bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,390.72 0.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,013.62 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 595.26 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 147.52 1.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517383 2.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456394 2.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149222 0.57%

Bitcoin grafiğindeki bayrağa dikkat: Yükseliş mi geliyor?

Bitcoin

Halving sonrasında yönsüz kalan Bitcoin’in bir sonraki hamlesi merakla beklenirken bir analist, BTC grafiğinde oluşan formasyona dikkat çekti. Popüler kripto para analisti Mikybull, Bitcoin teknik görünümünde bir boğa bayrağının oluştuğunu belirtti. 

Analist, X hesabından yaptığı paylaşımda günlük bazda BTC grafiğini inceleyerek söz konusu formasyon hakkında şu yorumu yaptı:

“Bitcoin günlük grafikte bir boğa devam formasyonu oluşturuyor. Wyckoff’un sebep-sonuç yasasına göre ‘konsolidasyon ne kadar uzun olursa, yükseliş o kadar büyük olacak.”

bitcoin boga bayragi

Lider kripto paranın teknik grafiğinde boğa bayrağını fark eden tek isim Mikybull olmadı. Zivoe finansal analisti ve ürün müdürü Denis Baca, Cointelegraph’a verdiği demeçte aynı formasyondan bahsetti. Baca, Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşma potansiyeli olduğunu ifade etti:

“Bitcoin’in günlük grafiğinde bir boğa bayrağı görüyoruz, bu da tarihsel olarak daha fazla yukarı yönlü olduğunu gösteriyor. Sağlam bir rallinin ardından güzel bir şekilde şekilleniyor ve azalan hacim, potansiyel olarak 100.000 dolara doğru yükselmeden önce bir duraklamaya işaret ediyor.”


Yatay seyir devam edebilir mi?

Kripto dünyasından iki önemli isim BTC’de boğa bayrağını görse de herkes aynı görüşte değil. Nexo yöneticilerinden Andrey Stoychev, Bitcoin’in 67 bin dolar üzerine hızlı bir hareket yapmadığı sürece yatay kalmasını muhtemel görüyor:

bitcoin grafik btc

“Gün içinde 64.000 doları birden fazla kez test ettikten sonra, yalnızca bunun dirençli bir destek olduğunu doğrulamak için, Bitcoin yukarı doğru daha fazla tırmanma potansiyeline sahip. Buna rağmen, Bitcoin’in yalnızca 67.000 dolar civarındaki işlem aralığının üst bantlarına ulaşmasıyla, herhangi bir önemli fiyat artışı gerçekleşmeden kalabilir.”


Bitcoin fiyatı düşer mi?

Zivoe’den Denis Baca, Bitcoin’in 60 bin dolar üzerinde güçlü desteklerinin olduğunu vurgulasa da yeni zirvelerden önce muhtemel düşüş senaryosunu göz ardı etmedi. Baca, BTC fiyatının 56 bin dolara kadar düşme ihtimalini şöyle yorumladı:

“Tarihsel olarak, Mayıs ayına girerken, Bitcoin’in 20 haftalık hareketli ortalama desteğini yeniden test etmek için geri çekildiğini görüyoruz, bu da Bitcoin’i 56.000 dolara düşürebilir. Daha da yükselmeden önce böyle bir hareketin sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bu tür düşüşler, bir sonraki rekor seviyelere tırmanıştan önce sağlam alım fırsatları sunabilir.”

Nexo yöneticisi Stoychev ise Fed’in faiz oranlarında büyük bir ters köşe yapmadığı sürece Bitcoin’in 60 binlerden aşağıya bir hareket yapmasını beklemiyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala