bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,221.67 2.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.85 4.08%
bnb
BNB (BNB) $ 586.00 2.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.21 6.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503204 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451334 5.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141446 5.85%

ABD’nin hedefindeki Rus madenciden yapay zeka yatırımı

Bitcoin madencisinden Rusya'da dev yapay zeka yatırımı

Ukrayna-Rusya gerginliği nedeniyle yaptırımlara maruz kalan Rus Bitcoin madencisi BitRiver, bölgenin en büyük yapay zeka merkezi yatırımını yapıyor.

Rus medyasına yansıyan haberlere göre BitRiver Group’un alt iştiraki, 2024’ün üçüncü çeyreğinde Rusya’da enerji-yoğun hesaplamaları yapma kapasitesine sahip en büyük veri merkezini inşa edeceğini belirtti. Basına konuşan Endüstriyel Madencilik Derneği direktörü Sergey Bezdelov, veri merkezinin 100 megawatt kapasiteye sahip olacağını açıkladı.

Bezeldov’un demeçlerine göre BitRiver’ın kurmayı planladığı tesis, Rusya’nın en büyükleri arasında yer alacak. Şirket, projeye bugüne kadar 15 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.

“Yapay zeka alanına artan ilgi, enerji-yoğun bilgi işleme ihtiyacının artmasına yol açıyor. Bu alandaki talep 2035 yılına kadar onlarca gigawatt’a ulaşabilir.”

Rus madencilere yaptırım kıskacı

Rusya merkezli madencilik şirketi, 2022’nin Nisan ayında Rusya’ya uygulanan yaptırımlar kapsamında OFAC’ın listesine girmişti. ABD’li yetkililer, Rusya’nın kripto para madenciliği ile büyük gelirler elde ettiğini belirtmişti.

Avrupa ve Asya arasında kalan Rusya, zengin enerji kaynakları ve soğuk iklimi nedeniyle kripto madenciliğinde büyük avantajlara sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala