bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,078.17 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,149.49 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 593.24 1.57%
solana
Solana (SOL) $ 146.70 1.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531702 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457543 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163915 3.34%

Dev banka, spot Ethereum ETF’ler ile ilgili net konuştu

Ethereum ether spot etf

Dev banka Standard Chartered, yayımladığı bir raporda spot Ethereum ETF’lerin onaylanma ihtimalini değerlendirdi. Bankacılık şirketi, olumsuz bir bakış açısı sergiledi.

Bitcoin halving’inin geride kalmasıyla birlikte kripto sektöründe gündem açığı oluştu. Kripto para piyasası, gündemin boşluğunda yükseliş yönlü hareket etse de haber akışı durgunlaştı. Kripto uzmanları, halving’ten sonra yönelimin spot Ethereum ETF tarafına kayabileceğini öne sürdü.

Uzmanlara göre spot Ethereum ETF’lerin önümüzdeki ay onaylanması ihtimal dışı. Bankacılık devi Standard Chartered de yayımladığı bir raporda bu konuyu ele aldı. Bankanın onay konusundaki açıklamaları ise dikkat çekti.

spot ethereum etf

Spot Ethereum ETF’ler onaylanacak mı?

Mayıs ayında SEC’nin spot Ethereum ETF başvuruları ile ilgili nihai bir karar vermesi bekleniyor. Grayscale ve BlackRock gibi şirketler de spot Ethereum başvurusu yapan şirketler arasında yer alıyor.

Bankacılık kuruluşu Standard Chartered, bir raporunda spot Ethereum ETF’lerin Mayıs ayında onaylanma ihtimalinin oldukça düşük seviyede olduğunu öne sürdü.

Daha önce SEC’nin spot Ether ETF’lerine onay vermesini bekleyen yatırım bankası, bu sefer görüş değiştirdi. Standard Chartered’e göre, SEC, Ether’e erişim sağlayan ETF’leri onaylamayacak.

Standard Chartered Salı günü yayınladığı bir araştırma raporunda, “Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) girişleri durgunluk döneminde. Diğer taraftan Ether ETF’lerinin beklenildiği gibi Mayıs ayında onaylanması pek olası görünmüyor.” şeklinde yorum belirtti. Banka, 18 Mart tarihli bir raporda spot Ether ETF’lerin 23 Mayıs’ta onaylanacağını söylemişti.

Diğer taraftan şirket, yıl sonunda Bitcoin’in (BTC) 150.000 dolar olacağını ve Ether’in (ETH) 8.000 dolara yükseleceğini yineledi. Bankacılık kuruluşu, bu tahmininde, negatif haberlerin fiyatlandırıldığını ve olumlu faktörlerin tekrar devreye gireceğini öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala