bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,106.91 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,260.19 0.36%
bnb
BNB (BNB) $ 599.12 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 137.69 3.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512706 1.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4612 1.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14727 1.05%

Meta’da ‘yapılanma’ yapay zekayı vurdu

metanin yuzu bir kez daha metaversede gulmedi

Teknoloji devi Meta, ‘sorumlu yapay zeka’ birimini kapatmaya karar verdi. Şirketin kararı, yeniden yapılanma planları kapsamında aldığı belirtildi. Söz konusu birimin yapay zeka girişimlerinin geliştirilip uygulamaya konulmasından sorumlu olduğu ifade edildi. Meta’nın ilgili birim çalışanlarını, yapay zeka ile ilgili farklı operasyonlara kaydırdığı öğrenildi.

Şirket, şubat ayında üretken yapay zeka birimini kurmuştu. Birim, dil ve görüntüler üreten ürünler geliştirilmesine odaklanıyor. Bu gelişme, teknoloji sektöründeki şirketlerin yapay zeka yarışında geride kalmamak için makine öğrenimi geliştirmeye odaklandığı bir döneme denk geldi. Şirket, yapay zeka patlaması başladığından beri arayı kapatmaya çalışan büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor.

Facebook ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta, verimlilik yılının sonuna gelindiğini belirterek yeniden yapılanma başlatmıştı. Bu çerçevede şirket içerisinde işten çıkarmalar, ekip birleşmeleri ve dağıtımları gerçekleştirilmişti.

Şirket, kısa süre önce yapay zeka destekli iki jeneratif modeli tanıttı. Bunlarda ilki Emu Video, metin ve görüntü girdilerine dayalı video klipler oluşturabiliyor. İkinci model olan Emu Edit ise görüntü manipülasyonuna odaklanarak görüntü düzenlemede daha fazla hassasiyet vaat ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala