bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

Bitcoin SV (BSV) Kaç Dolar?

bitcoin svnin madencilik odulu yarilanmasi bitti


1 Bitcoin SV ne kadar? 1 Bitcoin SV kaç dolar? 1 BSV kaç USD‘ye karşılık geliyor? Anlık BSV fiyat bilgisine ve Bitcoin SV ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

BSV Grafiği

 

BSV/USD Fiyat Dönüştürücü


Bitcoin SV Nedir?

Bitcoin SV (BSV), Bitcoin Cash (BCH) ağının 2018’de forklanması sonucu oluşan kripto para birimidir. İsmi ise, Bitcoin SV topluluğunun, düşük işlem ücretlerinin Satoshi Nakamoto’nun vizyonunu desteklediği inancı üzerine kuruludur. nChain tarafından geliştirilen BSV, Craig Wright başta olmak üzere belli kişilerin desteğini aldı.

Bitcoin SV’nin Özellikleri Nelerdir?

  • Blok büyüklüğü 2GB’tır. Bu özellik ölçeklenebilirlik konusunda avantaj sağlasa da, güvenlik ve merkezsizlik açısından çok ciddi risk oluşturur ve yüksek depolama ihtiyacı vardır.
  • Bitcoin (BTC) başta olmak üzere diğer forklar sonucu ortaya çıkan Bitcoin klonları arasında işlemleri en hızlı gerçekleştiren ağdır.
  • Diğer Bitcoin tabanlı ağların aksine, Bitcoin SV şirketlere kurumsal hizmetler sunar.
  • Madenciler çıkarmak istedikleri blokları kararlaştırabilir.

Bitcoin SV Nasıl Çalışır?

Bitcoin SV, Bitcoin ağlarının kullandığı SHA-256 algoritmasını kullanır. Ama Bitcoin SV, 21 milyon blokta duracak şekilde tasarlanır. Diğer özellikleri ise Bitcoin ağlarındaki özellikler ile aynıdır.

Bitcoin SV Yorumları

İlk olarak Bitcoin Cash’in Bitcoin vizyonuna inanmayan bir grup insan, 2018 yılının sonlarında forklama aktivitesi üzerinden gerçekleşse de, sonrasında belli bir getiri sağlamayı başardı. Ama Bitcoin SV’deki durum, Bitcoin Cash kadar iyi bir getiri sağlayamadığını söyleyebiliriz. Eğer Bitcoin SV kullanıcılar tarafından daha fazla talep edilecek şekilde tasarlanırsa o zaman ciddi bir kripto para birimiyle karşılaşacağımızı söyleyebiliriz.

Bitcoin SV (BSV) Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin SV satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Bitcoin SV alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

ABD Doları ile Bitcoin SV (BSV) Alma

ABD Doları ile Bitcoin SV’yi Bitfinex, Bittrex, Beaxy, SouthXchange, IndoEx, PayBito ve Okcoin’den alabilirsiniz.

  • Kullandığınız kripto para borsasında “Kripto Al” bölümüne gidin.
  • Kripto para olarak Bitcoin SV (BSV) ve para birimi olarak ABD Doları’nı (USD) seçin.
  • Kredi kartı numarası ve istenilen ödeme bilgilerini eksiksiz girin.
  • İşlemi onaylayın ve sonraki aşamaya geçin
  • Bu aşamada banka size bir kod verecektir. Bu kodu doğru girdiğiniz takdirde tüm işlemleriniz tamamlanmış gözükür.
  • Eğer banka ödeme detaylarını onaylarsa satın aldığınız BSV’ler borsadaki cüzdanınıza aktarılacaktır.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Bitcoin SV (BSV) Satın Alma

  1. Borsanın USD ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda BSV alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur. Ama fonlarınızın SWIFT kodu ile aktarılması gerekir ve bu işlem birkaç günü alabilir.

EFT/Havale İşlemleri ile Bitcoin SV Satın Alma

EFT/Havale işlemleri aracılığıyla BSV satın almak için, ilk olarak borsaların para aktarma sekmesine gitmeniz gerekir. Ardından bankadaki USD hesabınızı tanıttıktan sonra borsa hesabınıza fon aktarmanız gerekir. Fonlarınızı aktarma tamamlandıktan sonra borsalar üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. Fonlar aktarıldıktan sonra banka ve borsa size bilgilendirme maili yollar. Bilgilendirme mailini aldıktan sonra BSV alımı gerçekleştirebilirsiniz. Ama bu işlem için SWIFT kodu kullanmanız ve fonlarınızın Fedwire üzerinden geçmesi gerekir.

Bitcoin SV Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Bitcoin SV’yi kim geliştirdi?

Bitcoin SV, ilk olarak nChain tarafından geliştirilse de, tüm süreç açık kaynak kodlu olacak şekilde gerçekleşti.

Bitcoin SV fiyatı neye göre belirleniyor?

Bitcoin SV fiyatı, Bitcoin SV ağındaki gelişmeler ve kripto para piyasalarındaki gelişmelere göre belirlenir.

Bitcoin SV nasıl üretiliyor? Bitcoin SV nasıl kazanılır?

Bitcoin SV üretimi, madencilik aktiviteleri ile üretilir.

Chiliz kazanmak için kripto para borsalarında alım satım işlemleri, stake ettirme ve ödemeleri BSV olarak almanız gerekir. Ödemeleri Bitcoin SV olarak almak için, BSV’yi destekleyen online cüzdan hesabı açıp adreslerinizi paylaşmanız gerekir. Borsalarda ise, kripto para işlemleri üzerinden BSV miktarınızı artırabilirsiniz. Borsalarda BSV kazanmak için ilk olarak BSV satın alıp yükseldiği zaman satıp düştüğü zaman aldıktan sonra elinizdeki BSV’leri artırabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise, hesaplama gücü kullanarak madencilik aktivitelerine katılım sonucu kazanacağınız BSV’lerdir.

Bitcoin SV (BSV) almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Kripto para borsaları, Bitcoin SV almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

Bitcoin SV’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarındaBitcoin SV’lerinizi satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Bitcoin SV satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz. Sattıktan sonra ise borsanızdaki fonlarınızı banka hesabınıza iletebilirsiniz.

Satın aldığım Bitcoin SV’lerimi nasıl saklayacağım?

Bitcoin SV’lerinizi borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Bitcoin SV’lerinizi Bitcoin SV cüzdanlarında tutabilirsiniz.

Bitcoin SV ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Bitcoin SV ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala