bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,048.16 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.53 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 592.50 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 146.38 0.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530845 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460476 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162679 0.99%

Ocak 2022’de Kripto Dünyasında Neler Yaşandı?

ocak 2022de kripto dunyasinda neler yasandi

Kripto para dünyasında gelişmeler tüm hızıyla sürüyor. Biz de BTCHaber.com olarak sizlerle bu gelişmeleri hızla paylaşıyoruz. Her ne kadar kripto para piyasası 2022’ye iyi bir performansla başlamamış olsa da, sektörel açıdan oldukça önemli gelişmeler yaşandı. Özellikle NFT ve metaverse alanların olan ilgi oldukça artarken, ülkelerin kripto alanında daha fazla kafa yorduğuna şahit olduk.

Bu gelişmeler ve çok daha fazlasını derlediğimiz Ocak 2022 BTCHaber raporumuz ile karşınızdayız. Gelin vakit kaybetmeden geçtiğimiz bir ayda neler yaşandı kısaca gözden geçirelim:

1 Ocak: Eminem, Bir Bored Ape NFT Eserini 450 Bin Dolara Satın Aldı

2021 NFT’lerin sesinin daha geniş kitlelere duyurulması için önemli bir yıl oldu. Bu kitlelerin arasında dünyaca ünlü isimler de yer aldı. Bu isimlerden birisi olan ve 2021 yılının Nisan ayında kendi NFT koleksiyonunu da duyuran ünlü Rap sanatçısı Eminem, bir Bored Ape Yacht Club NFT‘sini 450 bin dolara satın aldı.

2 Ocak: El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 2022 Bitcoin Beklentilerini Açıkladı

Artık Bitcoin (BTC) diyince akla ilk gelen isimlerden biri olan El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’i (BTC) şiddetle desteklemeye devam ediyor. Birçok uluslararası düzenleyiciden eleştiri almasına rağmen aldığı karardan geri gönmeyen Bukele, 2022’de de Bitcoin (BTC) beklentilerini açıkladı. Bu beklentilerden en dikkat çekeni ise El Salvador Başkanı’nın BTC’nin 2022’de 100.000 dolara ulaşacağını düşünmesi ve Bitcoin şehri planı oldu.

3 Ocak: Samsung, 2022 Model TV’lerine NFT Desteği Ekleyecek

NFT sektörü küresel olarak bilinirliği artırıp, milyarlarca dolar hacme ulaşmakla kalmadı. Birçok dev şirketi de kendi alanında çalışmalar yapmaya itti. Özellike Adidas ve Nike gibi giyim şirketleri bu alanda büyük atılımlar yaparken, teknoloji şirketleri de bu trendden geri kalmadı. Samsung ise 2022 model TV’leri için NFT desteği getireceğini duyurdu. Kim misafirine NFT’si ile hava atmak istemez ki?

4 Ocak: Bored Ape Yacht Club’ın Toplam Satışları 1 Milyar Doları Aştı

NFT‘ler ile dopdolu bir Ocak ayı başlangıcında, NFT dünyasının hınzır çocukları Bored Ape Yach Club NFT’leri rekor üzerine rekor kırdı. Öyle ki birçok ünlünün milyonlarca dolara satın aldığı bu NFT’ler, toplamda 1 milyar dolarlık satışa ulaştı.

mansur yavastan metaverse paylasimi

5 Ocak: Mansur Yavaş’tan Metaverse Paylaşımı İlgi Topladı

Küresel olarak metaverse‘e olan ilgi hızla artarken ülkemizde de bu alanda atılımlar yaşandı. Bu atılımlardan birisi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘tan geldi. Twitter üzerinden metaverse odaklı bir paylaşımda bulunan Mansur Yavaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara’mız; Los Angeles, Bari ve Helsinki’den sonra Metaverse’un açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association’un 4. test şehri oldu.”

6 Ocak: Samsung’un Decentraland’de Mağaza Açma Planı

Elbette teknoloji devi TV’lerine NFT desteği getirmekle kalmadı. Samsung ve Decentraland bir ortaklık kurdu. Bu kapsamda şirket, Decentraland’da mağaza açmak için kolları sıvadı.

togg ve ava labs arasindaki is birligi aciklandi

7 Ocak: Togg ve Ava Labs Arasındaki İş Birliği Açıklandı

Türkiye’nin yerli ve elektrikli otomobilleri için bekleyiş sürerken güzel bir haberde Blockchain sektöründen geldi. Togg Sedan kısa dünyanın en önemli teknoloji fuarı CES 2022’de görücüye çıktı. Togg ve Avalanche Blockchain ağını geliştiren Ava Labs arasındaki ortaklık ise CES 2022’de takipçiler ile paylaşıldı.

8 Ocak: PayPal Kendi Stablecoin’ini Piyasaya Sürmek için Kolları Sıvadı

Visa ve MasterCard gibi küresel şirketler kripto sektörüne hızla adım atarken, PayPal‘da bu alana yatırım yapan şirketler arasında yer alıyor. Öyle ki PayPal’ın kendi stablecoin projesi üzerine çalışmalar yürüttüğü açıklandı.

9 Ocak: Kripto Borsası LCX Hacklendi, 6.8 Milyon Dolar Kayıplara Karıştı

Kripto para borsaları, zaman zaman güvelik ihlalleriyle gündeme geldi. Olaydan kısa bir süre önce tüm para yatırma ve çekme işlemlerini durduran kripto borsası LCX de güvenlik ihlali ile gündeme gelen bir başka isim oldu. PeckShield‘ın 6.8 milyon dolarlık bir kayıp olduğuna açıklaması ise dikkat çekti.

10 Ocak: Binance.US, Solana Metaverse’de Ofis İnşası İçin Temelleri Attı

Bilindiği üzere metaverse‘de arazi satın alma, mağaza açma gibi eylemler son zamanlarda daha da popüler bir hale geldi. Binance’in ABD kolu Binance US ise, Solana Blockchain ağı üzerine inşa edilmiş bir metaverse platformu olan Portals’ta bir ofis inşa etmek üzere çalışmalara başladı. 

11 Ocak: Associated Press Kendi NFT Platformu için Çalışmalara Başladı

Her gün daha fazla şirketin NFT sektörüne katıldığı son günlerde ABD merkezli haber ajansı Associated Press de (AP) kendi NFT platformu ile dikkatleri üzerine çekti. AP, ödüllü foto muhabirlerinin fotoğraflarının NFT’ye dönüştürülmüş hâlleri ile dolu kendi platformu ile NFT platformlarının arasına katılacak.

abd aralik ayi enflasyon verileri aciklandi

12 Ocak: ABD Aralık Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

ABD aralık ayı enflasyon verileri yüzde 7 olarak açıklandı. İşin asıl dikkat çeken kısmı ise bu oranın 40 yılın en yüksek enflasyon oranı olmasıydı.

13 Ocak: KKTC’nin Otomobil Markası GÜNSEL Metaverse’e Adım Attı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde geliştirilen Akdeniz’in elektrikli otomobil markası GÜNSEL’den metaverse hamlesi ile dikkatleri üzerine çekti. KKTC’nin Yerli Otomobili GÜNSEL, yükselen metaverse platformlarından Decentraland’de açacağı Showroom ile metaverse dünyasına katılan isimlerden biri olacağını açıkladı.

14 Ocak: Tesla Ödeme Yöntemlerine DOGE’u Ekledi, DOGE Yükseldi

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla ürünleri için şirketin Dogecoin (DOGE) kabul edeceği açıklamıştı. Bunun üzerine bazı Tesla ürünlerinin DOGE ile alınabilmesi, en çok DOGE yatırımcılarına yaradı. Öyle ki Dogecoin (DOGE) ödeme seçeneğinin, Tesla mağazasında yayınlanmasından kısa bir süre sonra DOGE fiyatı yüzde 11 arttı.

15 Ocak: Nike’ın NFT Stüdyosu Kendi NFT Platformu için Hazırlıklara Başladı

Ünlü giyim firması Nike’ın bünyesine katılmasıyla birlikte kendisine güçlü bir finansman sağlayan RTFKTNFT ve metaverse planlarını hızlandırdı. Öncelikle şirket, stüdyo çeşitli metaverse’ler için “güncellenmiş” bir dijital avatar serisi üzerine çalıştıklarını açıkladı. Ek olarak şirket, kendi NFT’lerinin kolayca ticaretinin yapılabileceği bir platform üzerinde de çalışmalara başladı.

16 Ocak: Perakende Devi Walmart, Metaverse ve NFT için Hazırlanıyor

Birçok şirket NFT alanını girince Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük perakende devi Walmart da bu alanda çalışmalar yapmaya başladı. Şirket kendi kripto para birimi ve NFT koleksiyonu ile birlikte metaverse dünyasına girmeye hazırlanıyor.

17 Ocak: Binance, Platformunda wXRP Entegrasyonunu Tamamladı

Kripto para borsası Binance, Wrapped XRP (wXRP) entegrasyonunun tamamlandığını duyurdu. Ayrıca borsa Wrapped XRP (wXRP) için mevduatların açıldığını da ekledi. 

18 Ocak: Microsoft, Activision Blizzard’ı Satın Aldı

Microsoft, şimdiye kadarki en büyük satın alımını gerçekleştirerek Activision Blizzard‘ı satın aldığını açıkladı. Activision Blizzard, oldukça zor bir dönemden geçerken düşen hisse senetlerinden fırsat bulan Microsoft, 68.7 milyar dolarlık bir anlaşma ile oyun devi Activisiyon Blizzard‘ı bünyesine katmış oldu.

19 Ocak: Bitcoin diyarı El Salvador’dan Türkiye’ye Selam Geldi

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Türkçe bir tweet atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tweet’inde “Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador’dan tüm Türkiye’ye selamlar” diyen El Salvador Başkanı, Türk kullanıcılar tarafından ilgi ile karşılandı.

20 Ocak: TCMB, Ocak 2022 Faiz Kararını Açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Ocak 2022 faiz kararını açıkladı. Yılın ilk faiz kararı, faizin sabit kalması yönünde verildi. 

21 Ocak: Apple Tedarikçisi Foxconn, Metaverse Planlarını Hızlandırdı

Apple’ın tedarikçisi Foxconn‘dan metaverse alanından bir açıklama geldi. Foxconn Yönetim Kurulu Başkanı Young Liu, yaptığı bir basın açıklamasında, şirketin 2022 yılında metaverse alanına olan girişleri hızlandıracağını söyledi.

22 Ocak: Bitcoin (BTC) 36.200 Doların Altına Düştü

Lider kripto para Bitcoin (BTC) 22 Ocak’ta oldukça kötü bir performans gösterdi. Öyle ki sadece 2 gün içerisinde neredeyse yüzde 14 değer kaybeden Bitcoin (BTC), 36.156 dolara inerek son zamanların en düşük seviyesini kaydetti.

23 Ocak: Shiba Inu (SHIB), Polygon’u (MATIC) İşlem Hacminde Geride Bıraktı

Ocak ayı kripto para piyasası için pek uğurlu gelmedi. Birçok kripto para birimi hacim olarak büyük kayıplar yaşarken, Shiba Inu (SHIB) bundan daha az etkilenmeyi başararak Polygon’u (MATIC) geride bıraktı ve 14. sıraya yükseldi. Ancak kısa bir süre sonra Polygon (MATIC) sırasına yeniden yerleşerek Shiba Inu’yu geçti.

24 Ocak: BtcTurk Erişim Sorunu için Microsoft Azure’dan da Yanıt Geldi

Yerli kripto para borsası BtcTurk, 24 Ocak’ta erişim sorunuyla gündeme geldi. Kullanıcıların erişimde problem yaşamalarını açıklamasının ardından BtcTurk, Twitter üzerinden bir açıklamayla durumu doğruladı. BtcTurk yaşanan erişim sorunun Microsoft Azure’dan kaynaklandığını söyledi. Microsoft Azure ise “Mühendislerimiz, potansiyel bir temel neden ve azaltma iş akışlarını aktif olarak araştırmaktadır. Bu sorun yalnızca, bu sorunu tetikleyen benzersiz bir dizi veritabanı yapılandırması belirlediğimiz BTCTurk’u etkiliyor.” dedi.

25 Ocak: Shiba Inu’dan Metaverse Projesi mi? Shiberse ile Tanışın

Kripto para dünyasının en popüler isimlerinden olan Shiba Inu (SHIB), bu sefer de metaverse projesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Shiba Inu, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, metaverse projesi ‘Shiberse’ü duyurdu. Ancak projeye dair herhangi bir detay paylaşılmadı.

fed ocak 2022 faiz kararini acikladi

26 Ocak: Fed Ocak 2022 Faiz Kararını Açıkladı

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), küresel olarak merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Fed, faiz oranını 0 – 0.25 aralığında sabit tuttu.

27 Ocak: Kavcıoğlu, 2022’nin İlk Enflasyon Raporunu Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu da 2022 yılının ilk enflasyon raporu için açıklamalar yaptı. “Küresel iktisadi faaliyet üzerindeki risklerin sınırlı olduğunu değerlendiriyoruz” diyen Kavcıoğlu, Türkiye’nin dış talep görünümünün olumlu seyrini koruduğunu belirtti.

applein ceosu tim cookdan metaverse aciklamasi

28 Ocak: Apple’ın CEO’su Tim Cook’dan Metaverse Açıklaması

Apple’ın CEO’su Tim Cook, metaverse hakkında  “Biz inovasyon işinde olan bir şirketiz. Her zaman yeni ve gelişen teknolojileri keşfediyoruz ve bu bizim için çok ilginç bir alan. Bu alanda çok fazla potansiyel görüyoruz ve buna göre yatırım yapıyoruz.”dedi.

29 Ocak: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Faiz Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da doğal gaz altyapı projesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde şu ifadelere yer verdi:

“Faiz ile mücadelemi biliyorsunuz. Faizi indirdik, daha da indireceğiz. Enflasyon da inecek, daha da düşecek. Milletimden bu yolda bizimle beraber yürümelerini istiyorum.”

30 Ocak: Justin Bieber, 1.3 Milyon Dolara Bored Ape NFT’si Aldı

Ünlü şarkıcı Justin Bieber, 1.3 milyon dolar ödeyerek bir Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT‘si satın aldı.

31 Ocak: Goldman Sachs da Fed’den Faiz Beklentisini Açıkladı

Amerikan Merkez Bankası (Fed), Ocak 2022 için faiz kararını açıkladı. Faiz sabit bırakma kararı verilirken, önümüzdeki dönem için de faiz artırımını sinyali verildi. Daha önce JPMorgan gibi kuruluşlar Fed’den bu yıl 4 faiz indirimi yapacağını beklediğini açıklamıştı. Beklentilerini açıklayan kuruluşlara Goldman Sachs da eklendi. Goldman Sachs, Fed faiz kararı için 5 artırım bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala