bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,215.08 6.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,668.55 18.84%
bnb
BNB (BNB) $ 606.39 5.62%
solana
Solana (SOL) $ 182.38 3.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537718 5.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.49924 7.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163107 8.69%

EigenLayer’dan sonra airdrop avcıları Karak’a yöneldi

eigenlayer karak kripto

EigenLayer’ın airdrop avcılarını tatmin etmeyen dağıtımı sonrası, ibre restaking protokolü Karak’a çevrildi. Airdrop avcılarının yoğun ilgisini üzerine çeken Karak, toplam kilitli varlığını (TVL) yüzde 25 artışla 440 milyon doların üzerine çıkardı.

Kripto para piyasasının negatif görünümü, airdrop avcılarını da etkiledi. Kripto piyasasına yeni giriş yapan aktörler, airdrop katılımcılarına tatmin etmeyen miktarda dağıtım gerçekleştirdi. Starknet’ten sonra EigenLayer da airdrop dağıtımı ile eleştirilerin hedefi oldu. Airdrop katılımcılarına göre, EigenLayer’ın dağıtımı verilen emeği karşılamadı.

Restaking protokolü EigenLayer’ın gözden düşmesiyle birlikte, airdrop avcıları bir başka restaking protokolü olan Karak’a yöneldi. Airdrop yapması beklenilen proje, 440 milyon doların üzerinde toplam kilitli varlığa (TVL) erişti.

Airdrop karak

EigenLayer gözden düşerken, Karak omuzlarda yükseliyor

Restaking (yeniden değerlendirme/stake etme) protokolü olan EigenLayer, iddialara göre başarısız bir airdrop gerçekleştirdi. Topluluk ilgisini hızlı bir şekilde kaybeden EigenLayer, pazar payında da Karak’a yenik düşebilir. Airdrop avcıları, bir başka restaking protokolü Karak için harekete geçti. Karak, airdrop beklentisiyle yoğun ilgi görüyor.

NFT: From Zero to Hero kitabının yazarı Anndy Lian’a göre, EigenLayer’ın yarattığı hayal kırıklığından sonra Karak’ın restaking pazar payını ele geçirebileceğini öne sürdü.

Cointelegraph’a demeç veren Lian, “Karak projesi, ETH, LST, LRT, stablecoin’ler, LP token’ları ve sarılmış Bitcoin dahil olmak üzere, restaking için daha geniş bir varlık yelpazesini destekliyor. Bu çeşitlilik, ETH’nin ötesinde daha fazla seçenek arayan geniş bir kullanıcı tabanını çekebilir.” yorumunda bulundu.

Nisan ayının başında Karak, 48 milyon dolarlık A Serisi finansman turunu tamamladı ve airdrop beklentilerini artırdı. 1 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip olan proje, hızlı bir büyüme kaydediyor. Yine de EigenLayer’ın 15,7 milyar dolar değerleme aldığını hatırlatmakta fayda var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala