bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,903.12 6.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.47 8.84%
bnb
BNB (BNB) $ 509.84 10.54%
solana
Solana (SOL) $ 177.29 12.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585067 4.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.60557 10.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127942 13.18%

Paylaş

Polkadot (DOT) Kaç TL?

polkadot 1


1 Polkadot ne kadar? 1 Polkadot kaç TL? 1 DOT kaç TL’ye karşılık geliyor? Anlık DOT fiyat bilgisine ve Polkadot ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

DOT Grafiği

DOT/TL Fiyat Dönüştürücü


Polkadot Nedir?

Polkadot, 2016 yılında Ethereum‘un (ETH) kurucusu Gavin Wood ve ekibi tarafından blockchain ağlarında birbiriyle etkileşim ve ölçeklenebilirlik problemlerini çözmek için hayata geçirildi.

Polkadot’un Özellikleri Nelerdir?

Ağlar Arası Etkileşim

Farklı blockchain ağlarını birbirine bağlayarak Polkadot ağının diğer blockchain ağlarıyla beraber etkileşime girip çalışmasını sağlar.

Ölçeklenebilirlik

Onaylayıcılar Polkadot ağına bağlanarak işlemleri birkaç farklı blockchain ağında doğrulayabilir. Bu sayede ağdaki ölçeklenebilirlik artmış olur.

İnovasyon

Polkadot framework’ü sayesinde kendinize ait blockchain protokolünü kolayca oluşturabilirsiniz. Geliştirme kolaylığı sayesinde birçok yazılımcı, Polkadot (DOT) ağında geliştirmelerini gerçekleştirebilir.

Fork’ların Ortadan Kalkması

Polkadot framework’ü, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) forklarının sonuçları olan bölünmeler konusunda önemli bir avantaj sağlar. Bunun sonucu olarak, Polkadot ağındaki geliştirmeler etkin ve kolay bir şekilde gerçekleşir.

Güvenlik

Polkadot ağı, parachain’lerin birbirleriyle beraber olumlu bir şekilde etkileşime girmesini sağlar.

Polkadot Nasıl Çalışır?

Polkadot, üç farklı katmandan oluşur:

  1. Relay Chain: Relay chain, Polkadot ağındaki tüm protokolleri birbirine bağlayan ana katmandır. Bu sayede blockchain ağlarında farklı protokollerin birbirine bağlanmasını sağlar.
  2. Parachain: Paralel zincirlerin kısaltması olarak bilinen parachain, Polkadot ağında çalışan kümelerdir. Bu kümelenme sayesinde operasyonlar ölçeklenebilir ve işlemlerin paralel bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.
  3. Bridge Chain: Köprü olarak bilinen bridge chain, farklı blockchain ağlarını Polkadot’un yönetişim protokolüne bağlar.

Polkadot Yönetişim Protokolü Nasıl Çalışır?

Screen Shot 2020 07 15 at 23.11.51

Polkadot, hisse ispatını (PoS) kullanıcıların seçtiği kişiler aracılığıyla gerçekleştirilir. Sistem, şu şekilde çalışır:
Onaylayıcılar, DOT token’larını stake ettirerek relay chain’i güvende tutar. Onaylayıcıların diğer bir fonksiyonu ise collatır’ların ve doğrulayıcıların mutabakatlarını doğrulamaktır.

Collator’lar, parachain işlemlerinin onaylanmasını ve ispatların doğrulayıcılara yollanmasını sağlar.

Aday gösterenler ve balıkçılar ise ağın bütünlüğünü sağlamak için görev yapan kişilerden bazılarıdır.

Aday gösterenler, stake ettirdikleri DOT token’larını güvenilir adayları seçmek için kullanır. Bu sayede relay chain’in güvenliği sağlanmış olur.

Balıkçılar ise ağda kötü amaçlı etkinlikleri tespit etmek için çalışır. Eğer kötü davranışları ispatlarsa, kötü amaçlı çalışan doğrulayıcılar stake ettirdikleri miktarın bir kısmını balıkçılara kaybeder.

Polkadot Yorumları

İlk olarak 2016 yılında blockchain ağlarındaki birbiriyle etkileşim ve ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeyi hedefleyen Polkadot (DOT), parachain ve relay chain’ler ile beraber bu iki sorunu birden çözmüş gözüküyor. Ayrıca Polkadot’un özellikleri sayesinde birçok kullanıcının dikkatini çekti. Durum böyle olunca birçok merkezsiz finans (DeFi) uygulaması ise Ethereum’dan (ETH) Polkadot’a geçti.

Polkadot (DOT) Nasıl Satın Alınır?

Polkadot satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Polkadot alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Polkadot (DOT) Alma

Türk Lirası ile Polkadot (DOT) satın almak için BTCTürk Pro, Binance ve Paribu borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz. Bahsettiğimiz borsalarda hesap açıp kimlik doğrulaması yaptıktan sonra alım satım işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Polkadot (DOT) Satın Alma

  • Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı’nı seçin.
  • Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  • Ardından kaç TL’lik DOT alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  • Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  • İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Tether alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Polkadot (DOT) Satın Alma

  • Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  • Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  • Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  • Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda DOT alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur. Son olarak, üçüncü parti ödeme hizmetleri üzerinden kripto para alım satımı Merkez Bankası tarafından konulan yasak 30 Nisan’da devreye girecek.

EFT/Havale İşlemleri ile DOT Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla Polkadot satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki TL hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra DOT coin’lerini alabilirsiniz.

Polkadot Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Polkadot’u kim geliştirdi?

Polkadot, Ethereum’un kurucusu Gavin Wood ve ekibi tarafından geliştirildi. Sonrasında Web3 Vakfı ile beraber açık kaynaklı geliştirme sürecini başlattılar.

Polkadot fiyatı neye göre belirleniyor?

Polkadot fiyatı, Polkadot ağındaki gelişmeler, merkezsiz finans (DeFi) alanındaki gelişmeler ve kripto para piyasasındaki gelişmelere göre belirlenir.

Polkadot nasıl üretiliyor? Polkadot nasıl kazanılır?

Polkadot üretimi, ağda oluşan relay chain ve parachain’ler aracılığıyla gerçekleştirilir.

Polkadot kazanmak için kripto para borsalarında alım satım işlemleri, stake ettirme, ağda denetleme ve ödemeleri DOT olarak almanız gerekir. Ödemeleri Polkadot olarak almak için, Polkadot’u destekleyen online cüzdan hesabı açıp adreslerinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda ise, kripto para işlemleri üzerinden Polkadot miktarınızı artırabilirsiniz. Borsalarda Polkadot kazanmak için ilk olarak Uniswap satın alıp yükseldiği zaman satıp düştüğü zaman aldıktan sonra elinizdeki DOT’ları artırabilirsiniz. Stake ettirmek için ise cüzdanınızı Polkadot akıllı kontratına bağlamanız gerekir. Son olarak, ağda kötü amaçlı kişileri doğru bir şekilde tespit ettikten sonra ödül alabilirsiniz.

Polkadot (DOT) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Polkadot almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 dolarlık satın almanızı ister.

Polkadot’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Polkadot’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Polkadt satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Sattıktan sonra ise borsanızdaki fonlarınızı banka hesabınıza iletebilirsiniz.

Satın aldığım Polkadot’larımı nasıl saklayacağım?

Polkadot’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Polkadot’larınızı TrustWallet veya Polkadot tabanlı başka diğer cüzdanlarda tutabilirsiniz.

Polkadot ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Polkadot ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala