bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,123.91 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,067.85 2.40%
bnb
BNB (BNB) $ 589.70 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 152.73 4.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.546215 3.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460039 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156657 3.46%

Kriptonun ünlü isminden Bitcoin boğası için net mesaj

Arthur hayes bitcoin tahmin

BitMEX’in eski CEO’su ve kripto uzmanı Arthur Hayes, X platformundan yaptığı paylaşımda Bitcoin (BTC) için net bir mesaj verdi. Hayes, ABD kaynaklı bir BTC boğasına hazır olunması gerektiğini aktardı.

Kripto para piyasası Nisan ayında boğa döngüsünden bir hayli uzaklaştı. Jeopolitik gerginlikler, BTC’yi anlık etkileyen gündemler, halving sonrası beklentilerin gerçekleşmemesi ve birçok etmen yükseliş döngüsünün önüne geçti. BTC bu dönemde birçok defa yüzde 5 ila 10 arasında düşüşler yaşadı.

Kripto para piyasasındaki karamsar havaya rağmen sektörün uzman isimleri boğa görüşünden vazgeçmiyor. Yükseliş beklentisi içerisindeki isimlerden Arthur Hayes, X üzerinden yaptığı paylaşımda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hayes, BTC boğasının yakında olduğunu söyledi.

Arthur hayes bitcoin

Arhur Hayes Bitcoin yükselişini ABD’ye bağladı

Hayes 26 Nisan tarihinde yaptığı bir paylaşımda Bitcoin (BTC) boğasının, ABD’nin 1,4 trilyon dolarlık likidite artışıyla geri dönebileceğinden bahsetti. Hayes bu devasa miktarı ABD’nin para politikasına bağladı.

Kripto uzmanı, ABD’deki ekonomik değişimlerin boğa piyasasında yeniden hızlanmaya yol açacağını savundu. Hayes önümüzdeki hafta likiditenin ekonomiye geri dönmesi halinde BTC ve kripto para birimlerinin yükselişe geçebileceğini öne sürdü.

Hayes, “Fed’i (ABD Merkez Bankası) unutun” başlığıyla yaptığı paylaşımda izlenmesi gereken metriğin sadece Fed‘den ibaret olmadığını aktardı. Hayes’e göre artık ABD Hazine Bakanı Janet Yellen takip edilmeli.

btc

ABD Hazinesi 29 Nisan’da hükümetin likiditeyi nasıl etkin bir şekilde yöneteceğini ortaya koyan üç aylık geri ödeme belgelerini yayımlayacak. Hayes, bu belgelerin kripto adına önemli olduğunu düşünüyor.

Raporda, iki önemli likidite kaynağı yer alıyor. Bunlar, Hazine Genel Hesabı (TGA) ve Tersine Satın Alma Anlaşmaları (RRP’ler) olarak gösteriliyor. Hayes beklenildiği üzere vergi gelirlerinin TGA’ya yaklaşık 200 milyar dolar ilave ettiğini söyledi. Kripto uzmanı, “Mayıs ayındaki Fed toplantısını unutun, ikinci çeyrek geri ödemeleri önümüzdeki hafta açıklanacak” dedi.

1 trilyon dolara varan bir TGA tahliyesi, 400 milyon dolarlık RRP’ler ya da her ikisinin bir kombinasyonu, toplam 1,4 trilyon dolarlık likidite enjeksiyonu anlamına geliyor. İhtimal dahilinde görülen bu durum, kripto sektörüne para girişi olacağı yönünde yorumlanıyor.

Hayes, “Bu üç seçenekten herhangi biri gerçekleşirse, taşlarda bir ralli ve en önemlisi kripto boğa piyasasının yeniden hızlanmasını bekleyin” yorumuyla sözlerini noktaladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala