bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,628.78 2.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,952.62 2.13%
bnb
BNB (BNB) $ 589.13 0.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.71 4.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505869 2.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435659 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148796 8.04%

Binance, SEC’e karşı korunma talep etti

Binance Tayvan

Kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı koruma talebinde bulundu. Borsa, SEC’in ifade ve keşif sürecinde dava kapsamından çıktığını iddia etti. Kurumun borsa yöneticilerini ifadeye çağırmasına ise karşı çıkıldı.

Binanceten Japonyada tam hizmet hazirligi22

Binance’ten SEC başvurusu

Binance‘ten mahkemeye yapılan başvuruda haziran ayında alınan karara iyi niyetle uyulduğu vurgulandı. Buna rağmen SEC‘in borsanın elindeki müşteri varlıkları ile ilgili aşırı geniş ve mantıksız taleplerde bulunduğunu savundu.

Binance’in elindeki müşteri varlıklarının incelenmesine haziran ayında karar verilmişti. Yapılan açıklamada bu süreçte BAM’ın karara uyduğu ifade edildi.

Borsa, SEC davasında varlık saklama uygulamaları olmadığı için taleplerinin uygunsuz olduğunu belirtti. Müşteri varlıkları hakkında bilgi verildiği aktarıldı. SEC‘in varlıkların kötüye kullanıldığına dair kanıt sunmadığı bildirildi.

Ayrıca SEC’in borsanın CEO’su Changpeng Zhao da dahil olmak üzere altı çalışanını ve yetkilisini ifade vermeye hazır hale getirmesi talebine de itiraz edildi.

Borsa, üst düzey yöneticilerinin müşteri varlıkları ile ilk elden bilgiye sahip olmadığını ifade etti. Binance‘in koruma talebi SEC’i Zhao veya finans müdürü dahil olmak üzere dört borsa çalışanının ifadesini almakla sınırlandıracak. Binance, SEC’in karar dışındaki konular hakkında bilgi taleplerini durduracak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala