bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,027.23 3.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,688.67 3.99%
bnb
BNB (BNB) $ 595.00 1.01%
solana
Solana (SOL) $ 180.30 8.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.623872 6.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.714949 3.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1617 6.07%

Paylaş

Bittorrent Token (BTT) Kaç TL?

bittorrent coin rekor kiran btt coinde onemli direnc seviyesi


1 Bittorrent ne kadar1 Bittorrent kaç TL1 Bittorrent kaç dolar? 1 BTT kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık BTT fiyat bilgisine ve Bittorrent ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

BTT Grafiği

BTT/TL Fiyat Dönüştürücü


Bittorrent Nedir?

Bittorrent (BTT), Tron (TRX) ağında merkezsiz kişiler arası (P2P) dosya paylaşım protokolüdür. İlk olarak Bittorrent olarak çalışan firma, 2018 yılında Tron Vakfı CEO’su Justin Sun’un satın alması sonucu TRC-10 standardında token çıkardı. 2019 yılının temmuz ayında ise Bittorrent Speed uygulaması ile yükleme hızlarını ciddi bir şekilde artırmış oldu.

Bittorrent’in Özellikleri Nelerdir?

Bittorrent içerik üreticileri ve hedef kitleleri arasında köprü işlevi görür.

Bittorrent ekibine göre merkezsiz platformların amacı, kullanıcıların sansüre maruz kalmaksızın fikirlerini açıkça paylaşmaları ve karşılığında ödüllendirilmeleri gerektiğidir. Bittorrent ekibine göre Torrent kullanıcılarının kendi fikirlerine yabancı kalmadıkları için Tron teknolojisini büyük ölçekte kullanabilirler.

  • BTT blockchain teknolojisini ana akım teknoloji seviyesine getirmesi
  • Bittorrent, kişiler arası ağ ve Tron ağının yardımı ile blockchain’in erişimini genişletmeyi hedefler.
  • Bittorrent Token (BTT), Bittorrent hız modelinin altyapısını oluşturacak

BTT token’ları, dosyaların yüklenmesini hızlandırmak için harcanabilecek. Ağdaki token’lar özel cüzdanda saklanacak ve merkezsiz borsalar üzerinden Tron (TRX) token’ları ile değişimine olanak tanıyacak.

Bittorrent Nasıl Çalışır?

Sizler internet sayfasını yüklediğiniz zaman bilgisayarınız web server’ları ile etkileşimde bulunur. Bilgisayarlar veriyi internet sayfasındaki merkezi server’dan indirir.

Bittorrent ise kişiler arası dosya paylaşım protokolü olduğu için, ağdaki swarm’lar aracılığı ile merkezsiz bir şekilde dosyaların yüklenmesini sağlar.

Normalde bilgisayarlar Bittorrent swarm’ına katılır ve .torrent uzantılı dosyaların tümünü yükler. Kullanıcılar dosyaların durumunu kontrol etmek için IP adreslerini paylaşır. Bu sayede kullanıcılar birbiriyle etkileşimde bulunurlar.

Protokoldeki kullanıcılar birbirine bağlandıktan sonra, Bittorrent dosyanın ufak parçalarını yüklemeye başlar. Bittorrent veriye sahip olduğu zaman ise swarm’lar üzerinden verileri yükleyebilir. Bu sayede herkes aynı veriyi yükler. Bu sürecin en önemli kısmı, Bittorrent kullanıcıları takip ediciler üzerinden yükleme yapmaz. Takip ediciler sadece Bittorrent’teki müşterilerin bağlantılarını kayıt altına alır.

Bittorrent Yorumları

İlk olarak Torrent olarak çıkan dosya paylaşım platformu, zaman içinde popülerleşti. Sonrasında Bittorrent uygulamasını hayata geçiren firma, 2018 yılında Tron’ın CEO’su Justin Sun tarafından satın alındı. Satın alma işleminden 6 ay sonra Tron altyapısına geçen Bittorrent, dosya paylaşımını daha etkin ve merkezsiz hale getirdi. Tron bunun sonunda kullanıcılar tarafından popülerleşmeye başlasa da,  Tron Vakfı’nın hedeflediği tanıtımı gerçekleştiremedi. Ama yine de birçok yatırımcıya kısa sürede ciddi kazançlar sağladı.

Bittorrent (BTT) Nasıl Satın Alınır?

Bittorrent satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Bittorrent alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Bittorrent (BTT) Alma

Türk Lirası ile Bittorrent (BTT) satın almak için Paribu, BTCTürk, Bitexen ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Bittorrent (BTT) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik BTT alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Bittorrent alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Bittorrent (BTT) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda BTT alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

EFT/Havale Yöntemi ile Bittorrent (BTT) Satın Alma

Borsalardaki ödeme yöntemlerinden biri, bankadan borsa hesabınıza EFT/HAVALE aracılığıyla kendi hesabınıza para göndermektir. Onun için borsanın EFT/Havale seçeneğine tıklayın ve verdiği IBAN numaralarından kendi hesabınıza fon aktarabilirsiniz. Ardından, borsanın sağladığı işlem çiftlerine göre BTT alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Bu yöntem, üçüncü parti uygulamalarında ödeyeceğiniz komsiyon ücretlerini yüksek oranda düşürür ve işlemlerinizin hızla gerçekleşmesini sağlar.

Bittorrent Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Bittorrent’i kim geliştirdi?

Bittorrent, Torrent’i geliştiren firma tarafından geliştirildi. Sonrasında Justin Sun firmayı satın aldıktan sonra Tron ile iş birliğine geçerek blockchain altyapısını kullandılar.

Justin Sun’un Bittorrent’i almasındaki amaç neydi?

tron ve bittorrent token yeni bir borsada listeleniyor 1200x675 1

Justin Sun, Bittorrent’i almasındaki amaç, kişiler arası dosya paylaşım protokolünün popülerliğinden yararlanarak Tron Vakfı’nın tanıtımı amacıyla gerçekleştirdi.

Bittorrent fiyatı neye göre belirleniyor?

Bittorrent fiyatı kripto para piyasasındaki gelişmelere göre, Bittorrent ağındaki gelişmelere göre ve başka diğer birçok farklı gelişmelere göre belirlenir. Borsada son günlerde Bittorrent alımları sonucu birçok kişi alım satım işlemleri üzerinden ciddi kar elde etti.

Bittorrent nasıl üretiliyor? Bittorrent nasıl kazanılır?

Bittorrent (BTT), Tron ağındaki blok çıkarma işlemleri ile üretilir. Bittorrent kazanmak için borsa işlemleri ve ödemeleri Bittorrent olarak almanız yeterlidir. Borsa işlemleri için borsalarda hesap açıp para yatırdıktan sonra borsalarda düştükçe alım yapıp yükseldikten sonra satış gerçekleştirmek, borsadaki Bittorrent miktarınızı artıracaktır. Ödemeler için, Tron cüzdan adresinizi ödeme yapılmak için paylaşılması yetiyor.

Bittorrent (BTT) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Bittorrent almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

Bittorrent’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Bittorrent’lerinizi satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Bittorrent satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz.

Satın aldığım Bittorrent’lerimi nasıl saklayacağım?

Bittorrent’lerinizi borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Bittorrent’lerinizi, Tron Wallet, TrustWallet veya Tron (TRX) tabanlı başka diğer cüzdanlar da tutabilirsiniz.

Bittorrent ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Bittorrent ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala