bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,408.99 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,079.82 2.48%
bnb
BNB (BNB) $ 588.61 0.60%
solana
Solana (SOL) $ 153.07 3.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532677 0.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457613 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157115 2.76%

Franklin Templeton’dan iki altcoin aracılığıyla RWA adımı!

Franklin Templeton RWA tokenize

Franklin Templeton, Polygon (MATIC) ve Stellar (XLM) aracılığıyla ABD Hükümeti Para Fonu’nu (FOBXX) tokenize etti. Franklin Templeton, BlackRock’tan sonra RWA alanına adım atarak dikkatleri üzerine çekti.

Kripto sektörü günden güne gelişmeye ve benimsenmeye devam ediyor. Özellikle kripto para birimlerinin hızlı, düşük maliyetli ve kolay yapısı büyük şirketleri cezbetmeye başladı. Kripto sektörünün RWA (gerçek dünya varlıkları) alanı, kurumsalların sektöre dahil olmasının anahtarı haline geldi.

BlackRock, Ethereum ağında 100 milyon dolarlık BUIDL fonunu başlatarak RWA sinyali vermişti. Trilyon dolarlık yatırım yönetim şirketi Franklin Templeton da iki önemli altcoin eşliğinde RWA alanına girdi. Franklin Templeton’un hamlesi yatırımcılarda heyecan uyandırdı.

franklin templeton rwa altcoin

Franklin Templeton’dan önemli RWA hamlesi

WuBlockchain‘in bahsettiği ve CryptoSlate’in derlediği habere göre, yatırım yönetim şirketi Franklin Templeton’dan RWA (gerçek dünya varlıkları) hamlesi geldi. Franklin Templeton, Polygon ve Stellar’da 380 milyon dolara tekabül eden ABD Hükümeti Para Fonu’nu başlattı. Fon’un kısaltması ise FOBXX oldu.

Dev varlık yöneticisinin hamlesi, aracılar olmadan eşler arası (P2P) transferlerinin önünü açmak olarak yorumlandı. Varlık yöneticisinin tokenizasyon hamlesi, kripto sektöründe heyecan yarattı.

Şirket, bu hamleyle birlikte blockchain teknolojisini finansal operasyonlarına entegre etmiş oldu. Entegrasyon ile birlikte likidite artışı ve verimlilik sağlanması amaçlanıyor.

Bilindiği üzere Stellar, SEC’ye ve ABD hükümetine yakın davranıyor. Stellar, blockchain sorunlarının çözülmesi ve regülasyonlar konusunda öncü olmayı hedefliyor. Bu nedenle şirketin Stellar ile çalışması normal karşılandı. Diğer taraftan Polygon tercihi ise verimlilik ve düşük maliyet imkanı sunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala