bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,353.24 1.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,176.57 2.33%
bnb
BNB (BNB) $ 594.69 1.52%
solana
Solana (SOL) $ 148.37 2.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535701 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465453 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163672 1.08%

BlackRock RWA alanına neden adım attı?

RWA blokzincir blackrock

Cointelegraph’a demeç veren Kinto’nun kurucu ortağı Victor Sanchez, BlackRock’ın RWA’ya (gerçek dünya varlıkları) adım atmasının sebebini açıkladı.

Cointelegraph Markets, Kinto kurucu ortakları Victor Sanchez ve Alan Keegan ile RWA’ların (gerçek dünya varlıkları) pazar potansiyeli hakkında konuştu. Kripto sektörünün önemli iki ismi, RWA’nın hızlı büyümesinin arındaki faktörlere ve BlackRock gibi devasa kurumların yöneliminin arkasında yatan sebeplere değindi.

Sanchez, RWA’ların finansın geleceği olabileceğini ve böyle bir durumda BlackRock’ın geri planda kalamayacağını belirtti. Bilindiği üzere BlackRock, BUIDL isimli bir RWA fonu başlattı ve 100 milyon dolar bütçe oluşturdu.

RWA blackrock

RWA’lar geleceği mi şekillendirecek?

Kripto para sektörü günden güne gelişmeye ve farklı alanlara genişlemeye devam ediyor. Metaverse ve Web3 derken, son zamanlarda RWA ve yapay zeka gündem olmaya başladı. Özellikle RWA, son dönemin en popüler kategorisi haline geldi.

Spot Bitcoin ETF ihraççısı BlackRock, RWA alanına giriş yaptı ve 100 milyon dolarlık fon başlattı. Ayrıca BlackRock, RWA alanında bir yeni girişimde bulunarak geleneksel varlıklarını Hedera üzerinden tokenize etti.

Kinto kurucu ortağı Victor Sanchez, gerçek dünya tokenizasyonunun, yani RWA alanının gelecekte daha fazla yer edineceğini öne sürdü. Sanchez, BlackRock’ın da bu nedenle işin içine dahil olduğunu iddia etti.

Sanchez, RWA’ların aracıların ortadan kaldırılmasıyla birlikte, verimli bir piyasa, şeffaf bir işlem defteri ve bariz avantajlar nedeliyle öne çıkacağını düşünüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sanchez, RWA’ların multitrilyon dolarlık bir fırsat olduğunu ve bu nedenle büyük kurumların blokzincir teknolojisiyle RWA’lara yöneldiğini aktardı. Sanchez, RWA treninin kaçırılmaması gerektiğine inanıyor.

Kinto’nun diğer kurucu ortağı Alan Keegan ise varlıkların küresel transferi, işleme alınması ve likidite oluşturması gibi konularda blokzincirin büyük avantaj sunduğunu aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala