alım satım işlemlerini para olarak yapabilir. Limitler borsalardan borsaya göre değiştiği için size kesin rakamı söylemek zor olabilir. Ama genel olarak Chainlink’in en küçük birimini alırsanız kolayca alım satım işlemi yapabilirsiniz.

Chainlink’lerimi kolayca nakde çevirebilir miyim?

Borsalar aracılığıyla elinizdeki LINK’leri satıp paraya çevirmeniz kolaydır. Bu işlemi gerçekleştirmek için borsaların kripto sat bölümüne gidip satacağınız miktarı seçmeniz gerekiyor. Sonradan satış emrini verdikten sonra kolayca nakdi borsalardan farklı uygulamalar aracılığıyla çekebilirsiniz.

Chainlink (LINK) Nasıl Saklanır?

Chainlink, borsa cüzdanları, mobil cüzdanlar, masaüstü cüzdanları ve soğuk cüzdanlar üzerinden saklayabilirsiniz. Borsadaki spot cüzdanınızda alım satım işlemleri için rahatça kullanılırken, uzun vadeye oynadıkça soğuk cüzdanlara doğru kayabilirsiniz. Ama eğer LINK token’larınızı stake ettirecekseniz online Chainlink cüzdanına sahip olup ağ ile etkileşebilirsiniz.

İlk olarak soğuk cüzdanlardan bahsedelim. Soğuk cüzdanlar, kripto paralarınızı güvende tutmanın en etkin yolu olarak bilinir. Eğer LINK token’larınızı etkin bir şekilde tutmak isterseniz Ledger Nano S ve X ve Trezor cüzdanlarını kullanabilirsiniz. Mobil cüzdanlar için Coinbox, Lumi, Atomic, Coinomi ve Jaxx cüzdanlarını kullanabilirsiniz. Ama bahsettiğimiz cüzdanlar hem telefonunuza hem de bilgisayarınıza indirilebilir. Bir de son olarak masaüstü cüzdan için Exodus cüzdanlarını kullanabilirsiniz.

Chainlink platformunu hangi firmalar kullanıyor?

Chainlink’in çözümleri Ampleforth, Aave ve Google gibi büyük firmalar tarafından kullanılır.

Chainlink haberlerine nereden ulaşabilirim?

Chainlink haberleri, Chainlink analizleri ve Chainlink yorumlarına BTCHaber.com üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Chainlink bir balon mu?

Chainlink, 2017’den beri dünyanın en büyük firmalarına çözümlerini sunarak ciddi bir başarı elde etti. Ayrıca blockchain platformları için sunduğu devrimci özelliklerin güvenilirliği, birçok firmanın ve DeFi protokolünün Chainlink platformunu tercih etmesi için önemli bir referans kaynağı oldu. Son olarak birçok kişi Chainlink ve kripto paraları balon olarak görse de, Google gibi dünyanın en büyük firmalarının veri çözümleri için Chainlink kullanmaları uzun vadede balon olarak seyretmeyeceğini gösteriyor.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala