bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Bitcoin düşüşü süpriz miydi? BTC fiyatı nereye kadar düşebilir?

Bitcoin ETF'lerinde satış hızlı telafi edildi

Bitcoin (BTC) fiyatı son birkaç gün içinde keskin bir düşüş yaşadı. Bu durum, Bitcoin’in dördüncü halvinginden sonra yükseleceğini düşünenlerin umutlarının solmasına yol açtı. 

Bitcoin fiyatı, 20 Nisan’da gerçekleşen dördüncü BTC halving olayından bu yana yüzde 11 düştü.

Halving tarihinde BTC 64.000 dolar civarında işlem görüyordu. Ödüllerin yarılanmasının hemen ardından Bitcoin kısa bir ralli ile 22 Nisan’da 67.000 doların üzerine çıktı. Ancak o tarihten bu yana lider kripto para üzerinde bir satış baskısı hakim.

btc bitcoin grafigi

Bitcoin, an itibarıyla 57 bin 300 dolardan el değiştiriyor. 


Bitcoin’in yüzü neden gülmüyor?

Kripto yatırımcılarının bir çoğu, BTC ve altcoinlerde boğa koşusunun erken bittiğine dair endişeli. Ancak uzmanlar, bu düşüşün anormal bir nitelik taşımadığı görüşünde. 

 Quantum Economics’in kurucusu Mati Greenspan, yatırımcılara Bitcoin’in bu durumda bile yıl başından günümüze yüzde 35 değer kazandığını hatırlattı. Greenspan, Fed faiz beklentisi ve diğer piyasalar göz önüne alındığında düşüşün bir süpriz olmadığını belirtti:

“Fed’in yeni bir hamle yapacağı beklentisi ve borsada yaşananlar göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin’in mevcut fiyat hareketi pek de sürpriz sayılmaz. Yine de bugün ilerleyen saatlerde bu konuda çok daha akıllı olacağız.”


BTC fiyatı nereye kadar düşebilir?

10x Research CEO’su ve baş analisti Markus Thielen’e göre, BTC yarılanmasının ardından 52.000 dolara kadar düşebilir. Analist, son BTC rallisinin birincil itici gücünün, geçtiğimiz ay önemli ölçüde yavaşlayan Bitcoin borsa yatırım fonlarına fon girişi olduğuna inanıyor.

Analistlerin çoğu, orta ve uzun vadede Bitcoin’in yükselmeye devam edeceği konusunda hemfikir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala