bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,319.77 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.94 0.98%
bnb
BNB (BNB) $ 578.96 0.63%
solana
Solana (SOL) $ 168.09 2.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520882 0.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.488306 7.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152406 1.57%

Hong Kong’da spot Bitcoin ETF alım satımı başlatıldı

Bitcoin

30 Nisan gecesi Hong Kong’da spot Bitcoin ETF işlemleri başlatılırken, ortaya çıkan veriler umut aşıladı.

WuBlockchain’in X üzerinden yaptığı paylaşıma göre, Hong Kong’daki üç Bitcoin ve Ether spot ETF’i resmi olarak işlem görmeye başladı. Asya’da ses getiren ve sektörün yakından takip ettiği spot ETF’ler, Türkiye saati ile 30 Nisan gecesi yatırımcılarla buluştu.

Yapılan haberlere göre, Hong Kong’da ikamet etmeyen müşteriler de spot Bitcoin ETF’lerde işlem yapabilecek. Dünya genelindeki müşteriler, yerel düzenlemeleri karşılamaları durumunda, Hong Kong borsasında işlem gören spot ETF’leri alıp satabilecekler.

Hong Kong spot BTC ETF

Hong Kong için spot Bitcoin ETF zamanı

Hong Kong’da spot Bitcoin (BTC) ve spot Ether (ETH) işlemleri başlatıldı. Asya’da kripto rüzgarı eserken, bunun fiyata yansıması beklenildiği gibi olmadı. Lider kripto para birimi BTC, son 24 saatte yüzde 1’lik yükseliş görünümüne sahip.

ChinaAMC, Hong Kong’daki spot ETF’lerin ilk arz döneminde etkili bir başlangıç yaptığını öne sürdü. ChinaAMC, Hong Kong’da işleme başlayan spot Bitcoin ETF’lerin 950 milyon Hong Kong dolarına ev sahipliği yaptığını belirtti. Bu para girişi, 121,425 milyon dolara tekabül ediyor.

Asya’dan gelen verilere göre, spot Ethereum ETF’lere de net para girişi 160 milyon Hong Kong doları oldu. Bu da 20,45 milyon dolara denk geliyor. ChinaAMC, ilk arz döneminde iki ETF varlığına toplam 142 milyon dolar aktığını iletti.

ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lerin negatif bir görünüme sahip olduğu bugünlerde, Hong Kong’dan gelen net para girişi umut oldu. Her ne kadar miktar az olsa da nitekim yükseliş beklentilerini tetikledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala