bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,393.79 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.51 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 577.18 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 168.14 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520044 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482285 5.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153159 1.70%

Bittrex, SEC ile 24 milyon dolarlık uzlaşmaya vardığını duyurdu

bittrex sec ile 24 milyon dolarlik uzlasmaya vardigini duyurdu

Kripto para borsası Bittrex, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile kayıtsız menkul kıymetlere erişim sunma suçlamalarını çözmek üzere 24 milyon dolarlık bir uzlaşmaya vardı. Bu, sektördeki düzenlemelere uyum konusundaki tartışmaların son örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Bittrex ve SEC Uzlaşmaya Vardı

Kripto para platformu Bittrex, ABD düzenleyicisiyle olan anlaşmazlıkta 24 milyon dolarlık bir ceza ödemesi yapma konusunda anlaşmaya vardı. Bu, ABD yatırımcılarına belgesiz finansal enstrümanlar sunma iddialarını sonlandırmayı amaçlıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yılın başında, Bittrex’in gerekli izinleri almadan birden fazla finansal hizmet sunarak faaliyet gösterdiğini iddia etti.

SEC, diğer dijital alışveriş platformları olan Coinbase ve Binance.US ile ilgili benzer iddialarda da bulundu. Son duruşma belgelerine göre, Bittrex bu iddiaları ne onaylayacak ne de yalanlayacak ve SEC’in suçlamalarının dayanak noktasının olup olmadığına dair herhangi bir açıklamada bulunmayacak. 24 milyon dolarlık toplam ceza; tazminat, ilişkilendirilen faiz ve sivil cezadan oluşuyor.

Bittrex’in bu ödemeyi gerçekleştirmesi için belirli bir zaman dilimi bulunuyor. Eğer bu süre içinde gerekli ödemeyi yapmazsa, SEC yasal yollara başvurma hakkını saklı tutuyor. Son olarak ödemenin iflas sürecine dahil olduğu ve bu süreçte belirlenen şartlara göre değerlendirileceği anlaşılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala