bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,903.12 6.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.47 8.84%
bnb
BNB (BNB) $ 509.84 10.54%
solana
Solana (SOL) $ 177.29 12.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585067 4.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.60557 10.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127942 13.18%

Paylaş

Neo (NEO) Kaç Dolar?

neo kac dolar


1 NEO ne kadar1 NEO kaç dolar, 1 Neo kaç dolar? 1 NEO kaç USD’ye karşılık geliyor? Anlık NEO (NEO) fiyat bilgisine ve Neo ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

NEO Grafiği

NEO/USD Fiyat Hesaplayıcı


NEO Nedir?

NEO, 2014’de ilk olarak AntShares adı altında Da Hongfei ve Erik Zhan tarafından Çin’de bulundu. Ama 2017’de ismini NEO olarak değiştirdi. NEO projesi, Çin’de kripto parayı destekleyen ve akıllı kontratların oluşturulduğu platformdur.

NEO, akıllı kontratlar aracılığıyla dijital varlıkların yönetimini otomatize etmeyi amaçlar. Amaçları, akıllı kontrat ekonomisine bağlı olan dağıtık ağ oluşturmaktır.

NEO’nun Özellikleri

  • Yüksek işlem hızı, yüksek istikrar ve tek bloktaki işlemleri sonlandırmaya yarayan mutabakat algoritmasıdır.
  • NEO platformunda hafif, platformlar arası ve ölçeklenebilir sanal makinedir.
  • NEO’nun akıllı kontratları platformlar arası çoklu dil desteğiyle çalışır.
  • Oluşturulabilir kimlik protokolüdür.
  • Zincir içindeki verilerin ve nesnelerin depolama çözümüdür.
  • Zincir içi yönetişime onay verir.
  • Çift token sayesinde zincir içi yönetişim ve faydaya olanak sağlar.
  • Akıllı kontratların dışarıdaki kaynaklara ulaşmasını sağlayan oracle sistemi vardır.

NEO Nasıl Çalışır

NEO’nun tanımladığı akıllı kontrat ekonomisi, dijital varlıkların kombinasyonu, dijital kimlik ve akıllı kontratlarla beraber olur. Bu üçü, akıllı kontrat ekonomisini oluşturur.

NEO, geleneksel varlıkların dijital alana taşınmasını teşvik eder. Böylece varlıklarınız merkezsizleştirilebilir ve transferleri akıllı kontratlar aracılığıyla yapılabilir.

Dijital kimlikler ise kişilere ve şirketlere elektronik etiket olarak verilir.

NEO’nun fikrinde, bu üç konsept birbirini tamamladığı zaman insanlar birbirleriyle dijital varlıkları aracılığıyla iletişim kurabilirler.

NEO ağında iki farklı token var. İlki NEO ve küçük parçalara bölünemez ve borsalar aracılığıyla satın alınabilir. İkincisi ise GAS token’ı. GAS ise NEO ağındaki ücretlerin ödenmesi için kullanılır. Bu yüzden GAS bölünebilir ve bozulabilen bir algoritmayla oluşturulur.

NEO, Rakiplerinden Nasıl Farklılaşıyor?

NEO, Çin’de oluşturulan bir proje olduğu için rakiplerinden daha farklı bir yolda gitmek zorunda kaldı. Bu amaçla birkaç farklı özellik ekledi.

Regülasyonlar

NEO, birçok akıllı kontrat platformundan farklı olarak regülasyonlara odaklanır. Ethereum (ETH) gibi ağlarda kontratlar popülerken, NEO’nun üçüncü anahtarı olan dijital kimlik, NEO platformunu bir adım öne geçiriyor.

NEO platformunda işlem yapabilmek için kimliğinizin doğrulanması gerekir. İşletmeler ve kişiler ise gerekli kimliğe sahip olmaları durumunda işlem yapabilmeleri, regülasyonlarla uyumlu olmasını sağlar.

Node’lar bile çalışmadan önce NEO ağında kimliklerinin doğrulanması istenir. Node’ların kimliği doğrulandıktan sonra işlemleri onaylamaya başlayabilirler.

Zincir İçi Uygulamalar

NEO ile çalışırken, kurucular farklı şirketlerin ilgilerini kazandı. Zincir içinde 2014’de çıkmışken, firmalardan biri finansal ve hukuksal açıdan blockchain tabanlı çözümlerle ilgileniyordu. Bu sayede Dağıtık Ağ Mimarisi (DNA) sayesinde açık ve kapalı sistemler oluşturulabilir. Bu sayede problemler kolayca çözülebilir.

NEO ve Zincir İçi Uygulamanın Farkı Nedir?

NEO ve zincir içi uygulamalar birbirinden bağımsız çalışır. Ama zinciriçi uygulama şirketler için var. NEO halka açıkken zincir içi uygulama Fosun grubu tarafından bulundu.

NEO Nasıl Satın Alınır?

NEO, Binance, Huobi Global, Bitfinex gibi borsalar aracılığıyla hesabınızı oluşturduğunuz zaman farklı işlem çiftleriyle beraber satın alınabilir.

ABD Doları ile NEO (NEO) Satın Alma

ABD doları ile NEO satın almak için ilk olarak Bitfinex, Binance.US, EXMO, Alterdice borsalarında hesabınız olması gerekir.

Kredi Kartıyla Neo (NEO) Satın Alma

  1. Kullandığınız kripto para borsasında “Kripto Al” bölümüne gidin.
  2. Kripto para olarak Neo (NEO) ve para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  3. Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  4. İşlemi onaylayın ve sonraki aşamaya geçin
  5. Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  6. Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa satın aldığınız NEO’lar borsadaki cüzdanınıza aktarılacaktır.

Ama kripto para borsalarında kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar herhangi bir nedenden dolayı ödemeyi reddedebilir.

Üçüncü Parti Ödeme Araçlarıyla NEO Satın Alma

Kredi kartları ile yapılan ödemelerde bankalar genellikle kabul etmediği için üçüncü parti ödeme araçları daha düşük komisyon ve çok daha kolay işlemler gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Üstte yazdığımız borsaların kabul ettiği ödeme araçlarından birinde hesap açın (ABD dolarını kabul etmeli).
  2. Ödeme aracınızı açtıktan sonra hesabınızı doğrulayın (Doğrulama işlemi birkaç gün sürebilir).
  3. Ödeme aracınızdaki doğrulama işlemi bittikten sonra hesabınıza ABD doları transfer edin ve üstte bahsettiğimiz borsalardaki hesabınıza aktarın.
  4. Hesabınıza ABD doları transfer ettikten sonra al sat kısmındaki gelişmiş kısmına tıklayıp işlem çiftlerinden NEO/USD’yi seçin.
  5. Alacağınız miktarı seçtikten sonra alım emrini girin. Emir gerçekleştikten sonra hesabınızda NEO’larınızı görebilirsiniz.

NEO Cüzdanı ile NEO Satın Alma

NEO cüzdanı ile NEO alacaksanız ilk olarak neo.org’ta tanımlanmış cüzdanlardan birini yüklemeniz gerekir. Ardından tanımlanan varlıklar aracılığıyla NEO’lar için takas etmeniz lazım. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra kolayca NEO elde edebilirsiniz.

NEO Yorumları

NEO, 2014’ten beri piyasada aktif olarak Çin’den çıkmasına rağmen güçlü bir momentum yakaladı. Sonrasında hem zincir içi hem de halka açık platformlarda ilerleyen NEO, Çin’in en büyük grubu Fosun ile yatırım anlaşmasına girdikten sonra dünyadaki durumu güçlendi. Platformun tasarlanmasında regülasyonlarla uyumluluk sayesinde blockchain alanına girmekten çekinen insanların ise güvenini kazandı.

Neo Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

25 of the Best Examples of Effective FAQ Pages 1520x800 1

NEO’yu kim geliştirdi?

NEO, ilk olarak Erik Zhan ve Da Hongfei tarafından geliştirilse de, sonrasında halka açık olarak yoluna devam etti

Neo’nun fiyatı neye göre belirleniyor?

Neo’nun fiyatı, kripto para piyasasındaki gelişmelerle yakın orantılıdır. Ayrıca platformun sunduğu hizmetler ve özelliklere göre ise uzun vadede hangi yolu izleyeceğini gösterir

NEO nasıl üretiliyor? NEO nasıl kazanılır?

NEO, blok aracılığıyla üretilir. Yani node’lar blok çıkardığı sürece piyasaya NEO çıkarılır.

NEO kazanmak için ödemeleri NEO olarak almak ve borsalarda NEO üzerinden işlem yapmanız gerekir. Eğer ödeme olarak alacaksanız NEO cüzdanınızın olması ve ödemeler için adresinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda işe coin’lerinizi NEO ile takas edip NEO sayısının arttığı zaman satıp düştüğü zaman alabilirsiniz. Diğeri ise itibari para ve stablecoin işlemleriyle yürür. Onda ise piyasa değeri yükseldikçe satarsınız ve düştükçe almanız durumunda elinizdeki NEO’ları artırırsınız.

NEO almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Minimum alma işlemi borsadan borsaya göre değiştiği için bir şey diyemeyiz. Ama NEO ufak parçalara bölünemediği için ödemelerde en az 1 NEO almanız istenir.

NEO’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

NEO’larınızı borsalar aracılığıyla hemen satıp paraya çevirebilirsiniz. Borsada paranız dururken üçüncü parti ödeme araçlarıyla banka hesabınıza transfer edebilirsiniz

NEO aldığım NEO’larımı nasıl saklayacağım?

NEO’larınızı NEO cüzdanları ve borsalarda saklayabilirsiniz. NEO saklamak için NEO uyumlu cüzdanlarınızı borsa hesabınıza tanıtabilirsiniz.

NEO bir balon mu?

Neo, firmalara sağladığı hizmetler ve açık kaynaklı özelliği sayesinde istikrarlı büyümeye ulaştı. Bu yüzden Neo’nun birçok kripto paradan farklı olarak balon olduğunu söyleyemeyiz.

NEO hakkında daha fazla bilgiye nereden erişebilirim?

Neo hakkındaki daha fazla bilgiye neo.org üzerinden daha fazla bilgi elde edebilirsiniz. Ayrıca BTCHaber.com üzerinden sizleri Neo hakkında bilgilendiriyor olacağız.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala