bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,852.38 5.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,975.25 2.86%
bnb
BNB (BNB) $ 581.01 2.48%
solana
Solana (SOL) $ 153.31 7.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513899 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446576 3.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149961 2.49%

Bitcoin küreselleşiyor: Avustralya da masada!

Avustralya btc bitcoin

Bloomberg’ün konuya aşina anonim kaynaklara dayandırdığı haberine göre, bu yıl Avustralya’da spot Bitcoin ETF’ler başlatılacak.

Kripto para birimleri dünya genelinde benimsenmeye devam ediyor. Özellikle Bitcoin (BTC), ABD’de onaylanan ve işlem gören spot Bitcoin ETF’ler sonrası küresel bir popülarite elde etti. Birçok ülkenin vatandaşları, BTC ile işlem yapmak için talepte bulundu.

BTC‘ye küresel çapta artan ilgi, spot Bitcoin ETF’lerin çoğalmasına katkı sağladı. ABD’den sonra Hong Kong’da da spot Bitcoin ETF gündemi oluştu. Sırada ise Avustralya var. Haber akışına göre, Avustralya’da da spot Bitcoin ETF’ler başlatılacak.

BTC bitcoin spot etf

Avustralya’da spot Bitcoin ETF rüzgarı

Konuya aşina kaynakların Bloomberg’e bildirdiğine göre, VanEck Avustralya ve yerel ETF odaklı fon yöneticisi BetaShares’in spot Bitcoin ETF başvuruları yıl bitmeden onaylanacak.

BetaShares’in dijital bölümü başkanı Justin Arzadon, ABD’de onaylanan ve işleme alınan spot Bitcoin ETF’lere yönelik para girişlerinin, ürünlerin Avustralya’da da işleme alınması için güven oluşturduğunu aktardı. Arzadon’a göre spot Bitcoin ETF’ler varlığın kalıcı olacağını kanıtladı.

Cointelegraph’a konuşan Jeff Yew, Avustralya’yı aşırı kripto ağırlıklı bir ülke olarak tanımladı. Yew, ülkede işleme alınacak spot Bitcoin ETF’lerin ilk üç yılda 3 ila 4 milyar dolar arasında para girişi sağlayacağını öne sürdü.

Tüm bu görüşler, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası’nın (ASX) birkaç spot BTC ETF’e yeşil ışık yakayacağı yönünde servis edildi. Kaynaklar, yıl sonuna kadar ülkede spot ETF’lerin alınıp satılabileceğini aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala