bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,778.09 1.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.46 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 585.52 0.04%
solana
Solana (SOL) $ 146.19 1.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531193 0.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465962 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161914 11.41%

BlackRock sıfır çekti: Spot Bitcoin ETF’lerde neler oldu?

bitcoin etf haber

Kripto para piyasasının gidişatında önemli bir katkısı olan ve en son gerçekleşen düşüşte etmen olan spot Bitcoin ETF’lerde neler oldu? BlackRock verisi kritik öneme sahip.

Kripto para piyasasında hareketlilik devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), gün içinde yüzde 5’lik düşüş yaşayarak 63.750 dolara kadar geriledi. BTC’deki düşüşün arkasındaki en önemli etmenlerden birisi ise spot Bitcoin ETF verileri oldu. Verilerin negatif gelmesiyle birlikte, boğalarda tedirginlik başladı.

Haftanın üçüncü işlem günü olan 24 Nisan’da spot Bitcoin ETF’lerden net para çıkışı gerçekleşti. Grayscale’in GBTC ürününden kaynaklı net para çıkışını, BlackRock’ın IBIT ürünü tolere edemedi. IBIT, önemli bir kırılıma ev sahipliği yaptı.

BlackRock başrolünde spot Bitcoin ETF verileri nasıl geldi?

Haftaya pozitif bir başlangıç yapan ve net para girişine tanıklık eden spot Bitcoin ETF’ler, geçtiğimiz gün zayıf düştü. Spot Bitcoin ETF’lerden 24 Nisan tarihinde net para çıkışı 120,64 milyon dolar oldu.

Bitcoin spot ETF verileri 24 Nisan

Verilere göre, Grayscale’in GBTC’si yine net para çıkışına imza attı. GBTC’deki net para çıkışının miktarı 130,42 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. GBTC, lansmandan bu yana 16,96 milyar dolar net para çıkışı gerçekleştirmiş oldu. Grayscale’in spot ETF’i güncel verilere göre toplam 19,23 milyar dolarlık BTC barındırıyor.

Verilerin en çarpıcı yanı ise net para girişinin neredeyse hiç gerçekleşmemiş olması. Verilere göre, şimdiye kadar GBTC çıkışlarını tolere eden BlackRock’ın IBIT’i, 24 Nisan tarihinde şaşırttı. IBIT, geçtiğimiz gün sıfır akış sağlayarak net para girişi/çıkışı kaydetmedi.

IBIT ile birlikte sekiz ihraççının ETF ürününde net para girişi/çıkışı verisi “sıfır” olarak yansıdı.

Fidelity’nin spot ETF’i FBTC, 5,61 milyon dolar net para girişine imza attı. Ark Invest’in ARKB’sinde ise net para girişi 4,17 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Veriler, 17 Nisan’dan bu yana en kötü performans olarak yorumlandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala