bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,408.33 2.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,707.21 3.46%
bnb
BNB (BNB) $ 602.23 1.81%
solana
Solana (SOL) $ 181.21 9.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631806 5.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.717866 3.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163035 6.61%

Paylaş

Ripple (XRP) Kaç TL?

Ripple xrp


1 Ripple ne kadar1 Ripple kaç TL? 1 Ripple kaç dolar? 1 Ripple kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık Ripple (XRP) fiyat bilgisine ve Bitcoin’le ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ripple Grafiği

 

Ripple/TL Fiyat Dönüştürücü


Ripple Nedir?

Bu soruya yanıt vermeden önce kripto para nedir sorusunu yanıtlayalım. Kripto para işlemlerin gizli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için kriptografi kullanan varlıklardır. Ripple (XRP), blockchain tabanlı ödeme altyapısı sağlayan firmadır. Ayrıca ödeme işlemleri için çıkardıkları XRP coin’iyle bilinir. Şu an birçok büyük firmayla anlaşan firma, ödeme altyapıları konusunda dünyanın en iyi firmalarından birisi olarak bilinir. Ancak piyasa manipülasyonu ve dolandırıcılıktan dolayı firma yöneticileri ABD Menkul Kıymetler Komisyonu (SEC) ile ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Ripple Nasıl Satın Alınır?

Ripple (XRP) satın almak için, ilk olarak Ripple alım satımına olanak sağlayan borsalardan birinde hesap açmanız gerekir. Ardından gereken tüm onaylama işlemlerini yaptıktan sonra hesabınıza para transferleri yaparak Ripple alım satım işlemlerine başlayabilirsiniz

Türk Lirası ile Ripple (XRP) Satın Alma

Ripple’ı TL ile satın almak için, ilk olarak borsada XRP/TRY çiftinin olup olmadığını kontrol etmek lazım. Ardından satın alma işlemi için ya TL odaklı bir cüzdan kullanmanız ya da borsadaki TL bakiyeniz üzerinden işlem yapmanız, eğer ikisi de yoksa kredi kartı üzerinden işlem yapmanız gerekir.

Kredi Kartıyla Ripple Satın Alma

Kredi kartıyla Ripple saton almak için öncelikle bir kripto para alım satım platformuna kayıt olmanız gerekiyor. XRP/TRY paritesini seçtikten sonra satın almak istediğinizi belirleyerek alım satım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İkinci adımda kredi kartı bilgilerinizi ve faturalandırma adresinizi doldurduktan sonra kredi kartınızla XRP satın alabilirsiniz. İşleminizin başarılı bir şekilde onaylanması sonrasında satın aldığınız XRP’ler doğrudan borsadaki cüzdanınıza aktarılacak.

Ripple Yorumları

Ripple, genel olarak ödeme sistemlerinde dünyanın en iyi firmalarından olsa da fiyat performansı olarak farklı nedenlerden dolayı ne yazık ki gösteremedi. Özellikle 2017’den beri piyasa manipülasyonu ve dolandırıcılık davalarıyla ulaşması, birçok kripto para yatırımcısının Ripple’a güvenlerini kaybetmesindeki ana nedendir.

Ripple Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Ripple satın almadan önce kripto para piyasasındaki gelişmelere bakmanızı öneririz. Ardından şirket faaliyetlerine ve Ripple’ın firma olarak uğraştığı davalara bakmanızı ve onları dikkatle araştırmanızı öneririz.

Ripple’ı kim geliştirdi?

İlk olarak blockchain tabanlı ödeme platformu olarak geliştirilen Ripple, kendi doğal coin’i XRP’ye doğru evrildi. Ripple firmasının ürünlerini geliştiren Ripple Labs, Ripple firmasının ödeme platformu Ripple Net’i, NFT sistemini ve en önemlisi kripto parası ve ödemelerde kolaylık sağlayan XRP’yi hayata geçirdi.

Ripple fiyatı neye göre belirleniyor?

Kripto paraların fiyatı gibi Ripple’ın fiyatı, öncelikli olarak kripto para piyasasında belirlenir. Ardından Ripple bir firma olduğu için firmanın finansal tablolarına, denetleyicilerle olan durumlarına ve Ripple’ın anlaşma yaptığı firmalar, Ripple’ın çıkaracağı yeni ürünler ve Ripple altyapısı üzerinden çıkarılan token’lar, Ripple’ın fiyatını belirleyen önemli faktörlerdir.

Ripple nasıl üretiliyor? Ripple nasıl kazanılır?

İlk olarak 2011’de hayata geçirilen projede arz, protokoldeki mutabakat protokollerine göre dayanıyor. Herhangi bir arz olmadığı için ve merkezi bir sistemde olduğu için manipülasyonu kolay yapılabilen coin’in protokolü açık kaynaklı olarak desteklenir. Ripple kazanmak için ise ödemeleri Ripple olarak almak, Ripple üzerinden kripto para işlemi yapıp Ripple oranlarını artırmak ve son olarak ise itibari para kullanarak yükseldikçe satıp düştükçe alarak Ripple kazanabilirsiniz.

Ripple (XRP) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Ripple satın alabilmek için borsaların koyduğu asgari ödeme miktarı değişkenlik gösterse de, genel olarak borsalar en az 100 TL’lik alım koşulu koyuyor. Ama eğer spot piyasalar üzerinden alım yapacaksanız alım yapacağınız miktar en az 1 XRP’ye eşit olacak şekilde cüzdanınız üzerinden işlem yapmanız gerekir.

Ripple’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Ripple’larınızı borsalar üzerinden hemen satıp paraya çevirmeniz mümkündür. Eğer Ripple’da istediğiniz kar yüzdesini yakaladıysanız spot piyasalara gidip anında satabilirsiniz. Ya da eğer alım emriniz yerine getirildiyse kar yüzdesini hesaplayıp anında kar yüzdesiyle beraber satacağınız toplam miktarı girin.

Satın aldığım Ripple’larımı nasıl saklayacağım?

Kripto paraları nasıl saklıyorsanız Ripple’larınızı öyle bir şekilde saklayabilirsiniz. İsterseniz borsa hesabınızda isterseniz ise borsadan aldığınız Ripple’ları başka bir cüzdana transfer ederek saklayabilirsiniz. Eğer sık sık al sat işlemi yapacaksanız borsadaki hesabınızda tutmanızı, eğer uzun vadeli olarak tutacaksanız borsanın dışında Ripple ile uyumlu dijital cüzdan seçmenizi öneririz.

Ripple bir balon mu?

Ripple, kripto para olarak balon olup olmadığı konusunda hala belirsizdir. Ama firma olarak baktığınız zaman ödeme altyapı hizmetlerinde dünyanın en iyi firmalarından biri olması Ripple’ın balon olma olasılığını düşürüyor. Ayrıca birçok firmanın ve büyük borsalarda listelenmesi birçok kişi için güven verici olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak, Ripple’a açılan davanın sonucuna göre kripto para için istenmeyen gelişmeler olabilir.

Ripple’a (XRP) ilişkin en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Başta Bitcoin olmak üzere ETH Haberleri, altcoin haberleri, XRP analizleri ve Ripple yorumları BTCHaber.com’da

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala