bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,992.88 2.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,031.56 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 595.96 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 153.50 6.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513042 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463793 2.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150446 2.05%

Türkiye’de hangi ünlüler kripto para ve NFT yatırımı yapıyor?

kripto para yatırımı yapan ünlüler

Kripto paralar hayatımıza gireli henüz çeyrek asır olmasa da toplum nezdinde büyük kabul gördü. Çeşitli araştırmalara göre kripto paraların en fazla tanındığı bölgeler arasında yer alan Türkiye’de bir çok ünlü isim de bu alanda yatırımlar yapıyor.

Bu yazımızda, kripto paralara yatırım yaptığı bilinen yerli sanatçı, oyuncu ve sporculardan bazılarını ele aldık.


Emre Aydın

“Afilli Yalnızlık”, “Soğuk Odalar” ve “Hoşçakal” gibi parçalarıyla tanınan ünlü sanatçımız Emre Aydın, bu alanda profesyonelce yatırım yapan isimlerden biri olarak biliniyor. Çeşitli YouTube yayınlarında ve reklamlarda boy gösteren ünlü isim, X’te (Twitter’da) ise Bitcoin ve altcoinler üzerine analiz ve yorumlarını paylaşıyor.

Emre Aydın, X’te yaptığı 18 Nisan 2024 tarihli paylaşımda boğa döngüsünün henüz sonunda olunmadığı yönünde bir yorum paylaştı.


Can Bonomo

Kripto paralara yatırım yapan bir diğer ünlü müzik sanatçısı ise Can Bonomo. Ünlü isim, NFT’lerin önem kazandığı 2021 yılında kendine ait bir NFT koleksiyonunu OpenSea üzerinden satışa çıkaracağını belirtmişti:

istbcw derneginden can bonomonun nft calismasina iletisim destegi

Kripto paralara da yakından ilgi gösteren Bonomo, katıldığı bir canlı yayında ApeCoin’i borsalarda listelendiği gün 75 dolardan satın alması gibi ilginç hikayeleriyle biliniyor. Ünlü sanatçı, iflas eden FTX borsasında da bir miktar zarara uğradığını itiraf etmişti.


Gülben Ergen

Ülkemizin önemli sanatçılarından Gülben Ergen de kripto paralar ile anılan bir başka ünlü isim. Bonomo ile benzer şekiklde NFT furyasına kapılan Ergen, 2021 Nisan’ında Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kendisinin söylediği ve zamanla bir sosyal medya klasiği haline gelen “Bana, unutmayın ki hiçbir şey olmaz” sözünü NFT’ye dönüştürerek açık artırmaya çıkardığını duyurmuştu.

Aynı yılın Eylül ayında magazin muhabirlerine konuşan Gülben Ergen, Bitcoin ve altcoinlerdeki düşüşlerden büyük zarar ettiğini belirtti:

“Sormayın, tepetaklak olduk.”


Engin Altan Düzyatan

Son yıllarda “Diriliş Ertuğrul” dizisindeki performansıyla akıllara kazınan Engin Altan Düzyatan, kripto dünyasına yakın ilgi gösteren bir başka ünlü. Düzyatan, ilk olarak 2022’nin Mart ayında X hesabından yaptığı paylaşımda kripto ve NFT dünyasına gittikçe daha fazla ilgi duyduğunu belirtmişti.

Yakın tarihte metaverse projelerinden The Sandbox ile de işbirliğine giden ünlü isim, BTCHaber TV’ye verdiği röportajda kripto dünyası ile hikayesinin pandemi döneminde başladığını paylaştı:

“Ben, Covid zamanından beri bu teknolojileri okuyorum. İleride çocuklar nasıl bir teknolojinin içerisinde olacak diye merak ederek başladım. Bir çok NFT aldım ve blockchainin içerisine girdim.”


Didem Soydan

Ünlü manken Didem Soydan’ın kripto paralar ile uzun süren bir geçmişi var. Soydan, çoğu yatırımcının aksine bu teknoloji ile 2010’lu yılların ortasında tanışmış.

didem soydan

Didem Soydan, 2019’da çıktığı bir canlı yayında Bitcoin’e kimsenin inanmadığı zamanlarda bu alanda yatırımlar yaptığını belirtti. İlk kripto para alımını 2015’te yaptığını belirten Soydan’ın BTC, XRP ve Litecoin yatırımları bulunuyor.

Ünlü manken, zamanında kripto para madenciliğine başlamayı bile düşündüğünü şu sözlerle dile getirdi:

“İlk yatırım yaptığımda o kadar çok içine çekilmiştim ki bir odamı boşaltıp oraya makineleri koyup madenciliğe soyunmak istemiştim ama o zaman o yatırımı yapacak param yoktu.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala