bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,830.17 4.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,264.36 5.08%
bnb
BNB (BNB) $ 580.05 2.91%
solana
Solana (SOL) $ 181.75 9.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598962 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.41746 8.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133247 10.12%

Blokzincirlerde kan kaybı büyük: Veriler negatif

blokzincir islem hacmi

Bitcoin’in çalkantılı süreçlerden geçtiği bugünlerde, en büyük blokzincirlerde keskin bir hacim düşüşü yaşandı.

Kripto para piyasasındaki sancılı süreç, merkeziyetsiz tarafı da etkisi altına aldı. Birçok blokzincir, önceki haftaya göre işlem hacminde önemli ölçüde düşüş yaşadı.

ABD’den gelecek makroekonomik veriler, bu haftanın ana konusu haline geldi. ABD’nin faiz politikası, kripto para piyasasının ilerleyişinde önemli bir noktada. Bu nedenle, kripto sektöründe gözler 15 Mayıs’ta açıklanacak ABD enflasyon verisine çevrildi.

Blokzincirlerdeki işlem hacmi kaybı, kripto trader’larının bu önemli haftada beklemeye geçtiğini gösteriyor.

kripto dusus

Blokzincirlerde işlem hacmi düştü

DefiLlama’dan elde edilen verilere göre, son bir haftada blokzincirlerde işlem hacmi düşüşü gözlemlendi.

Merkeziyetsiz tarafın en büyük blokzinciri olan Ethereum, bir haftada 8,897 milyar dolar işlem hacmi kaydetti. Ethereum blokzinciri, işlem hacminde önceki haftaya göre yüzde 29 oranında düşüş yaşadı.

Kripto yatırımcılarının ve trader’ların en yoğun şekilde kullandığı Solana da düşüş kervanına katıldı. Solana blokzinciri, son bir haftada 6,851 milyar dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. Solana blokzincirinin işlem hacmi, önceki haftaya göre yüzde 12,17 düşüş yaşadı.

Blokzincir hacim islem

Solana ve Ethereum’un kan kaybettiği haftada, sektöre yeni giriş yapmış blokzincirler de kan kaybetti. Son zamanların en popüler blokzincirlerinden birisi olan Base, son bir haftada 1,391 milyar dolar işlem hacmi gerçekleştirdi. Base’in işlem hacmi, önceki haftaya göre yüzde 28,86 oranında düşüş yaşadı.

Katman-2’lerin incisi olan Arbitrum’da da benzer bir senaryo yaşandı. Arbitrum blokzinciri, son bir haftada yüzde 28,29’luk düşüş ile 2,691 milyar dolar işlem hacmi kaydetti. Bir diğer katman-2 blokzinciri olan Optimism de ise dikkat çeken düşüş gerçekleşti. Optimism blokzinciri, son bir haftada yüzde 35,26’lık düşüşle 562,59 milyon dolar işlem hacmine tanıklık etti.

Diğer blokzincirler ise şu şekilde: Avalanche blokzinciri yüzde 16,02 oranında düşüş, Sui blokzinciri yüzde 38,65 oranında düşüş, zkSync blokzinciri yüzde 9,34 oranında düşüş.

İşlem hacmi verilerinde, haftaya pozitif yansıyan iki blokzincir oldu. BNB Chain, işlem hacmini son bir haftada yüzde 7,80 oranında artırdı. Thorchain blokzinciri de son bir haftada yüzde 25,65 oranında işlem hacmi artışı yaşadı.

Blokzincirlerdeki işlem hacmi düşüşü, Bitcoin’deki belirsizlik ile ilişkilendirildi. Bitcoin, son dönemde düşüş yönlü fiyat hareketi sergiliyor. Uzmanlar, Bitcoin’deki düzeltmenin devam edebileceğini öne sürüyor. Yatırımcı güvenini ve fiyat oynaklığını kaybeden kripto para piyasasında, işlem hacimleri normal karşılanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala