bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,183.27 4.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,689.75 4.72%
bnb
BNB (BNB) $ 594.83 0.13%
solana
Solana (SOL) $ 181.26 8.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626189 6.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.714668 5.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161865 7.90%

Paylaş

Ethereum (ETH) Kaç Dolar?

ethereum 2.0 hedefinin yuzde 50sine ulasti


1 Ethereum ne kadar1 Ethereum kaç Dolar? 1 Ethereum kaç dolar? 1 ETH kaç USD’ye karşılık geliyor? Anlık Ethereum (ETH) fiyat bilgisine ve Ethereum’la ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ethereum Grafiği


ETH/USD Fiyat Dönüştürücü


Ethereum Nedir?

Ethereum, 2015 yılında Vitalik Buterin ve ekibi tarafından hayata geçirildi. Ethereum’un hayata geçirilmesindeki neden ise Buterin’in Bitcoin ağını uygulamalar geliştirilebilecek bir yere çevrilmesini önerdi. Ama Bitcoin ağındaki kullanıcılar, Buterin’in fikrini reddedip Bitcoin’in sadece para olarak kullanılması gerektiğini kabul etti. Sonuç olarak Buterin, Bitcoin ağından çıkıp Ethereum ağını geliştirdi ve 2015 yılında ana ağa koydu.

Ethereum Nasıl Satın Alınır?

Birçok farklı yöntemle Bitcoin satın almak mümkün. İster kripto para borsaları aracılığıyla isterseniz de P2P pazar yerleri veya Ethereum ATM’leri aracılığıyla Ethereum satın alabilirsiniz. Eğer borsalar üzerinden Ethereum satın alacaksanız ilk olarak bir borsada hesap açmanız gerekiyor. Ardından Know Your Customer olarak bilinen KYC doğrulamasını geçtiğiniz takdirde alım satım işlemlerine başlayabilirsiniz. Borsa dışı alım satın işlemleri için ise bir cüzdan oluşturmanız gerekiyor.

ABD Doları ile Ethereum (ETH) Satın Alma

ABD Doları ile Bitcoin alabilmek için Ethereum/USD paritesi bulunan bir borsada hesabınızın olması gerekir. Sonrasında ister banka kartıyla, ister üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla, isterseniz de borsanızda yatırdığınız bakiye aracılığıyla Ethereum satın alabilirsiniz. Eğer hesabınızdaki bakiye üzerinden alım yapacaksanız direk piyasalara girip spot emir verilen alandan kolayca emir oluşturabilirsiniz. Alım emrinizi oluşturduktan sonra işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edin.

Kredi Kartıyla Ethereum Satın Alma

Eğer kredi kartınızla Ethereum satın almak istiyorsanız öncelikle bu işlemi destekleyen bir borsadan hesap açmanız gerekecek. Sonrasında kredi kartıyla Ethereum satın almak için seçtiğiniz borsa üzerinden Ethereum satın al sekmesine tıklayarak işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşte adım adım kredi kartıyla Ethereum satın almak için yapmanız gerekenler:

  1. Kredi kartıyla Ethereum satın alma sekmesine tıklayın
  2. Ödeme yöntemi olarak ABD Doları’nı (USD) ve satın almak istediğiniz kripto parayı da Bitcoin (BTC) olarak seçin.
  3. Kaç USD’lik ETH satın alacağınızı belirleyin ve satın alma işleminizi başlatın.
  4. Sonraki adımda kredi kartı bilgilerinizi ve faturalandırma adresinizi doldurmanız gerekecek.
  5. Bu aşamada yönlendirildiğiniz sayfada size yollanan kodu doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor.
  6. Ödeme işleminizin başarıyla sonuçlanmasının ardından satın aldığınız ETH’ların hesabınıza geçtiğini görebilirsiniz.

Ama ABD doları ile Ethereum alacaksanız, kredi kartınızın ABD doları ile işlem yapabilmesine olanak sağlaması gerekiyor. Son olarak, bankalar kredi kartı aracılığıyla yapılan ödemeleri reddedebilir.

Ethereum Yorumları

Ethereum fikri geride bıraktığımız 6 yılda dünyayı dönüştürme potansiyelini kanıtladı. Çok kısa bir sürede tüm dünyada inanılmaz bir benimsenme oranına ulaşan Ethereum, 2021 yılıyla birlikte dev kurumsal yatırımcılar tarafından da değer saklama aracı olarak kabul görmeye başladı. Hala Ethereum’a ve Ethereum’un teknolojisine inanmayanlar olsa da yıllar içerisinde birçok Ethereum eleştirmeninin geri adım attığına şahit olduk.

ethereum 2.0 hedefinin yuzde 50sine ulasti

Son olarak, Ethereum’un blockchain için açtığı yeni bir çağ, daha birçok platformun ve kripto paranın piyasaya sürülmesinde etkili oldu.

Ethereum analizleri, Ethereum haberleri ve daha fazlasına BTCHaber.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte Twitter ve Telegram üzerinden Ethereum yorumlarını takip edebilirsiniz.

Ethereum Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Ethereum’u kim geliştirdi?

Ethereum, Vitalik Buterin ve ekibi tarafından uygulamalar platformu kurmak için geliştirildi. Buterin’in makalesinde Bitcoin platformunun uygulama inşa etmek için uygun olmadığını, o nedenle yeni bir platformun hayata geçirilmesi gerektiğini yazdı. Ardından Ethereum’un nasıl işlediğini, gelir modelinin nasıl olacağını ve ücretlerin kimler tarafından alınacağını yazdı. Son olarak Ethereum’un uygulama geliştirmek için uygun bir altyapıya sahip olduğu ve blockchain alanında neden devrimsel niteliğe sahip olduğundan bahsetti.

Ethereum fiyatı neye göre belirleniyor?

Ethereum fiyatı, genel olarak kripto para piyasasındaki gelişmelere göre belirlenir. Ama Ethereum bir platform olduğu için, geliştirilen uygulamalar ve merkezsiz finans (DeFi) alanındaki gelişmeler fiyatını doğrudan etkiler.

Ethereum’daki fiyat artışları, DeFi ekosisteminin büyümesi, kurumların yaptığı Ethereum alımları, Ethereum’un ödeme yöntemi olarak eklenmesi ve son olarak Ethereum’un borsalarda listelenmesi kullanımı doğal olarak artıracaktır.

Ethereum’da fiyat düşüşleri için, DeFi ekosistemindeki fonların nakde çevrilmesi, DeFi uygulamalarında güvenlik açıklarından faydalanılması, bazı kurumların açıklaması ve ani satışlar fiyat düşüşüne sebep verecektir. Ama Ethereum, platforma sahip olduğu için piyasadaki düşüşlerden çoğu kripto para kadar etkilenmiyor. Aksine, platform uygulamaları sayesinde düşüşlerden o kadar sert etkilenmiyor.

Ethereum nasıl üretiliyor? Ethereum nasıl kazanılır?

Ethereum, piyasaya ilk çıkarıldığı zaman hisse ispatı (PoS) üzerinden çalışacağını ve ETH token’larının staking aracılığıyla yıllık değişken faiz oranlarıyla çıkarılacağını söylemişlerdi. Ve hatta direk ağda stake ettirmek için en az 32 ETH’a sahip olmanız gerekir. Ama 2015 yılında testler yeterince yapılmadığı için ve iş ispatı (PoW) ise uygulanması daha kolay ve kanıtlandığı için ilk olarak uygulamaya geçirildi. Ethereum’un eski algoritması olan PoW ile bloklar madencilik aracılığıyla çıkarılır ve madencilere ödül olarak verilirdi. Ama enerji açısından son derece verimsiz olan algoritma, sonrasında çevre dostu ve daha da ölçeklenebilir PoS algoritmasına Ethereum 2.0 aracılığıyla geçiş yapıyor.

Ethereum birkaç farklı şekilde kazanılır: borsa işlemleri ve ödemeler aracılığıyla. Ödemeler için ilk olarak Ethereum dijital cüzdanına ve ona uygun olarak ödeme altyapısına ihtiyaç vardır. Ödeme altyapısını kurduktan sonra müşterilerden yaptıkları işlem karşılığı Ethereum isteyebilirsiniz.

Borsa işlemlerinde ise kazanmak için birkaç farklı yol vardır: Ethereum alım satımı ve farklı kripto paraları Ethereum ile değiş tokuş yapmak. İlk olarak Ethereum alım satımı yapmak için belli bir miktarda para yatırıp Ethereum almanız gerekir. Sonradan fiyatlar yükseldikçe satmanız ve ardından düştükçe aldıkça elinizdeki Ethereum miktarını artırabilirsiniz. Diğer yöntem ise farklı kripto paraları Ethereum ile değiştirmek. İlk önce elinizde belli bir miktar Ethereum bulunması gerekir. Sonradan farklı kripto paralara bakarak Ethereum ile takas etmeniz lazım. Son olarak elinizdeki ETH’ların artması için ise aldığınız kripto paranın değerinin ETH olarak arttığı zaman satmanız gerekir. Bu işlemler yapıldığı sürece elinizdeki ETH miktarını kolayca artırabilirsiniz.

Ethereum (ETH) almak için en az kaç ABD Doları gerekir?

Minimum satın alım iktarı borsadan borsaya farklılık gösteriyor. Bazı borsalar en az 100 USD’lik işlem yapılmasını talep ederken bazı borsalarda bu tutar tek haneli tutarlara kadar gerileyebiliyor.

ethereum yukselisine devam ederken eth 2.0.hedefine ulasti

Bununla birlikte kripto paralarla yeni tanışan insanlar her zaman 1 tam ETH satın almak zorunda oldukları fikrine kapılıyor. Ancak bu doğru değil. 1 Ether milyonlarca parçaya bölünebilir ve Ethereum’un en küçük birimine “ether” denir. İsterseniz 1 ETH dilerseniz de 1 ether satın alabilirsiniz, bu karar tamamen size ait.

Ethereum’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Borsalar aracılığıyla elinizdeki ETH’ları satıp paraya çevirmeniz oldukça kolay. Bu işlemi gerçekleştirmek için borsaların kripto sat bölümüne gidip satacağınız miktarı seçmeniz lazım. Sonradan satış emrini verdikten sonra kolayca nakdi borsalardan farklı uygulamalar aracılığıyla çekebilirsiniz.

Ethereum aldığım Ethereum’larımı nasıl saklayacağım?

Ethereum’larınızı hem borsa hesaplarınızda hem de dijital cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer sık alım satım işlemi yapacaksanız borsalar iyi bir saklama aracı olarak kullanılabilir. Ama uzun vadeli yatırım olarak tutacaksanız cihazınızla uyumlu ve güvenli bir Ethereum cüzdanı indirmenizi öneririz. Ardından ise daha yüksek güvenlik amacıyla elinizdeki tüm ETH’ları soğuk cüzdanınıza aktarmanız yatırımınız için en iyi çözüm olur.

Ethereum’larımı nasıl stake ettirebilirim?

Ethereum’ları stake ettirmeniz için elinizdeki ETH’larınızı ETH 2.0 kontrat adresine kilitlemeniz lazım. Ama onu tek başına yapabilmeniz için elinizde en az 32 ETH’a sahip olmanız gerekir. Eğer 32 ETH’a sahip değilseniz, borsalar üzerinden staking işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Borsalar size staking hizmeti sunarken, işlemleri karşılığı sizden belli bir oranda ücret alırlar. O nedenle stake ettirdiğiniz ETH’ların faizinin tamamı elinize geçmez.

Ethereum bir balon mu?

Ethereum birçok kişi tarafından balon olarak görüldüyse de, zamanla yarattığı ekosistem birçok kişinin fikrini değiştirmesini sağladı. Özellikle oluşturduğu ekosistem ve kullanım alanlarının gittikçe artması, blockchain ekosistemini sonsuza dek değiştiren bir platform olmasını sağladı.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala