bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,310.24 6.01%
bnb
BNB (BNB) $ 600.55 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 144.24 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523124 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475093 3.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150395 2.91%

OpenChat, yüz tanımayı test edecek

openchat

Blockchain üzerinde inşa edilen merkeziyetsiz mesajlaşma uygulaması OpenChat, gerçek kullanıcıları tespit edebilmek için yüz tanımayı test etmeyi planlıyor. Uygulama, bu yöntem ile kullanıcıların gerçek insan olduklarını ispatlamayı ve yalnızca bir hesaba sahip olmalarını sağlamayı hedefliyor.

Discord ve Slack’e benzetilen zincirüstü sohbet uygulaması OpenChat kurucusu Matt Grogan, insanlığın ispatının kolay olduğunu belirterek, “Daha zor olan benzersiz insanlığın kanıtıdır. Her türlü insanlık kanıtı testini çözebilirim ama bunu yüzlerce kez yapabilir ve yüzlerce hesap alabilirim” ifadelerini kullandı.

Şirketin kurucusu bu nedenle yüz tanımayı test edeceklerini açıkladı. Grogan, “Yüz tanıma sistemi var, deneyeceğiz ve nasıl çalıştığını göreceğiz. Yüzde 100 mükemmel olmayacak ama birden fazla kimliğe sahip olmayı sınırlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Grogan, insanların birden fazla çevrimiçi hesap kullanmasını engellemenin yolunun benzersizliği ispatlamak olduğunu dile getirdi. Böylece tüm kullanıcılar insan olacağı için doğrulama işlemlerine gerke olmayacağını söyledi.

100 binden fazla kullanıcısı olan OpenChat, kısa süre önce merkeziyetsiz içerik platformu Modclub ile ortaklık kurmuştu. OpenChat, kimlik doğrulama için kripto adreslerini ve NFT’lerini kullanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala