bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 68,027.23 3.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,688.67 3.99%
bnb
BNB (BNB) $ 595.00 1.01%
solana
Solana (SOL) $ 180.30 8.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.623872 6.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.714949 3.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1617 6.07%

Paylaş

Tether (USDT) Kaç TL?

Tether Nedir


1 Tether ne kadar1 Tether kaç TL? 1 Tether kaç dolar? 1 USDT kaç TL‘ye karşılık geliyor? Anlık USDT fiyat bilgisine ve Tether ile ilgili detaylı verilerle anlık olarak bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz.

USDT Grafiği

 

USDT/TL Fiyat Dönüştürücü


Tether Nedir?

Tether (USDT), 2014 yılında Tether Limited ve Bitfinex ile ortak çıkarılan stablecoin’dir. Dolar endeksli stabil kripto para olarak bilinen kripto para, stablecoin alanında bilinen ilk kripto paradır.

Tether’in Özellikleri Nelerdir?

Tether, ABD dolarına endeksli olduğu için piyasadaki toplam arzı, Tether Limited’ın rezerv olarak tuttuğu ABD dolarları olarak desteklenir. Ama zaman içinde 1:1 karşılık oranından ziyade daha düşük rezerv oranlarıyla piyasaya süren Tether’de arz, Tether’in birim değerine göre değişir.

Tether Nasıl Çalışır?

Tether’in çalışma prensibi, stablecoin’ler ile aynı yöndedir. Stablecoin’lerin değeri, endekslendikleri varlıkların piyasa değerleriyle doğru orantılıdır. Bunun sonucu olarak stablecoin’lerin arzı gerektiği zaman değiştirilebilir. Bu da, stablecoin’lerin değerinin endekslendikleri varlıklarla aynı değerde olmasını sağlar. Tether’de ise bu mekanizma, fiyatı 1 doların altına düştüğü zaman değerinin 1 dolara çıkması için token’lar yakılır. Tam tersi olması durumunda ise Tether daha fazla token’ı piyasaya sürüp değerinin 1 dolara sabitlenmesini sağlar. Ama bazı durumlarda talebin fazla olabilir ve bu durumda Tether daha fazla token piyasaya sürer.

Tether Yorumları

Tether, 2014’de Bitfinex ile kardeş firma olduğundan beri kripto para piyasalarına çok önemli likidite sağlayıcısı oldu. Normal şartlar altında ellerindeki rezervleriyle oranlı basmaları gerekirken, çoğu durumda Tether bu koşulu deldi. Bunun sonucunda 2017’den beri hukuksal sıkıntılar çeken Tether, sonunda 18.5 milyon dolar para cezası, 1 milyar dolara yakın borç ve son olarak New York Borsası’ndan listelemelerinden çıkarıldı. Yine de bu gelişmelere rağmen Tether değerini kaybetmedi ve birçok kişi kripto para borsalarında alım satım için en çok kullanılan kripto para durumunu koruyor. Diğer bir tarafta Binance, Huobi Global ve Morgan Stanley gibi firmaların çıkardıkları stablecoin’ler ise Tether’in egemenliği için tehdit oluşturabilir. Özellikle Morgan Stanley’in çıkardığı ABD doları endeksli stablecoin olan USDC’nin Visa, MasterCard ve PayPal ödeme sistemlerinde kullanılabilmesi, borsalarda Tether’in egemenliğini sonsuza kadar zedeleyebilir. Ama bu durumu çözmek için Tether, Binance Smart Chain, Polkadot, Tron ve Kusama ağlarında işlem ücretlerindeki maliyetleri iyice düşürmek için çalışsa da, şu anki duruma çok etki ettiği söylenemez.

Tether (USDT) Nasıl Satın Alınır?

Tether satın almak için, ilk olarak kripto para borsasında hesap açmanız gerekir. Ardından hesap açtıktan sonra kimlik doğrulama işlemleri yapmanız gerekir. Eğer doğrulama işlemlerindeki adımların tamamı yerine getirilirse kolayca Tether alım satımı gerçekleştirebilirsiniz.

Türk Lirası ile Tether (USDT) Alma

Türk Lirası ile Tether (USDT) satın almak için Paribu, BTCTürk, Bitexen ve diğer borsalardan kolayca alım gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi Kartıyla Tether (USDT) Satın Alma

  1. Kripto al bölümüne gidin ve ödeme yöntemi olarak kredi kartı seçin.
  2. Ödeme yönteminizi seçtikten sonra para birimi olarak Türk Lirası’nı seçin.
  3. Ardından kaç TL’lik USDT alacağınıza karar verin ve işlem detaylarını onaylayın.
  4. Sonrasında sizden istenen tüm detayları doldurun ve işlemi onaylayın.
  5. İşlemi onayladıktan sonra kredi kartı sizi bankanın ödeme kanalına yönlendirecektir. Bu bölümde bankadan gelen şifreyi doğru yazdıktan sonra eğer işleminiz onaylanırsa Tether alım işleminiz gerçekleşmiştir.

Ama kredi kartı işlemleri yüksek komisyon içerir ve bankalar tarafından çoğunlukla reddedilir.

Üçüncü Parti Ödeme Yöntemleriyle Tether (USDT) Satın Alma

  1. Borsanın TL ile kabul ettiği ödeme araçlarından birini seçin.
  2. Borsanın seçtiği üçüncü parti ödeme aracında hesabınızı oluşturun.
  3. Ardından banka hesabınızdan üçüncü parti hesabınıza ve sonrasında borsa hesabınıza aktarma işlemi gerçekleştirin.
  4. Sonrasında yatırdığınız para ile borsalarda USDT alımı yapabilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamaları, size hem düşük komisyon ücreti ödemenizi sağlar hem de kolayca nakit transferleri sağlayarak kripto para alımınızı kolaylaştırır. Bu sayede kredi kartı işlemleri gerçekleştirmenize gerek kalmaz. Ayrıca üçüncü parti uygulamalarında para yatırma işlemlerinizin reddedilme olasılığı yoktur.

Tether Satın Almak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Tether’i kim geliştirdi?

Tether, açık kaynaklı olmayacak şekilde Tether Limited ve Bitfinex tarafından geliştirildi.

Tether fiyatı neye göre belirleniyor?

Tether fiyatı ABD dolarına endeksli olduğu için fiyatında herhangi bir değişimin çok etkilemeyeceğini söyleyebiliriz.

Tether nasıl üretiliyor? Tether nasıl kazanılır?

Tether üretimi, Tether’in akıllı kontratları aracılığıyla gerçekleşir. Akıllı kontratlarda Tether’in değeri ABD dolarına endeksli olduğu için Tether üretimi talebin artması durumunda ve Tether’in 1 doların üzerine çıkması durumunda gerçekleşir.

Tether (USDT) almak için en az kaç Türk Lirası gerekir?

Kripto para borsaları, Tether almak için herhangi bir üst sınır koymaz. Ama borsalar, komisyon oranları, likidite sağlama ve karlılıklarına göre koyacağı miktarlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden herhangi bir borsada hesap açmadan önce minimum yatırma gereksinimlerine bakmanızı öneririz. Ama borsalar, birim başına kripto para fiyatı düşük olan coin’ler için en az 10 adet satın almanızı ister.

Tether’lerimi hemen satıp paraya çevirebilir miyim?

Kripto para borsalarında Tether’lerinizi satıp kolayca paraya çevirebilirsiniz. Bunun için al-sat kısmına tıklayıp Tether satış emrini verdikten sonra istediğiniz para birimine çevirebilirsiniz.

Satın aldığım Tether’lerimi nasıl saklayacağım?

Tether’lerinizi borsa hesaplarınızda, online cüzdanlarda veya soğuk cüzdanlarda saklayabilirsiniz. Eğer çok sık alım satım işlemi yapacaksanız, borsada tutmanız en iyi seçenek olacaktır. Satın aldığınız Tether’lerinizi TrustWallet, MetaMask, Ledger Nano S/X, Tron Wallet veya Ethereum tabanlı başka diğer cüzdanlar da tutabilirsiniz.

Tether ile ilgili en son gelişmeleri nasıl takip edebilirim?

Tether ile ilgili son dakika gelişmelerini, kripto para haberlerini BTCHaber üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Bu sayfadaki veriler, kripto para veri sağlayıcısı Coingecko tarafından sağlanmaktadır. Veriler gecikmeli olabilir. BTCHaber.com Coingecko tarafından sağlanan verilerin doğruluğunu kontrol etmez ve bu konudaki her türlü yükümlülüğü reddeder.

btchaber bh logo

Ata Tekeli

Şu an İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde okuyan Ata Tekeli, teknoloji hakkında yazmaya 2 sene önce başladı. İlk olarak teknoloji haberleri üzerinden çalışmalarını yürüterek kariyerine başlasa da zaman içerisinde blockchain ve kripto varlık alanlarına girdikten sonra ilk olarak blockchain haberleri sonrasında da rehber editörlüğü işlerini yürütüyor. Blockchain alanında ilk olarak öğrenci kulübü kurmakla başlayan yolculuğum, sonrasında öğrenci kulüplerinin oluşturduğu bir öğrenci birliğinin kuruluşunda rol aldı. İlk öğrenci topluluğu kurma işinden sonra Blockchain Education Network’de (BEN) aktif faaliyet gösteren BEN Turkey kuruluşunun kuruluşunda rol aldı ve 1 yıl boyunca teknoloji ve AR-GE biriminde görev aldı. Tüm bu işlerin gerçekleştiği esnada İstanbul Üniversitesi Blockchain Kulübü kurucu başkan yardımcılığını yürütmüş olarak aynı anda dünyanın en büyük hızlandırma programı olan Mousebelt ve Google öğrenci kulüp ağına sokulmasında önemli rol oynadım. Tüm bu tecrübelerim dışında, Mart 2020 yılından itibaren startup kurma girişimlerinde de bulunarak ilk tecrübemi Coronathon’da yaşadım. Coronathon’da ilk 30’a girip ardından ikinci girişim tecrübem olan İstanbul Blockchain Okulu’nun Sprint etkinliğine katıldım ve orada da finalist olarak sunumları gerçekleştirdik. Sonrasında girişim kurmak için farklı seçenekleri arayarak en sonunda Şubat 2020’de üçüncü girişimimi kurmaya kalktım ve şu ana kadar TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Ege Bölgesi finalinde ilk 6 takımın içinde yer alıyorum. Ayrıca akademik alanda da çalışma yürüterek İstanbul Üniversitesi’nde blockchain alanında çalışmaların gerçekleştirilmesine programlama eğitimi ve diğer projelerin yönetiminde aktif rol alıyorum. Kriptomeda ekibine şubatın ilk haftasında girsem de altı ay içerisinde SEO ve rehber içeriklerinin üretiminde aktif rol aldım ve şu anki çalışmalarımı blockchain alanında finans, veri analizi ve programlama ile sistem tasarımı konularında çalışmalarımı yoğunlaştırmış olup Almanca öğrenip IELTS çalışmaları yapıyorum. Son olarak, kripto varlık alanında farklı piyasalarda araştırmalar gerçekleştirip, aktif olarak farklı varlıklara farklı piyasalar ve araçlar üzerinden etkileşime giriyorum.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala