bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,346.04 1.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.73 3.64%
bnb
BNB (BNB) $ 580.63 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 175.55 4.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52518 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.484413 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156261 2.48%

Binance US eski CEO’su Brian Brooks cephesinden stablecoin açıklaması

binance us eski ceosu brian brooks cephesinden stablecoin aciklamasi

Binance.US‘nin eski CEO’su ve Valor Capital Group ortağı Brian Brooks, stablecoin düzenlemesinin, ABD dolarının küresel benimsenmesine yardımcı olabileceğini savunuyor. Bu düşünce, hükümetin stablecoin’lere karşı muhalefetiyle çelişse de Brooks, doğru düzenlemelerin Amerikan dolarının rolünü güçlendirebileceğine inanıyor.

Brian Brooks Stablecoin Düzenlemesini Destekliyor

Valor Capital Group ortağı ve Binance.US’nin eski CEO’su Brian Brooks, Amerikan dolarının küresel benimsenmesi için stablecoin düzenlemesinin önemini vurguluyor. Bazı ABD yetkilileri bu düzenlemelerin finansal sisteme zarar verebileceğini iddia etse de Brooks’un görüşüne göre net stablecoin düzenlemeleri ABD doları için olumlu olabilir.

Brooks, Cuma günü yaptığı açıklamada, hükümetin stablecoin’lere karşı olan açık muhalefetinin ideal olmadığını belirtti. Eğer ABD hükümeti doların stablecoin’lerle düzenlenmiş bir şekilde desteklenmesine olanak tanıyan bir çerçeve sunsaydı, bu, doların talebinin artmasına yardımcı olurdu. Brooks konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Küresel dolar benimsenmesi için bu iyi olurdu, ancak stablecoin’lerin bastırılmasına izin verdiğimiz sürece, sorunun kökeni olan bir itme-çekme etkisi yaratabiliriz.

Stablecoin’ler, ABD doları veya altın gibi geleneksel varlıklara bağlanmış kripto varlıklardır. Bu tür varlıklar, yüksek enflasyon yaşayan ve ABD doları cinsinden banka hesabı açmanın zor olduğu ülkelerde dolar kullanımına yönelik yabancı talebi artırabilir.

Son olarak Brooks, stablecoin talebinin, “dünya genelindeki hükümetlerin dolardan uzaklaşmak istediği bir dönemde doları tekrar önemli hale getirebilecek bir yol” olabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala