bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,777.70 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,728.67 18.30%
bnb
BNB (BNB) $ 613.97 6.03%
solana
Solana (SOL) $ 177.45 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541946 3.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501516 6.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.167877 9.39%

BlackRock, kısa sürede RWA dünyasının en büyüğü oldu

blackrock fon rwa buyume

Trilyonlarca doları yöneten ABD’li varlık yönetim şirketi BlackRock’ın USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) adlı RWA fonu, rakip şirket Franklin Templeton’ı altı haftada geride bıraktı. Şirketin BUIDL kodlu RWA fonu, an itibarıyla bir blokzincir üzerinde tokenize edilen en büyük hazine fonu oldu.

Blokzincir takipçisi Dune Analytics’in paylaştığı verilere göre BlackRock’ın BUIDL fonu altı haftada 375 milyon dolar piyasa değerine ulaştı. Dev şirketin en büyük rakibi Franklin Templeton’ın tokenize para piyasası fonu BENJI, 12 ayda 368 milyon doları anca gördü.

blackrock rwa

BlackRock’ın RWA fonu, geçtiğimiz hafta Ondo Finance’in OUSG coininden 50 milyon dolar olmak üzere toplamda varlıklarına 70 milyon dolar ekleme yaptı. Aynı süreçte BENJI fonunun yönetimi altındaki varlıklar ise yüzde 4’e yakın küçüldü.

BUIDL fonu an itibarıyla Polygon, Ethereum, Solana ve diğer blokzincir ağlarında 1,2 milyar dolardan büyük değerde ABD hazine tahvilini tokenize bir biçimde taşıyor.

RWA trendinde tahvillerin rolü

Son dönemlerde, gerçek dünya varlıklarının blockchain üzerinden tokenleştirilmesi popüler bir konu olmaya başladı. BlackRock CEO’su Larry Fink, sermaye piyasalarının blockchain ile daha etkin bir şekilde işletilebileceğini belirtti.

Hazine bonoları, bu alandaki imkanların sadece küçük bir bölümünü temsil ediyor. Hisse senetleri, emlak ve diğer birçok değer de tokenleştirilebilir.

Bununla birlikte, 21.co’nun araştırma stratejisti Tom Wan’a göre, şu anki yatırımcı ilgisi düşük seviyede ve bunun ana sebeplerinden birisi “sınırlı likidite”.

Wan, talep artışıyla birlikte “son yatırımcıları bulmanın daha kolay olacağını” belirtiyor.

Şu an için tokenlaştırılmış devlet tahvilleri, blockchain üzerindeki tokenlaştırılmış varlıkların sadece yüzde 1,4’ünü oluşturuyor; bu oran 2023’ün başında yüzde 0,1 idi. Wan, bu oranın gelecekte yüzde 10’a ulaşabileceğini öngörüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala