bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,896.19 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.40 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.47 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 183.21 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598799 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415591 1.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134491 4.03%

Milyar dolarlık kripto fon yöneticisine hack şoku!

kripto hack skandali

Kripto yatırım şirketi BlockTower Capital’in 1,7 milyar dolarlık ana hedge fonu hacker’lar tarafından ele geçirildi.

Bloomberg’ün yapmış olduğu bir habere göre, kripto para yatırım firması BlockTower Capital hack’lendi. Firmanın fonlarda kayıplar verdiği öğrenildi.

Haber akışına göre, 1,7 milyar dolarlık varlığı bulunan yatırım şirketinde, fonlar kısmen boşaltıldı. Konuya aşina kaynaklar, fonları çalan hacker’ın/hacker’ların henüz yakalanmadığını dile getirdi.

hack fon kripto

1,7 milyar dolarlık fon yöneticisi hack’lendi

2017 yılında kurulan BlockTower’ın, Miami ve New York’ta ofisleri bulunuyor. Şirket, daha önce Dapper Labs, Sky Mavis ve Terraform Labs‘ın yatırım yapmıştı.

Kripto sektöründe birçok girişime imza atan BlockTower’ın ana hedge fonunun nasıl hack’lendiği bilinmiyor. Bloomberg, haberi konuya aşina kaynaklara dayandırdı. Kaynaklar, firmanın paranın nasıl çalındığını belirlemek için blockchain adli tıp analistlerini işe aldığını aktardı.

BlockTower, çalınan varlıkların peşine düşerken, resmi bir açıklama yapmayı reddetti. Bloomberg’e göre bu hack skandalı BlockTower’ın ilk vakası değil. Şirket, geçtiğimiz yıl stratejiye yönelik yatırım fırsatlarının tükenmesinin ardından 100 milyon dolarlık kripto fonunu kapatmak zorunda kalmıştı.

Araştırma firması TRM Labs, kripto hacker’ları geçen yıl sektörden 1,7 milyar dolarlık kripto varlık çaldı. Özellikle Kuzey Koreli hacker gruplarının faaliyetleri, kripto sektörüne ciddi zararlar verdi. Yine de Bitcoin, hack ve dolandırıcılık faaliyetlerine rağmen bugüne kadar dijital gücünü korumayı başardı.

Hack sorunları, yeni kullanıcıların veya yatırımcıların kripto sektörüne yaklaşımını önemli ölçüde etkiliyor. Özellikle borsa ve blokzincir hack’lenmelerinde birçok kripto yatırımcısı ciddi anlamda zarar ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala