bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

BlackRock’tan ETF rekoru geldi

Bugün canlı yayın konuğumuz Bitcoin ETF rekorunu konuşmak üzere Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa’ydı. Amerika Birleşik Devletleri, El Salvador, Hindistan gibi ülkelerdeki kripto gelişmelerinden bahsettik.

BlackRock’a rekor Bitcoin ETF yatırımı geldi

Spot Bitcoin ETF‘lerin ilk günden bu yana büyük heyecan uyandırdığını söyleyen Karababa, uzun süredir bu haberi bekleyen yatırımcıların bu gelişmeden etkilendiğini ve işlem hacmine büyük etki bıraktığını vurguladı. Henüz iki ay dolmadan BlackRock’a giren parayla piyasa değeri 12.3 milyar dolar olan 183 bin Bitcoin alınabildiğini söyleyen Karababa, daha fazla kurumsal yatırımcının piyasaya girmesiyle bambaşka bir manzarayla karşılaşacağımızın altını çizdi.

El Salvador’un Bitcoin’den yüzde 50 kâr açıklaması

El Salvador hükümetinin elindeki BTC’lerle ilgili son durumu aktaran Karababa, orada ilgi çekici bir tabloyla karşılaşıldığını aktardı. 2022’den bu yana her gün 1 Bitcoin alacağını açıklayan hükümetin elinde yaklaşık 2380 BTC olduğunu hatırlatan Karababa, piyasa değerinin 160 milyon doları geçtiğini söyledi. Bunun da yüzde 50’den fazla kâr anlamına geldiğini aktaran Karababa, hükümetin analist ve uzman eleştirilerine kulak tıkadığını belirtti:

“1 BTC 1 BTC’dir, bizi çok fazla kişi eleştirdi ama şu sıralar hepsinin sesi kesildi.”

El Salvador Hükümeti

Hindistan hükümeti resmi belgeleri blokzincir üzerinde saklıyor

Karababa ayrıca Hindistan hükümetinin blokzincirle ilişkisini de masaya yatırdı. Hükümetlerin ve devlet kurumlarının belge sahteciliği sorunuyla baş etmeye çalıştıklarını aktaran Karababa, Hindistan hükümetinin çareyi blokzincirde bulduğunu belirtti.

8 milyon adet resmi dökümanın üç farklı blokzincir üzerinde saklandığını söyleyen Karababa, bu operasyonu Hindistan Bilgi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Ulusal Enformasyon Merkezi’nin yürüttüğünün altını çizdi.

ETF merkezli gerçekleştirdiğimiz yayınımızın sonunda Karababa, Santix’in yapay zeka destekli oluşturduğu medya analiz aracından ve Revolut & MetaMask iş birliğinden bahsederek sözlerini noktaladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala