bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,130.31 4.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,904.43 3.16%
bnb
BNB (BNB) $ 543.68 4.86%
solana
Solana (SOL) $ 129.52 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512174 2.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442577 0.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12547 4.08%

Binance, Tayvan’da kayıt olmak için başvuru yaptı

Binance Tayvan

Binance, kara para aklamayla mücadele kuralları kapsamında Tayvan’da kaydolmak amacıyla başvuruda bulundu. Binance, Tayvan Kara Para Aklama Kontrol Yasası (AML) dahilinde hizmetlerini yürütmek istiyor.

The Block‘un haberine göre, geçtiğimiz günlerde yapılan kapalı bir toplantıda Binance’in Tayvan konusu ele alındı. Bu toplantıda, Binance’in Tayvan’da kayıt olmak için başvuru gerçekleştirdiğini aktarıldı. Toplantıya, Tayvan Mali Denetim Komisyonu (FCS) ev sahipliği yaptı.

Binance’ten Tayvan adımı

The Block’un kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Binance, Tayvan’da Tayvan Kara Para Aklama Kontrol Yasası kapsamında başvuru yaptı. Bu başvuru onaylanırsa Binance, Tayvan’da kayıtlı bir borsa olacak.

tayvan binance kripto

Konuya hakim iki kaynak, Binance’in yerel kara para aklama karşıtı kurallara uyum sağlamak ve Tayvan’da kayıt yaptırmak için harekete geçtiğini iddia etti. Tayvan’daki bu yasa, Kara Para Aklama Kontrol Yasası (AML) olarak biliniyor.

The Block’un edindiği bilgilere göre, Tayvan Mali Denetim Komisyonu (FCS), geçtiğimiz gün kapalı bir toplantı ile Binance’in başvurusunu değerlendirdi. Toplantıda FCS, katılan yerli kripto para hizmet sağlayıcılarına Binance’in AML için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Tayvan, Temmuz 2021’de kara para aklamayı önleme kurallarını uygulamaya koyarak sanal varlık şirketlerine bu yasayı zorunlu kıldı. Sektörün ülkede henüz tam anlamıyla düzenlenmemiş olması ise ayrı bir konu.

FCS yetkilisi, Tayvan’da faaliyet gösteren tüm kripto platformlarının AML kurallarına uyum sağlaması için çağrıda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala