Bitcoin (BTC) Kaç TL?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 7 dk

Paylaş:


1 Bitcoin ne kadar1 Bitcoin kaç TL? 1 Bitcoin kaç dolar? 1 BTC kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık Bitcoin (BTC) fiyat bilgisine ve Bitcoin’le ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bitcoin Grafiği

BTC/TL Fiyat Dönüştürücü


Bitcoin Nedir?

Bitcoin (BTC), eşler arası ödeme sistemidir. 2008 Finansal Krizi’nin patlak verdiği yıl duyurulan Bitcoin Satoshi Nakamoto tarafından 2009 yılında kullanıma sunuldu. Satoshi Nakamoto, Bitcoin’i geleneksel finansal sisteme alternatif olarak geliştirdi. Merkezsiz bir para birimi olarak gerçekleştirilen Bitcoin, üçüncü tarafların müdahalesine karşı dayanıklılığıyla kısa sürede büyük bir benimsenmeye ulaştı. Bitcoin, Blockchain mimarisini kullanıyor. Bitcoin hem ilk başarılı kripto para hem de 1. nesil Blockchain olarak adlandırılıyor.

Blockchain teknolojisiyle geliştirilen ilk başarılı kripto para Bitcoin’in toplam arzı 21 milyon ile sınırlı. Fikir birliği algoritması olarak Proof of Work  (PoW) kullanan Bitcoin, diğer kripto paralar için bir nevi altın işlevi görüyor. Öyle ki şu anda kripto para piyasasında 8 bini aşkın farklı proje bulunuyor ve Bitcoin’in piyasa hakimiyeti ise %60’ın üzerinde.

Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Birçok farklı yöntemle Bitcoin satın almak mümkün. İster kripto para borsaları aracılığıyla isterseniz de P2P pazar yerleri veya Bitcoin ATM’leri aracılığıyla Bitcoin satın alabilirsiniz. Eğer borsalar üzerinden Bitcoin satın alacaksanız ilk olarak bir borsada hesap açmanız gerekiyor. Ardından Know Your Customer olarak bilinen KYC doğrulamasını geçtiğiniz takdirde alım satım işlemlerine başlayabilirsiniz. Borsa dışı alım satın işlemleri için ise bir cüzdan oluşturmanız gerekiyor.

Türk Lirası ile Bitcoin (BTC) Satın Alma

Türk lirası ile Bitcoin alabilmek için Bitcoin/TL paritesi bulunan bir borsada hesabınızın olması gerekir. Sonrasında ister banka kartıyla, ister üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla, isterseniz de borsanızda yatırdığınız bakiye aracılığıyla Bitcoin satın alabilirsiniz. Eğer hesabınızdaki bakiye üzerinden alım yapacaksanız direk piyasalara girip spot emir verilen alandan kolayca emir oluşturabilirsiniz. Alım emrinizi oluşturduktan sonra işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edin.

Kredi Kartıyla Bitcoin Satın Alma

Eğer kredi kartınızla Bitcoin satın almak istiyorsanız öncelikle bu işlemi destekleyen bir borsadan hesap açmanız gerekecek. Sonrasında kredi kartıyla Bitcoin satın almak için seçtiğiniz borsa üzerinden Bitcoin satın al sekmesine tıklayarak işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşte adım adım kredi kartıyla Bitcoin satın almak için yapmanız gerekenler:

  1. Kredi kartıyla Bitcoin satın alma sekmesine tıklayın
  2. Ödeme yöntemi olarak Türk Lirası’nı (TRY) ve satın almak istediğiniz kripto parayı da Bitcoin (BTC) olarak seçin.
  3. Kaç TL’lik BTC satın alacağınızı belirleyin ve satın alma işleminizi başlatın.
  4. Sonraki adımda kredi kartı bilgilerinizi ve faturalandırma adresinizi doldurmanız gerekecek.
  5. Bu aşamada yönlendirildiğiniz sayfada size yollanan kodu doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor.
  6. Ödeme işleminizin başarıyla sonuçlanmasının ardından satın aldığınız BTC’lerin hesabınıza geçtiğini görebilirsiniz.

Bitcoin Yorumları

Bitcoin fikri geride bıraktığımız 12 yılda dünyayı dönüştürme potansiyelini kanıtladı. Çok kısa bir sürede tüm dünyada inanılmaz bir benimsenme oranına ulaşan Bitcoin, 2020 yılıyla birlikte dev kurumsal yatırımcılar tarafından da değer saklama aracı olarak kabul görmeye başladı. Hala Bitcoin’e ve Bitcoin’in teknolojisine inanmayanlar olsa da yıllar içerisinde birçok Bitcoin eleştirmeninin geri adım attığına şahit olduk.

Bitcoin analizleri, Bitcoin haberleri ve daha fazlasına BTCHaber.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte Twitter, Telegram ve BitcoinTalk üzerinden Bitcoin yorumlarını takip edebilirsiniz.

Bitcoin Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Bitcoin’i kim geliştirdi?

Bitcoin, Satoshi Nakamoto isimli kişi veya grup tarafından geliştirildi. Kendisinin kimliği çok uzun yıllar çözülemese de, farklı teoriler Satoshi Nakamoto’nun kim olduğuna dair açıklamalarda bulunuyor. 2011 yılında Bitcoin projesinden ayrıldığını açıklayan Satoshi Nakamoto, projeyi erken dönem Bitcoin geliştiricilerine devrederek sırra kadem bastı.

Bitcoin fiyatı neye göre belirleniyor?

Bitcoin fiyatı, ilk olarak piyasadaki gelişmelere göre belirleniyor. Eğer piyasada kullanım oranı yükseliyorsa, firmalar Bitcoin’e daha fazla yatırım yapıyorsa fiyatlar artacaktır. Ama Bitcoin hakkında belli başlı kişilerin kötü açıklamaları ve aşırı değerleme sonucu düşüşler ise doğal olarak düşecektir. Sonrasında madencilik aktivitelerindeki yarılama süreçleri ve giderek artan madencilik maliyetleri ise fiyatlara yükseltici etkide bulunacaktır.

Bitcoin nasıl üretiliyor? Bitcoin nasıl kazanılır?

Bitcoin, madencilik faaliyetleriyle üretilir. Her bir blok ortalama olarak 10 dakikada bir çıkarılır. İlk olarak madencilere kriptografik bir problem veren algoritma, sonrasında tüm madencilerin ilk olarak şifreyi kimin çözeceği konusunda yarışa gider. Şifreyi ilk çözen kişi bloğu çıkarır ve ödül olarak sistem tarafından belirlenen miktarda Bitcoin alır. Önceki bloklar çıkarıldığı için sonraki bloğu çıkarmak giderek zorlaşır ve dört yılda bir alınan ödül gittikçe azalır.

Bitcoin birkaç farklı şekilde kazanılır: borsa işlemleri ve ödemeler aracılığıyla. Ödemeler için ilk olarak Bitcoin dijital cüzdanına ve ona uygun olarak ödeme altyapısına ihtiyaç vardır. Ödeme altyapısını kurduktan sonra müşterilerden yaptıkları işlem karşılığı Bitcoin isteyebilirsiniz.

Borsa işlemlerinde ise kazanmak için birkaç farklı yol vardır: Bitcoin alım satımı ve farklı kripto paraları Bitcoin ile değiş tokuş yapmak. İlk olarak Bitcoin alım satımı yapmak için belli bir miktarda para yatırıp Bitcoin almanız gerekir. Sonradan fiyatlar yükseldikçe satmanız ve ardından düştükçe aldıkça elinizdeki Bitcoin miktarını artırabilirsiniz. Diğer yöntem ise farklı kripto paraları Bitcoin ile değiştirmek. İlk önce elinizde belli bir miktar Bitcoin bulunması gerekir. Sonradan farklı kripto paralara bakarak Bitcoin ile takas etmeniz lazım. Son olarak elinizdeki BTC’lerin artması için ise aldığınız kripto paranın değerinin BTC olarak arttığı zaman satmanız gerekir. Bu işlemler yapıldığı sürece elinizdeki BTC miktarını kolayca artırabilirsiniz.

Bitcoin (BTC) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Minimum satın alım iktarı borsadan borsaya farklılık gösteriyor. Bazı borsalar en az 100 TL’lik işlem yapılmasını talep ederken bazı borsalarda bu tutar tek haneli tutarlara kadar gerileyebiliyor.

Bununla birlikte kripto paralarla yeni tanışan insanlar her zaman 1 tam BTC satın almak zorunda oldukları fikrine kapılıyor. Ancak bu doğru değil. 1 Bitcoin yüz milyon parçaya bölünebilir ve Bitcoin’in yüz milyonda birine “satoshi” adı verilir. İsterseniz 1 BTC dilerseniz de 1 satoshi satın alabilirsiniz, bu karar tamamen size ait.

Bitcoin’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Borsalar aracılığıyla elinizdeki BTC’leri satıp paraya çevirmeniz oldukça kolay. Bu işlemi gerçekleştirmek için borsaların kripto sat bölümüne gidip satacağınız miktarı seçmeniz lazım. Sonradan satış emrini verdikten sonra kolayca nakdi borsalardan farklı uygulamalar aracılığıyla çekebilirsiniz.

Bitcoin aldığım Bitcoin’lerimi nasıl saklayacağım?

Bitcoin’lerinizi hem borsa hesaplarınızda hem de dijital cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer sık alım satım işlemi yapacaksanız borsalar iyi bir saklama aracı olarak kullanılabilir. Ama uzun vadeli yatırım olarak tutacaksanız cihazınızla uyumlu ve güvenli bir Bitcoin cüzdanı indirmenizi öneririz. Ardından ise daha yüksek güvenlik amacıyla elinizdeki tüm BTC’leri soğuk cüzdanınıza aktarmanız yatırımınız için en iyi çözüm olur.

Bitcoin bir balon mu?

Bitcoin için geçmişten günümüze birçok defa balon tanımlaması yapıldı. Bu soruya verilebilecek en net cevap şu: 2018 yılında Bitcoin için balon benzetmesi yapan dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan, bu benzetmesinden sadece 6 ay sonra Bitcoin satın almaya başladı.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Yazar: Ata Tekeli

Güney Kore borsası kıskaç altında

Güney Kore’nin en büyük kripto borsası Upbit, ülkedeki finans düzenleyicileri tarafından soruşturmaya alındı. Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC), Upbit borsasının tekelleşme karşıtı yasaları ihlal etmesi sebebiyle dava açmaya hazırlandığı bildirildi. Güney Kore’nin yerel medya kanalları, söz konusu faaliyetlerin inceleme altında olduğunu aktardı. Güney Kore Parlamentosu Ulusal Meclisi, Upbit’in piyasada tekelleşmek amacıyla çevrimiçi bankacılık şirketi ...

Bağlantıyı kopyala