bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,311.11 6.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,700.08 19.87%
bnb
BNB (BNB) $ 598.56 3.93%
solana
Solana (SOL) $ 184.52 7.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.535765 4.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.498825 6.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16377 8.47%

Bitcoin’de (BTC) yedi aylık seri sona eriyor

bitcoin-fiyat

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Eylül ayından bu yana sürdürdüğü pozitif aylık kapanış serisini kırmak üzere. BTC, 71.280 doların altında kapatırsa yedi aylık seri sona erecek.

Nisan ayında kripto para piyasası oldukça çalkantılı bir süreçten geçti. BTC, negatif haber akışlarının ve düşüşü tetikleyecek verilerin etkisiyle zayıfladı. Özellikle son iki haftadır gündeme düşen spot Bitcoin ETF verileri, BTC’deki kan kaybının başlıca sebebi haline geldi.

BTC, İsrail-İran gerginliği ve spot Bitcoin ETF’lerde net para çıkışının ağır basmasıyla düşüş yönlü bir ayı geride bıraktı. Bu gece gerçekleşecek aylık kapanışta, BTC’nin yedi aylık pozitif aylık kapanış serisi sona erecek.

btc

Bitcoin’de (BTC) kapanış ‘kırmızı’

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 71.280 dolar seviyesinde başladığı Nisan ayını 63.000 dolar seviyesinde kapatmak üzere. Kripto paraların öncüsü, güncel şekilde aylık kapanış yaparsa yedi aylık pozitif seriyi sonlandıracak.

btc GRAFİK bitcoin

BTC, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerin listeleneceğine yönelik hikayenin gündeme düştüğü Eylül 2023 tarihinde yükselişe geçti. Bu tarihte BTC, 25.940 dolardan 27.483 dolara kadar yükseldi. Haber akışının spot ETF ağırlıklı olması ve kripto para sektörünün bu hikayeyi boğaya çevirmesiyle birlikte, BTC’de parabolik yükseliş oluştu.

BTC, Eylül ayından bu yana üst üste yedi ay boyunca pozitif kapanış gerçekleştirdi. Nisan ayında satış baskısının artmasıyla birlikte, BTC’nin yedi aylık serisi de sona ermeye yaklaştı. BTC’nin bu geceye kadar yüzde 16’lık yükseliş gerçekleştirmemesi halinde aylık kapanış kırmızı (negatif) olacak.

Serinin sona ermesi, trendin de döndüğü yönünde dedikoduları ortaya çıkarttı. Kripto sektörünün uzman isimleri, BTC’nin Mayıs ayını da düşüş yönlü geçirebileceğini öne sürdü. Senaryoya göre BTC, üst üste iki ay boyunca kırmızı kapatmış olacak ve Haziran ayına düzeltmeyi tamamlamış bir şekilde başlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala