bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,955.21 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.66 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 579.37 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 182.86 4.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.596746 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.41616 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134149 3.99%

Vanguard’a kripto yanlısı CEO

Vanguard kripto

Daha önce kripto karşıtlığıyla ön plana çıkan Vanguard, kripto yanlısı eski BlackRock yöneticisini CEO olarak atadı.

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Vanguard, daha önce BlackRock’ın ETF süreçlerini yöneten Samil Ramji’yi CEO olarak atadı. Kripto yanlısı ve Bitcoin maksimalisti olarak bilinen Ramji, sık sık kripto karşıtı yaklaşımıyla gündeme gelmiş Vanguard’ın başına geçti.

1975 tarihinde John Bogle tarafından kurulan şirket, yeni atamasıyla gündemi ısıttı. Ramji, yılın başında yeni bir liderlik veya girişimcilik fırsatı aramak amacıyla BlackRock’tan ayrılmıştı.

bitcoin

ABD’li şirketin yeni CEO’su BlackRock’tan

Vanguard, kripto dostu yeni yöneticisini geçtiğimiz gün duyurdu. BlackRock’ın eski yöneticisi Samil Ramji, Vanguard’ın başında yeni vizyonun öncülüğünü yapacak.

Bloomberg Intelligence kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Vanguard’ın hamlesini değerlendirdi. Balchunas’a göre bu atama, Ramji’nin dosyalama ve lojistiğini yönettiği iShares Bitcoin Trust’ı (IBIT) piyasaya sürmesinden sonra geldi.

ETF analisti, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dijital varlıklara olan ilgisinden bahsedildi ama bunun Vanguard’ın duruşunu değiştireceğinden emin değilim ama CEO o olacak. Kim bilir. Kapı şimdi çok daha açık.” yorumunda bulundu.

Ramji, şirketi geleceğe taşımak için Vanguard’ın çatısı altında çalışacağını aktardı. Yeni CEO: “Mevcut yatırımcı ortamı değişiyor ve bu da Vanguard’ın insanlara yatırım başarısı için en iyi şansı verme misyonunu ilerletmesi için fırsatlar sunuyor ve bu misyon bugün firmanın beş on yıllık tarihindeki herhangi bir zamandan daha geçerli” dedi. Ramji, odak noktasının Vanguard olduğunun sinyalini verdi.

ETF Store Başkanı Nate Geraci, “Salim Ramji’nin BlackRock yatırımcıları için yaptığına inandığı gibi Vanguard yatırımcılarının kriptoya erişmesine yardımcı olmaya çalışıp çalışmadığını görmek ilginç olacak.” şeklinde görüş belirtti.

Vanguard’ın kripto konusundaki olumsuz yaklaşımı ve Ramji’nin kripto yanlısı tavırları, söz konusu atamayı sürpriz olarak yorumlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala