bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,926.13 1.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,319.86 6.43%
bnb
BNB (BNB) $ 601.24 1.37%
solana
Solana (SOL) $ 143.56 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52308 1.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475014 4.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 3.32%

Yapay zeka, memecoin’ler ve Bitcoin’de son 24 saatte neler oldu?

yapay zeka bitcoin

Kripto para piyasası güne yeni bir hareketlilik ile başladı. Memecoin’lerdeki heyecanın sönmeye başlamasıyla yeni bir trend ortaya çıktı. Günün en dikkat çeken alanı yapay zeka oldu. Diğer taraftan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) de 65.000 doların üzerinde istikrar sağladı.

Kripto yatırımcıları, 5 Mart tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşan Bitcoin’de (BTC) boğa koşusu bekliyor. Büyük beklentilerin oluştuğu kripto para piyasasında ise genel görünüm pozitif durumda.

Günün öne çıkan detayları arasında ise memecoin çılgınlığı ve yapay zeka furyası yer alıyor. Özellikle memecoin çılgınlığı yeni bir boyuta taşındı. Peki son 24 saatte, yapay zeka, memecoin’ler ve Bitcoin’de neler oldu?

NVIDIA ile yapay zeka furyası

18 Mart tarihinde NVIDIA’nın konferans yapacak olması, yapay zeka coin’lerini harekete geçirdi. ABD’nin en büyük üçüncü şirketi NVIDIA, yapay zeka alanındaki girişimleriyle son bir yıla damga vurdu.

2.217 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan NVIDIA, Google, Amazon ve Aramco’yu geride bıraktı. NVIDIA, gözünü Apple ve Microsoft’a dikti.

Yapay zeka boğasının öncüsü NVIDIA, 18 Mart tarihinde GPU ve yapay zeka üzerine konferans düzenleyecek. Teknoloji şirketinin konferans düzenleyecek olması bile yapay zeka coin’lerini hareketlendirmeye yetti.

Yapay zeka projelerinin öncü isimlerinden Render (RNDR), son 24 saatte yüzde 30’luk bir yükselişe imza attı. Popüler kripto para birimi, 10 dolara ulaşmayı başardı. Yapay zeka trendi ile birlikte Fetchai (FET) ise yüzde 38’lik yükselişle zirveye yerleşti.

18 Mart tarihindeki konferans gerçekleşene kadar yapay zeka projelerinin yükselişini sürdürmesi ve fiyat oynaklığı yaşaması bekleniliyor.

Yeni memecoin’ler: Ünlü taklidi

Siyasileri ve ünlüleri taklit eden yeni memecoin’ler, son 24 saatte büyük bir ilgiyi üzerine çekti. Özellikle Joe Biden’ı taklit eden kripto para boden, bir kripto yatırımcısına sansasyonel getiri sundu.

Solana ağında oluşturulan bu coin’ler, kısa sürede milyon dolarlık hacimlere imza attılar. Ünlüleri taklit eden memecoin’ler, 2 ila 40 milyon dolar arasında piyasa değeri elde etti.

Bitcoin (BTC) istikrar sağladı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 69.000 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. BTC, ATH sonrası keskin bir satış yedi ve 59.000 dolara kadar geriledi. Ancak kripto yatırımcıları, boğa görüşünde olduğu için BTC’ye akın etti ve fiyat kısa sürede toparlandı.

btc grafik bitcoin

Büyük düşüşün üzerinden 2 gün geçerken, BTC 65.000 doların üzerinde istikrar sağladı. CoinGecko verilerine göre, son 24 saatte BTC’nin işlem hacmi 50 milyar dolar oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala