bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,027.23 3.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,688.67 3.99%
bnb
BNB (BNB) $ 595.00 1.01%
solana
Solana (SOL) $ 180.30 8.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.623872 6.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.714949 3.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1617 6.07%

Paylaş

Cosmos (ATOM) Kaç Dolar?

Cosmos atom nedir


1 Cosmos ne kadar1 ATOM kaç dolar, 1 Cosmos kaç dolar? 1 ATOM kaç USD’ye karşılık geliyor? Anlık Cosmos (ATOM) fiyat bilgisine ve Cosmos ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Cosmos Grafiği

ATOM/USD Fiyat Dönüştürücü


Cosmos Nedir?

Cosmos (ATOM), 2017’de blockchain ağlarının interneti olma amacını güden bir projedir. Projenin amacı, ölçeklenebilirlik ve ağlar arası etkileşimi çözmeyi amaçlayan blockchain projesidir. Hem Tendermint’in geliştirilmesi hem de Bizans Hata Toleransı ve Blockchain ağları arası iletişim protokolü sayesinde Cosmos tabanlı platformlar diğer ağlarla etkileşimde bulunabilir.

Cosmos’un Özellikleri

Cosmos, blockchain ağları arasında etkileşimi platformun herhangi bir özelliğini kaybetmeden oluşturmasını sağlar.

Cosmos Nasıl Çalışır

Cosmos ağı üç farklı katmandan oluşur:

  • Uygulama katmanı işlemleri işler ve ağın durumunu günceller.
  • Network katmanı ise ağlar ve işlemler arası iletişimi sağlar.
  • Konsensüs (mutabakat) katmanı ise sistemin şu anki durumu üzerine anlaşılmasını sağlar.

Bu üç katmanın beraber çalışıp yazılımcıların uygulama geliştirmeleri için, Cosmos geliştiricileri birkaç araç oluşturdu.

Tendermint

Tendermint BFT motoru, geliştiricilerin kendi platformlarını kod yazmaya ihtiyaç duymadan geliştirmelerine olanak sağlar. Tendermint, Cosmos ağında çalıştırılan nodeların güvenliğini sağlar ve ağda blokların oluşturulmasını sağlar. Uygulamaları Blockchain Uygulama Ara yüzü (ABI) üzerinden ağa bağlar.

Tendermint Bizans Hata Toleransı (BFT)

Tendermint’in temeli olan Tendermint Core, hisse ispatına (PoS) dayalı yönetişim mekanizması üzerinden Cosmos Hub ile uyumlu çalışır.

Doğrulayan nodeları çalıştırmak için ilk olarak ATOM stake etmeleri gerekir. Onaylayıcı olmak için ise nodelar arasında stake ettirme işlemi üzerinden ilk yüzde olmanız gerekir. Oylama gücü ise stake ettirdiğiniz ATOM miktarına bağlıdır.

Kullanıcılar onaylayıcıları seçebilirler ve oylarını herhangi bir ödül kaybetmeden delege ettirebilirler.

Onaylayıcıları kullanıcılar seçtiği için onaylayan kişiler dürüst davranmaları konusunda teşvik edilirler. Çünkü kullanıcılar onaylayıcıları beğenmezse delege ettirdikleri ATOM’ı onlardan çekebilirler.

Cosmos Hub ve Bölgeler

Cosmos Hub, Cosmos ağındaki ilk blockchain ağıdır. Uygulama Cosmos ağı ve bağımsız blockchain ağları arasındaki bölgeler arasında üçüncü parti işlevi görür.

Cosmos’da her bölge kendi fonksiyonunu taşır. Örnek olarak hesapları ve işlemleri onaylama ve blockchain ağında token’ları oluşturma ve dağıtmaya kadar tüm fonksiyonları işler.

Cosmos Hub, ağlar arası iletişimi tüm ağlar üzerinden takip etmek için kullanılabilir.

Blockchain Ağları Arası İletişim Protokolü

Bölgeler blockchain ağlar arası iletişim protokolü (IBC) üzerinden kolayca ve güvenli bir şekilde bağlı bölgeye ulaşmasına olanak sağlar.

Bir bölge Cosmos Hub’ına bağlı olduktan sonra diğer ağlarla kolayca iletişim kurabilir. Bu sayede farklı ağlardaki uygulamalarla etkileşimde bulunabilir.

Cosmos SDK

Cosmos SDK, Cosmos ekibi tarafından Tendermint üzerinden geliştirmelerine olanak sağlayan bir yazılım gelişrirme kitidir.

SDK, uygulama geliştirme konusundaki karmaşıklığı giderir. Bu sayede yazılımcılar istedikleri kadar katman ekleyebilirler.

Cosmos, Rakiplerinden Nasıl Farklılaşıyor?

Birçok blockchain ağından farklı olarak, Cosmos’un ana amacı blockchain ağları arasındaki etkileşim üzerine odaklanmış durumdalar. Ayrıca Cosmos, baştan sona akıllı kontrat programcılığı kullanmadan uygulamaların farklı ağlarla etkileşime girmesini sağlar.

Cosmos ve Polkadot Arasındaki Fark Nedir?

Polkadot (DOT) uygulamalar arasındaki ilişkiyi parachain ve köprüler arasında sağlarken, Cosmos bu işlevi Cosmos Hub ve bölgeler aracılığıyla yapar. Bu sayede Cosmos’daki uygulamalar ek geliştirme gerekmeden başka ağlarla etkileşime girebilir.

Cosmos ICO’su

5 Nisan 2017’de ICO’ya giden Cosmos, hedefi olan 17.3 milyon dolarlık hedefinin tamamına erişmeyi başardı ve bu şekilde kripto para piyasasına giriş yaptı. Bu sayede ağın geliştirilmesi için fon oluşmuşken aynı zamanda başarılı bir projenin temelini attılar.

Cosmos Nasıl Satın Alınır?

Cosmos satın almak için ilk olarak Binance, Huobi Global, Coinbase Pro ve Kraken gibi borsalarda hesabınızın olması gerekir.

ABD Doları ile Cosmos (ATOM) Satın Alma

ABD doları ile Cosmos satın alacaksanız Coinbase Pro, Kraken, Binance.US, Bitfinex, Bittrex, EXMO, CEX.IO ve Bitcoin.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Kredi Kartıyla Cosmos (ATOM) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin.
  2. Kripto para olarak Cosmos (ATOM) ve para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  3. Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  4. İşlemi onaylayın ve sonraki aşamaya geçin
  5. Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  6. Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa ATOM’a sahip olabilirsiniz.

Ama kripto para borsalarında kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar herhangi bir nedenden dolayı ödemeyi reddedebilir.

Üçüncü Parti Ödeme Araçlarıyla ATOM Satın Alma

Kredi kartları ile yapılan ödemelerde bankalar genellikle kabul etmediği için üçüncü parti ödeme araçları daha düşük komisyon ve çok daha kolay işlemler gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Üstte yazdığımız borsaların kabul ettiği ödeme araçlarından birinde hesap açın (ABD dolarını kabul etmeli).
  2. Ödeme aracınızı açtıktan sonra hesabınızı doğrulayın (Doğrulama işlemi birkaç gün sürebilir).
  3. Ödeme aracınızdaki doğrulama işlemi bittikten sonra hesabınıza ABD doları transfer edin ve üstte bahsettiğimiz borsalardaki hesabınıza aktarın.
  4. Hesabınıza ABD doları transfer ettikten sonra al sat kısmındaki gelişmiş kısmına tıklayıp işlem çiftlerinden ATOM/USD’yi seçin.
  5. Alacağınız miktarı seçtikten sonra alım emrini girin. Emir gerçekleştikten sonra hesabınızda NEO’larınızı görebilirsiniz.

Cosmos Cüzdanı ile ATOM Satın Alma

NEO cüzdanı ile NEO alacaksanız ilk olarak Cosmos’u kabul eden bir cüzdan yüklemeniz gerekir. Ardından tanımlanan varlıklar aracılığıyla ATOM’lar ile takas etmeniz lazım. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra kolayca ATOM elde edebilirsiniz. Ardından isterseniz ATOM token’larınızı stake ettirebilirsiniz.

Cosmos Yorumları

Cosmos, 2017’den beri blockchain ağları arasında etkileşim ve ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi başardı. Ama bu alandaki rakipleri Polkadot (DOT) ve Avalanche (AVAX), Cosmos’un rekabet alanında biraz geride kalmasına sebep oldu. Ama yine de amacından sapmayan ağ, birçok konuda blockchain ağları arasındaki sorunları birkaç basit uygulamayla çözmeyi başardı

Cosmos Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Cosmos’u kim geliştirdi?

Cosmos, açık kaynak olarak geliştirildiği için geliştirenler konusunda bir şey söyleyemeyiz.

Cosmos’un fiyatı neye göre belirleniyor?

Cosmos’un fiyatı, kripto para piyasasındaki gelişmelere ve Cosmos’un piyasadaki gelişmelerine göre belirlenir. Ayrıca Cosmos ağının daha fazla kullanımı ise Cosmos’un fiyatını doğal olarak artıracaktır.

ATOM nasıl üretiliyor? ATOM nasıl kazanılır?

Cosmos, staking aracılığıyla bloklar tarafından üretilir. Blokların çıkarılması için kullanıcıların ATOM’larını stake ettirmeleri gerekir. Ardından onaylayıcıları seçen kullanıcılar, kullanıcılardan en çok token delege edilmiş 100 kişi ağdaki tüm işlemleri gerçekleştirir. Ama kullanıcılar istedikleri zaman oylarını çekme hakkı olduğu için ağda kötü niyetli işlemler yapılmaz.

ATOM kazanmak için ödemeleri ATOM olarak almak ve borsalarda ATOM üzerinden işlem yapmanız gerekir. Eğer ödeme olarak alacaksanız ATOM cüzdanınızın olması ve ödemeler için adresinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda işe coin’lerinizi ATOM ile takas edip ATOM miktarı arttığı zaman satıp düştüğü zaman alabilirsiniz. Diğeri ise itibari para ve stablecoin işlemleriyle yürür. Onda ise piyasa değeri yükseldikçe satarsınız ve düştükçe almanız durumunda elinizdeki ATOM’ları artırırsınız.

ATOM almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Borsalar, kripto paralar için farklı limit koyarlar. Ama komisyon oranları hesaba katıldığı zaman sizden belli bir miktar almanız gerekebilir. Bu yüzden spot piyasaları kontrol etmenizi öneririz.

ATOM’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

ATOM’larınızı borsalar aracılığıyla hemen satıp paraya çevirebilirsiniz. Borsada paranız dururken üçüncü parti ödeme araçlarıyla banka hesabınıza transfer edebilirsiniz

ATOM aldığım ATOM’larımı nasıl saklayacağım?

ATOM’larınızı ATOM cüzdanları ve borsalarda saklayabilirsiniz. ATOM saklamak için ATOM uyumlu cüzdanlarınızı borsa hesabınıza tanıtabilirsiniz. Eğer stake ettirmek isterseniz online cüzdanları kullanmanız en iyi seçenek olur

Cosmos bir balon mu?

Cosmos ağı, 2017’den beri blockchain alanındaki sorunun çözümüne katkı sağlamasıyla önemli bir yere ulaştı. Ama Avalanche ve Polkadot üzerinden geliştirmelerin yapılması yüzünden geride kaldı. Birçok yatırımcıyı mutlu etse de getiriler, istikrarlı büyümeden dolayı Cosmos’a balon diyemeyiz.

Cosmos hakkında daha fazla bilgiye nereden erişebilirim?

Cosmos hakkındaki daha fazla bilgiye cosmos.network üzerinden daha fazla bilgi elde edebilirsiniz. Ayrıca BTCHaber.com üzerinden sizleri Cosmos hakkında bilgilendiriyor olacağız. Diğer altcoin haber, teknik analiz ve fiyat verilerine yine BTCHaber.com farkıyla ulaşabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala