bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,390.25 5.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,347.82 7.66%
bnb
BNB (BNB) $ 522.93 9.45%
solana
Solana (SOL) $ 184.80 8.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.592066 4.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.615771 10.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13004 13.02%

Paylaş

Monero (XMR) Kaç Dolar?

monero coin


1 Monero ne kadar1 XMR kaç dolar, 1 Monero kaç dolar? 1 XMR kaç USD’ye karşılık geliyor? Anlık Monero (XMR) fiyat bilgisine ve Monero ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Monero Grafiği

XMR/USD Fiyat Dönüştürücü


Monero Nedir?

Monero, 2014’de açık gizlilik özelliğini benimseyen açık kaynaklı kripto paradır. Normal şartlar altında blockchain ağları, tüm işlemleri en ufak detayına kadar gösterir. Ama Monero’nun (XMR) blockchain ağının opak olması sonucu işlemler hakkında hiçbir bilgi elde edilemez.

Monero’nun Özellikleri

Gizli Adresler

Gizli adresler, blockchain için önemli bir yenilik sayılırdı, bu özelliği şu şekilde anlatabiliriz:

Bitcoin ağında işlem yapmak için adresinizi belli edersiniz. Ama Monero (XMR) ile adresinizi posta kutusu olarak görebilirsiniz. Kendi adresiniz yerine posta kutunuzu kullanarak işlemleriniz takip edilemez.

Ring İmzalar

Ring imzalarda, mesajı imzalayan kendileri dahil olmak üzere mesajı imzalayacak birçok kişiyi seçebilir. Doğrulayanlar imzanın seçilen kişilerden bir tarafından atıldığından emin olabilir. Ama doğrulayan kişi kimin imzayı oluşturduğu konusunda bilgi sahibi olamaz. İmzalayan grupların aksine, ring imzalarını kimin imzalayacağını grup yöneticisi belirlemez. Bu sayede, grupta mesajı imzalayan kişinin grup yöneticisi tarafından belirlenmesi mümkün olamaz.

Açık Anahtarlar

Blockchain platformlarının genelinde açık anahtarlar, herkes tarafından kolayca görülürler. Bu sayede finansal enstitüler sizin bilgilerinizin tamamına erişme şansı olurlar. Regülasyonlar ise bankaların işlemlerini daha iyi denetlemeleri için baskı yapar. Monero’nun açık anahtarı ise bu durumu çözüyor.

Eğer isterseniz, Monero ağında tüm işlemlerinizi açık anahtarlar ile bankalarda tamamen gizlilik ve şeffaflık üzerinde ilerleyebilirsiniz. Bu sayede denetimlere hazırlıksız yakalanmazsınız.

Sınırlı Arz

Günümüzdeki itibari paralardaki sorun, bankaların istediği kadar basmasında yatıyor. Ama Monero’nun sınırlı arzı ve programlanan enflasyon oranı sayesinde değeri sıfıra doğru gitmez. Bunu başarmak için arzı sınırlayıp enflasyon oranını %0.86 seviyesinde tuttular. Bu sayede Monero ağını desteklemek için yeterli fon olacaktır.

Ölçeklenebilirlik

Bitcoin (BTC) gibi ağların yaşadığı kronik sorun ölçeklenebilirlikte yatar. Monero ise işlem hızlarını artırmak için herhangi bir programlama yapmadı. Monero’da işlem sayısı ağdaki duruma göre ayarlanabilecek şekilde programlandı. Bu sayede Monero kolayca ölçeklenebilir.

Monero Nasıl Satın Alınır?

Monero, Binance, Huobi, Poloniex ve Kraken gibi borsalarda satın alınabilse de çoğunlukla ABD doları ile satın alınamaz. Ama eğer Monero’yu ABD doları ile satın almak isterseniz Kraken, Exrates, Bitfinex ve South Exchange üzerinden satın alabilirsiniz.

ABD Doları ile Monero (XMR) Satın Alma

ABD doları ile Monero satın almak için Kraken, Bitfinex, Exrates ve South Exchange borsalarında hesabınızın olması gerekir. Bu borsalarda hesap açtıktan sonra hesap doğrulama işlemi yaptıktan sonra kolayca alım satım yapabilirsiniz.

Kredi Kartıyla Monero Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin.
  2. Kripto para olarak Monero (XMR) ve para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  3. Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  4. İşlemi onaylayın ve sonraki aşamaya geçin
  5. Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  6. Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa Monero’ya sahip olabilirsiniz.

Ama kripto para borsalarında kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar herhangi bir nedenden dolayı ödemeyi reddedebilir.

Üçüncü Parti Ödeme Araçlarıyla Monero Satın Alma

Kredi kartları ile yapılan ödemelerde bankalar genellikle kabul etmediği için üçüncü parti ödeme araçları daha düşük komisyon ve çok daha kolay işlemler gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Üstte yazdığımız borsaların kabul ettiği ödeme araçlarından birinde hesap açın (ABD dolarını kabul etmeli).
  2. Ödeme aracınızı açtıktan sonra hesabınızı doğrulayın (Doğrulama işlemi birkaç gün sürebilir).
  3. Ödeme aracınızdaki doğrulama işlemi bittikten sonra hesabınıza ABD doları transfer edin ve üstte bahsettiğimiz borsaların hesabınıza aktarın.
  4. Hesabınıza ABD doları transfer ettikten sonra al sat kısmındaki gelişmiş kısmına tıklayıp işlem çiftlerinden XMR/USD’yi seçin.
  5. Alacağınız miktarı seçtikten sonra alım emrini girin. Emir gerçekleştikten sonra hesabınızda XMR’lerinizi görebilirsiniz.

Monero Cüzdanı ile XMR Satın Alma

Monero cüzdanı aracılığıyla hem borsalar hem de ağın içinde alım satım işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca madencilik yapmanız durumunda elde ettiğiniz XMR’leri borsalarda satabilirsiniz. İlk olarak Monero cüzdanına sahip olmanız gerekir. Ardından Monero adresinize sahip olduktan sonra kolayca alım satım işlemleri yapabilirsiniz.

Monero Yorumları

Monero, 2014 yılında piyasaya sürüldüğünden beri hem istikrarlı büyümesi hem de gizlilik özellikleri sayesinde kullanıcılar arasında önemli bir yer edindi. Gizlilik özelliğinin bazı kişilerin çoğunlukla yasa dışı işlemlerini gizleme ihtiyacından dolayı kullandıkları kripto para olan Monero, birçok kurumun dikkatini çekti. Bu sorunu çözmek için adım atan topluluk, istendiği zaman aktifleştirilebilen açık anahtar özelliği sayesinde bu problemi kısmi olarak çözdü.

Monero Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

FAQ

Monero’yu kim geliştirdi?

Monero, açık kaynaklı olarak geliştirildi. O nedenle geliştirenler hakkında bir şey söyleyemeyiz.

Monero’nun fiyatı neye göre belirleniyor?

Monero’nun fiyatı kripto para piyasalarındaki gelişmeler ile doğru orantılıdır. Ardından yasa dışı işlemlerde kullanılması ise değerini olumsuz etkiler. Onun dışında ödemelerin kabul edilmesi sayesinde Monero’nun değeri ise artar. Kısacası, piyasadaki gelişmeler ve toplum algısı Monero’nun uzun vadeli değerini belirleyecektir.

Monero nasıl üretiliyor? Monero nasıl kazanılır?

Monero, Bitcoin ve diğer ağlar gibi iş ispatı (PoW) aracılığıyla üretilir. Monero madenciliği yapmak için bilgisayarınızın olması ve Monero’nun madencilik yazılımını yüklemeniz yeterlidir.

Monero kazanmak için ödemeleri XMR olarak almak ve borsada alım satım işlemleri yapmak yeterlidir. Borsada alım satım için Monero’yu başka bir kripto para ile takas etmeniz veya paranızı artırıp ardından düşünce alım yapmak ise elinizdeki Monero’ları artırır.

Monero almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Monero almak için konulan limit borsalardan borsaya göre değişir. Ama bulunduğunuz bölge, yatırdığınız para ve alınan komisyonlar borsalara göre değiştiği için bu konuda herhangi bir şey söyleyemeyeceğiz. Ama onun dışında borsalara bakarak farklı işlemler için en az kaç XMR almanız gerektiğini size belli edecektir.

XMR’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Monero’larınızı hemen satıp paraya çevirebilirsiniz. Ama ABD doları ile farklı borsalarda işlem yaptığınız için ödeme araçları olarak banka hesabınıza gönderilmesi vaktinizi alabilir. Bu yüzden borsaların rehber içeriklerini takip etmeniz etkili olur.

Monero aldığım XMRlerimi nasıl saklayacağım?

Monero’ları borsa hesabınızda ve cüzdanlarınızda saklayabilirsiniz. Alım satım işlemi yapacaksanız borsa hesabı sizin için en etkili olur. Ama eğer uzun vadede tutacaksanız soğuk cüzdan kullanmanız en iyi çözüm olarak karşınıza çıkacaktır.

Monero bir balon mu?

Monero, genellikle yasa dışı amaçlar için kullandığı için bir balon olarak görülür. Ama sağlıklı getirilerinin olması birçok kişinin yatırım yapmasına vesile oldu. Yine de Monero, daha iyi bir algı için açık anahtar özelliği getirerek istendiği zaman denetleyicilere işlem detaylarını göstermelerine olanak tanıdı. O nedenle Monero’nun balon olduğunu söylemek için çok erkendir.

Monero hakkında daha fazla bilgiye nereden erişebilirim?

Monero hakkındaki en son gelişmeler, Monero haberleri, XMR teknik analizleri, Monero yorumları hepsi ve daha fazlası BTCHaber.com’da.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala