bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,378.98 1.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,078.79 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 587.53 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 152.16 3.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.555303 4.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460834 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156966 2.90%

Spot Bitcoin ETF’lerde karamsarlık: BlackRock sınıfta kaldı

bitcoin

Haftanın dördüncü işlem günü olan 25 Nisan tarihinde, spot Bitcoin ETF’lerde Grayscale (GBTC) etmenli kan kaybı yaşandı. BlackRock (IBIT) üst üste ikinci kez sıfır çekti.

Kripto para piyasası haftayı negatif bir görünümde geçirirken, piyasanın en büyük etkenlerinden birisi olan spot Bitcoin ETF’ler kan kaybediyor. Lansman sırasında BTC için boğa indikatörü yorumu yapılan ve sektörün birçok ismi tarafından övülen spot ETF’ler, bu hafta dört gün üst üste net para çıkışına imza attı.

Spot Bitcoin ETF’lerde 25 Nisan’ın verileri tatmin etmedi. Toparlanma beklentisinin hakim olduğu 25 Nisan’da, spot ETF’lerden net para çıkışı 217,58 milyon dolar oldu. Bu miktar, haftanın en yüksek net çıkışı olarak kayıtlara geçti. Güne damga vuran isim ise yine BlackRock (IBIT) oldu. IBIT, üst üste iki günde sıfır çekti.

blackrock spot etf

Spot Bitcoin ETF’lerde 25 Nisan verileri

Kripto para piyasasının gidişatında önemli bir rolü olan ve yatırımcıların yakından takip ettiği spot Bitcoin ETF’lerde bu hafta işler yolunda gitmiyor. Spot ETF’ler, hafta boyunca negatif bir görünüm sergiledi. Haftanın geride kalan dört işlem gününde, spot ETF’lerden net para çıkışı gerçekleşti. Haftaya BlackRock (IBIT) damga vurdu.

Bu zamana kadar Grayscale’in (GBTC) alışılan para çıkışlarını tolere eden IBIT, son iki günde üst üste sıfır çekti. IBIT, 25 Nisan tarihinde de veri akışı kaydetmedi (net para girişi/çıkışı gerçekleştirmedi).

Spot Bitcoin ETF veri

SoSoValue’den elde edilen verilere göre, 25 Nisan tarihinde Grayscale’in GBTC’si 139,37 milyon dolar net para çıkışına ev sahipliği yaptı. GBTC, ilk işlem gününden bu yana 17,10 milyar dolar net para çıkışı gerçekleştirmiş oldu. Spot ETF’lerin kamburu olarak nitelendirilen GBTC, 19,30 milyar dolarlık BTC barındırıyor.

Lansmandan bu yana toplam 15,48 milyar dolar net para girişi gerçekleştirerek GBTC’nin satış baskısını hafifleten BlackRock (IBIT) ise bu hafta zayıf düştü. IBIT, 25 Nisan’da net para girişi veya çıkışı gerçekleştirmedi. IBIT, toplam 17,74 milyar dolarlık BTC bulunduruyor.

25 Nisan’a damga vuran bir konu ise diğer ihraççıların performansı oldu. Fidelity’nin FBTC’si 22,61 milyon dolar net para çıkışı gerçekleştirirken, Ark Invest’in ARKB’si 31,34 milyon dolar net para çıkışına tanıklık etti. Diğer taraftan Valkyrie (BRRR), lansmandan bu yana ilk defa net para çıkışına imza attı.

Veriler, BTC için karamsar bir senaryoyu ortaya çıkarttı. Birçok uzman, sektöre duyulan güvenin sarsıldığını ve düşüşün her an gelebileceğini öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala