bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,552.49 5.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.83 2.98%
bnb
BNB (BNB) $ 576.77 3.58%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524361 2.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463526 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.138083 6.42%

zkSync geliyor: İşte zkSync ekosisteminde öne çıkan 5 altcoin

zksync ekosistem altcoin

Ethereum üzerindeki yoğunluğu gidermeyi amaçlayan ve ölçeklendirmeye odaklanan zkSync yakında piyasaya sürülecek. Popüler projenin yarattığı furya ile gözler zkSync ekosistemine çevrildi. Peki zkSync ekosisteminde hangi altcoin’ler öne çıkıyor?

Kripto para piyasası trend’ler ve haber akışının etkisiyle volatilite kazanıyor. Özellikle trend’ler, son dönemde büyük bir ilgi görmüş durumda. RWA (Sanal Dünya Varlıkları) ve yapay zeka, şimdiye kadar gündemde yer edinen trend’ler arasında. Bir başka trend ise sektöre yeni giriş yapan blokzincir’leri kapsıyor.

Sektörün en yeni oyuncularından birisi olan zkSync, kripto yatırımcılarını heyecanlandırdı. Popüler katman-2 projesi, yakın zamanda lansman gerçekleştirecek ve coin’ini piyasaya sürecek.

Katman-2 blokzinciri zkSync piyasaya çıktıktan sonra ekosisteminde bir hareketlilik bekleniyor. Bu furya ile birlikte yükseliş yaşayabilecek zkSync ekosistem altcoin’lerini sizler için derledik.

zksync ekosistem altcoin lansman

1- Zeek Coin (MEOW)

Bir blokzincirde en çok dikkati memecoin’ler çeker. Bu nedenle her blokzincir, ekosisteminde çıkan memecoin’leri desteklemektedir. Katman-2 projesi zkSync’nin de ekosisteminde memecoin’ler üretilmektedir. Ekosistemin en popüler memecoin’i ise Zeek Coin (MEOW) projesidir. MEOW, ZK furyasında sıcak para girişine tanıklık edebilir.

Zeek Coin MEOW

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, MEOW piyasa değeri 12,46 milyon dolar seviyesinde. Popüler memecoin, son 24 saatte 90,8 bin dolar işlem hacmi elde etti. MEOW, Türk kripto girişimi Clave ile de yakın ilişkiler kurdu.

İçerik yazım anı itibariyle MEOW, 0,00001436 dolardan işlem görüyor.


2- Koi (KOI)

Katman-2 projesi zkSync ekosisteminde yer alan Koi (KOI), önceki adıyla Mute olarak biliniyor. Marka değişikliğiyle Koi ismini alan proje, zkSync ekosisteminin merkeziyetsiz borsalarından birisi olarak öne çıkıyor. Koi, ışık hızında bir merkeziyetsiz finans sistemi sunmayı hedefliyor.

Koi KOI zksync

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, KOI piyasa değeri 34,08 milyon dolar seviyesinde. Ekosistemin önde gelen merkeziyetsiz borsasının token’ı KOI, son 24 saatte 626 bin dolar işlem hacmi elde etti.

İçerik yazım anı itibariyle KOI, 0,0675 dolardan işlem görüyor.


3- zkSwap Finance (ZF)

Katman-2 projesi zkSync’nin ekosisteminde yer alan bir başka merkeziyetsiz borsa ise zkSwap Finance (ZF) projesidir. Merkeziyetsiz borsa zkSwap Finance, ekosistemde işlemleri gerçekleştirmeyi ve toplam kilitli varlık (TVL) elde etmeyi amaçlar.

zkswap finance zf

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, ZF piyasa değeri 17,36 milyon dolar seviyesinde. Ekosistemin bir başka merkeziyetsiz borsasının token’ı, son 24 saatte 1,66 milyon dolar işlem hacmi elde etti.

İçerik yazım anı itibariyle ZF, 0,05056 dolardan işlem görüyor.


4- Zorro (ZORRO)

Yakında kripto sektöründe yer edinecek ve kripto para piyasasında hacim oluşturacak zkSync’nin bir başka ekosistem altcoin’i Zorro (ZORRO) memecoin’idir. ZORRO, zkSync ekosisteminde topluluk oluşturmayı amaçlar.

Zorro memecoin

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, ZORRO piyasa değeri 9,51 milyon dolar seviyesinde. Ekosistemin bir başka memecoin’i olan ZORRO, son 24 saatte 294 bin dolar işlem hacmi elde etti.

İçerik yazım anı itibariyle ZORRO, 0,0009593 dolardan işlem görüyor.


5- Holdstation (HOLD)

Ethereum ölçeklendirme projesi zkSync, lansman sırasında gündemde büyük bir ses getirecek. Bu furya ile birlikte global kripto yatırımcılarının zkSync ekosistemine dahil olması bekleniliyor. Ekosistemde yatırımcıları karşılayacak olan kripto projesi ise Holdstation (HOLD) olarak gösteriliyor. Holdstation, merkeziyetsiz finans alanında hesap soyutlama aracılığıyla vadeli işlemler için akıllı sözleşme cüzdanı sunuyor.

Holdstation HOLD

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, HOLD piyasa değeri 25,47 milyon dolar seviyesinde. HOLD, son 24 saatte 1,72 milyon dolar işlem hacmi elde etti.

İçerik yazım anı itibariyle HOLD, 4,96 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala