bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,214.28 4.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,692.75 3.90%
bnb
BNB (BNB) $ 600.26 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 181.70 7.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627297 5.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.718171 4.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16241 6.13%

Paylaş

Ethereum (ETH) Kaç TL

1 kwQ1ETyqoVmA VGeSXnzJA


1 Ethereum ne kadar1 Ethereum kaç TL? 1 Ethereum kaç dolar? 1 ETH kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık ETH fiyat bilgisine ve Ethereum ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

ETH Grafiği

ETH/TL Fiyat Dönüştürücü


Ethereum Nedir?

Ethereum, 2015 yılında Vitalik Buterin ve ekibi tarafından oluşturulmuş platformdur. Platformun kurulmasındaki amaç, blockchain teknolojisini kullanarak uygulamaların geliştirilmesine olanak tanımaktır. Fikir ilk olarak Bitcoin (BTC) topluluğunda paylaşılsa da, Bitcoin topluluğunun Buterin’in önerisini reddetmesi sonucu yeni bir platform oluşturdu. Bu sayede, blockchain üzerinden çok fazla uygulamanın inşa edilmesinin önü açılmış oldu.

Ethereum Nasıl Satın Alınır?

Ethereum satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Ethereum alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Ethereum (ETH) Satın Alma

Türk Lirası ile Ethereum (ETH) satın almak için Binance, Paribu, BTCTürk, Bitexen ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Ethereum (ETH) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik ETH alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Ethereum alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Ethereum (ETH) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

Ethereum Yorumları

Ethereum, 2015 yılında piyasaya sürüldüğünden beri özellikleri sayesinde iyi getiri sağlayan bir platform olmayı başardı. Özellikle Ethereum üzerinden uygulamaların geliştirilebilmesi ve güçlü ağ etkisine sahip olması, birçok yatırımcı için güçlü getiriler sağlamasına olanak tanıdı. Bu sayede birçok kişi Ethereum’a doğru yönelip değerinin artmasına yardımcı oldu. Ama birçok kişinin Ethereum’a yönelmesi, gaz ücretlerinin ciddi bir şekilde artmasına neden oldu ve bunun sonucunda birçok uygulama alternatif platformlar olan Avalanche (AVAX) ve Polkadot’a (DOT) yöneldi. Bunu farkeden Ethereum topluluğu, sorunu çözmek amacıyla ETH 2.0 güncellemesini gerçekleştirdi. Bu güncellemedeki amaç, Ethereum ağında gas ücretlerini ciddi oranda düşürmek ve ölçeklenebilirliğini artırmak olacaktır. O yüzden Ethereum’un geleceği, ETH 2.0 güncellemesiyle bir nevi doğru orantılı olacaktır.

Ethereum Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Ethereum’u kim geliştirdi?

Ethereum (ETH), ilk olarak Vitalik Buterin ve ekibi tarafından geliştirilse de, zaman içinde birçok yazılımcı sayesinde tamamen topluluk tarafından geliştirilen bir platform haline geldi.

Bitcoin ile Ethereum arasındaki farklar neler?

Ethereum ile Bitcoin arasındaki ilk fark, mutabakat algoritmalarındadır. Bitcoin’in mutabakat algoritması iş ispatında (PoW) bloklar madencilik aracılığıyla çıkarılır. Ama Ethereum’da bu işlem hisse ispatı (PoS) algoritmasıyla gerçekleşir. Ethereum algoritmasında blokların çıkarma gücünüz, stake ettirdiğiniz Ether’le doğru orantılıdır.

Ethereum ile Bitcoin arasındaki ikinci fark, Ethereum üzerinden uygulamalar geliştirilebilirken Bitcoin üzerinde herhangi bir uygulama inşa edilememesidir.

Son olarak Bitcoin (BTC), blockchain teknolojisinin ilk ürünüdür ve kripto para çağını başlatmıştır. Ama Ethereum, piyasaya sürüldüğünden beri blockchain teknolojisi altyapısını kullanarak uygulamaların oluşturulmasına olanak sağladı.

Ethereum fiyatı neye göre belirleniyor?

Ethereum fiyatı, ilk olarak kripto para piyasalarındaki gelişmelere göre şekillenir. Ama Ethereum’un fiyatını en çok etkileyen faktör, Ethereum ağındaki gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Bitcoin’in piyasa hakimiyeti yüzünden Bitcoin’deki fiyat değişiklikleri, Ethereum’un fiyatını belirlemesinde önemli etkenlerden bazılarıdır.

Ethereum nasıl üretiliyor? Ethereum nasıl kazanılır?

Ethereum, ilk olarak madencilik ile üretilse de, zaman içinde staking yöntemiyle üretmeyi tercih ettiler. Ethereum ağında kullanıcıların blok üretebilmeleri için en az 32 ETH sahibi olmaları gerekir. Eğer 32 ETH varsa, ETH2.0 staking adresine Ether’lerinizi yollamanız ve ardından stake ettirme işlemi için kilitlemeniz gerekir. Bu sayede piyasadaki Ether’ler artar ve ağdaki blokların çıkarılma işlemi hızlanır.

Ethereum (ETH) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Ethereum almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz.

Ethereum’larımı hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Ethereum’larınızı satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Ethereum satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz.

Satın aldığım Ethereum’larımı nasıl saklayacağım?

Ethereum’larınızı borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktı. Diğer bir yöntem olan mobil ve bilgisayar cüzdanları ise merkezsiz borsalara (DEX) ve staking işlemleri için en etkili yöntemler olduğunu söyleyebiliriz. Online cüzdanlar için MetaMask, Atomic Wallet, Guarda, Argent, Exodus, Coinbase, MyEtherWallet ve Jaxx kullanabilirsiniz. Ama eğer uzun vadede tutmayı hedefliyorsanız soğuk cüzdanları kullanmanız en güvenli seçenek olacaktır. Soğuk cüzdanlar için ise Trezor, Ledger Nano S, Ledger Nano X ve KeepKey kullanabilirsiniz.

Ethereum fiyatı neden yükseliyor?

Ethereum fiyatları farklı nedenlerden dolayı yükseliş gösterir. İlk olarak kurumların yaptığı alımlar sayesinde değeri gittikçe artabilir. İkinci olarak yatırımcıların fiyat artışlarını kaçırma korkusu ise boğa piyasasında sık görülen durumdur. Üçüncü özellik ise Ethereum ağında yaşanan gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz. Ethereum ağındaki gelişmelerde beklentiler ve gelişmeler olumlu olursa, fiyatı olumlu yönde etkileyecektir.

Ethereum fiyatı neden düşüyor?

Ethereum fiyatındaki düşüşleri kripto para piyasasındaki gelişmeler, kar satışları, aşırı değerlenme ve Ethereum platformundaki gelişmeler olarak yorumlayabiliriz. Kar satışları, çoğunlukla Ethereum aşırı değerli olduğu zaman gerçekleşir ve bu gelişme fiyatların düşüşüne sebep olur. Ethereum platformundaki olumsuz gelişmeler ise fiyatı olumsuz yönde etkiler.

Gas nedir?

Gas mekanizmasını, arabayla bir yere gitmek için harcadığınız yakıt olarak görebiliriz. Siz arabayla bir yere giderken, seçtiğiniz yola göre harcayacağınız yakıt artabilir. Ethereum’da aynı şekilde çalışır. Bu yöntemde siz, işlemlerinizi gerçekleştirmek için madencilere ücret ödersiniz. Ve ödeyeceğiniz ücret, işleminizin büyüklüğüne bağlıdır. Bu yüzden işlem ücretleriniz artabilir.

Ethereum sanal makinesi nedir?

Ethereum sanal makinesi (EVM), Ethereum üzerinde akıllı kontratlarınızı çalıştırmanıza olanak sağlayan bir makinedir. Bu makine, büyük veri tiplerini işleyip sonrasında ağa duyurmanıza yardımcı olur. Bu sayede kodlar izole olmuş olur ve çalıştırma işlemleri daha kolay bir hal alır.

Akıllı sözleşmeler (smart contracts) nedir?

Akıllı kontratları otomatlara benzetebiliriz. Otomatlarda bir ürün almak için fiyatını ödememiz gerekir ve fazladan ödediğimiz zaman hem ürünü verir hem de para üstünü size verir. Akıllı kontratlar ise aynı mantık ile çalışır. Akıllı kontratların uygulanması için, bilgisayar kodunda belirtilen koşulların yerine getirilmesi gerekir. Koşullar yerine getirildiği zaman ise kolayca uygulama çalıştırılır.

Merkezsiz uygulamalar (dApps) nedir?

Merkezsiz uygulamalar (dApps), geliştiricilerin herhangi bir kontrolü olmadığı uygulamalardır. Yani yazılımcılar uygulamayı geliştirip ana ağda çalıştırabilir ama istedikleri zaman uygulamaları kapatamazlar. Regülasyonlar nedeniyle başka ülkelere erişim kapatılsa da, açık kaynak kodları ve Ethereum ana ağında çalıştığı için forklama yöntemi ile başka versiyonları kolayca çalıştırılabilir. Bu sayede hiçbir parti, uygulama hakkında söz sahibi olamaz. Aksine, söz sahipleri uygulamaları kullanan kişiler olur.

Ethereum ile ilgili gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Ethereum ile ilgili analizleri, son dakika gelişmelerini ve kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala