bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,666.06 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,308.95 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 607.03 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 141.56 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518352 0.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469706 1.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150117 2.14%

FTX’in desteklediği şirket, OpenAI’ın teklifini reddetti

ftc openai icin sorusturma baslatti

FTX desteklediği yapay zeka şirketi Anthropic’in CEO’su ve kurucu ortağı Dario Amodei, OpenAI yönetim kurulunun birleşme teklifini reddetti. The Information’da yer alan habere göre teklif, OpenAI’ın CEO Sam Altman’ı kovmasının ardından geldi.

Amodei’nin CEO olarak Altman’ın yerine geçmesinin de teklifin bir parçası olduğu belirtildi. Habere göre Amodei, Anthropic’teki pozisyonu nedeniyle teklifi reddetti. Birleşme teklifinin ciddi bir tartışmaya yol açıp açmadığının net olmadığı aktarıldı.

FTX’in iflastan önce Anthropic’ten 500 milyon dolarlık hisse satın aldığı ortaya çıkmıştı. Borsanın iflas kayyımı henüz Anthropic’teki hisselerini satmadı. FTX’in olası hisse satışı ile birlikte yapay zeka şirketinin değerinin yükselebileceği bildirildi. ABD Adalet Bakanlığı, 2022 yılında Anthropic’e yapılan 500 milyon dolarlık yatırımın müşteri fonlarından geldiğini iddia etti.

OpenAI’nin yönetim kurulu, geçen hafta CEO Sam Altman‘ı görevden aldı. Yönetim kurulu, Altman’ın şirketi yönetmeye devam etmesi konusunda güvenmediği öğrenildi. Microsoft ise Altman’ın yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik edeceğini duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala